Pics från nya kameran.

Vårt nya inhandlade soffbord. Sååå himla nöjd är jag.


Prosit hjälpte pappa bygga ihop bordet.


Kan man åka till IKEA utan att köpa ljus? Är det möjligt?


Skossorna som fick följa med hem från Jönköping.


Min present på Alla-hjärtans-dag från Prosit. De är väl fina? Han hade bett pappa köpa det i affären.

Och så vi två. Igen. Lite ego kanske, men vi ville ju prova vår nya systemkamera, och alla bilder i detta inlägg är tagna av den. Ifall ni ville veta, liksom.

Lunch på ikea. Mums!

0-25150063cc79d4189eb90f6b0a23b770.png

Lunch på ikea. Mums!


Melodifestivalen.

Jag känner att det kommer bli en bra kväll. Jag har en konstig längtan till ikväll och melodifestivalen. Den har ju varit relativt kass de senaste gångerna (dvs alla) men det känns som det kommer bli bra ikväll. Jag kan nästan säga att jag känner mig spänd inför melodifestivalen ikväll. Konstigt... Nästan rubbat, enligt mig själv då.

Killen hälsar att han mår bra samt

-fe9ff73282a1f9f74023f0d888fc03c.png

Killen hälsar att han mår bra samtidigt som han intensivt läser vad jag skrivit om honom i min blogg.


Vilodag.

Till att börja med ska jag hälsa och tacka för kommentarerna från Prosit. Han mår mycket bättre idag, naturligtvis lite slö, men han kan gå själv och lite lek och bus orkar han med. Tyvärr vet jag inte hur länge jag behöver hålla honom inne. Jag tänker på bakterierisken... Kanske jag går ut med honom liiite idag bara, så han får lite frisk luft. Jag får se. Så länge han ligger och vilar får han vara inne i alla fall.

Igår köpte jag och D en digital systemkamera. Himla fiffiga manicker det där. Tyvärr snodde D med sig den till sin farmor. Vilket jag i och för sig förstår. Tråkigt för mig och Prosit bara. För mig i alla fall. Men när han kommer hem ska här fotas.

Nu ska jag och Prosit mysa vidare. So long!

Lillkillen är borta i drömmarnas v

0-39561356b0be168482b834e2e96772a3.png

Lillkillen är borta i drömmarnas värld just nu...


Groggy i soffan.

Nu sitter jag här i soffan med en kastrerad katt och en förvirrad D. Prosit är groggy just nu, vaknar till ibland och försöker gå runt men ger upp ganska fort. För tillfället sover han tack och lov. Det är lugnast så. Ikväll blir det ost- & kexkväll med film. Kanske blir det ett inlägg lite senare, innan idag har inte varit någon idé då jag varit mer nervös än en som ska springa över vägen på motorbanan och komma fram levande. Tycker så synd om min lilla älskling. Men det är ju för det bästa, enligt alla.

Detta är bra.


Tummen upp.

Kastreras.

Snön yr här hemma. Konstig mening det där. Men det snöar och blåser om vart annat. Var är Prosit tror ni? Ute såklart, var annars. Kan ni förklara för mig hur jag ska försöka klara att ha honom inne imorgon. Han ska nämligen till veterinären och kastreras imorgon. Lika bra att han är inne så han inte lyckas gå på upptäcktsfärd just imorgon. Lugna, vi har inte sagt det till honom. Jag gillar inte riktigt det, men D säger att det är för hans bästa. Alltså Prosit's bästa. Så han inte ska springa bort sen och så vidare. Men jag är ändå orolig för min lilla ögonsten så vi har inte sagt något till honom. Ibland tror jag att 'det man inte vet har man inte ont av' stämmer.

Är det verkligen rätt att kastrera lillkisen? Det är väl inte så farligt som jag tror, va?


To be or not to be.

Alla som känner mig, eller har följt min blogg en längre tid vet att ordet 'träning' inte existerar i min värld. Jag tycker det är jobbigt, det gör ont och jag har inte tålamod med det. Därför låter jag bli. Nu när jag gått upp så pass att till och med mina byxor säger ifrån har tanken slagit mig att jag kanske borde träna magen lite. Lite sit-up's si så där varje kväll (observera att det bara är en fundering än så länge). Jag menar, en platt mage är ju alltid snyggt. Men, som vanligt kommer jag på en anledning till att inte behöva börja. Jag är hela 24 år och är snart färdig med studierna och sedan ska jag bara fixa ett heltidsjobb sen kan jag börja producera barn. Då har jag ju tränat förgäves om jag börjar nu. Det är väl bättre att vänta till efter jag gravidat färdigt mig eller?

Ge mig en enda anledning till varför jag borde träna. Förutom att jag gått upp i vikt då.

Pics.


Gissa vad som döljer sig?


Mammas hus.


Istappar som växer uppåt och utåt. Tynglagen, släng dig i väggen.


Lillasyster skottar.


'Snälla mamma, kan jag inte få följa med?'


'Iiie! Pappa är hemma. Det blir sport!'


'Gunde är min favorit. Han heter 'Svan' i efternamn och fåglar är ju bara så roliga att både jaga och titta på'


Äääh. Ja... Vi...

Slöfock.

Idag har jag haft en sådan där jobbig förmiddag men efter att jag släpat mig ut till soffan, plöjt igenom tre filmer och druckit tons av vatten känner jag mig på bättringsvägen. Trots att största delen av dagen bestått av sovande tillstånd är jag ändå trött och ska därför snart sova, igen. Sen, imorgon, ska jag försöka att sluta snacka så mycket om mig själv. Idag kom sladden, som jag för övrigt glömde hos mamma, till kameran och då kommer även bilder att publiceras.

Natti.

Bekämpning av basskilusker.

För alla som vill veta hur det går med min bekämpning av vinterkräksjukan så har jag, först för en timme sedan, lyckats ta mig ur sängen och fått i mig lite pasta. Jag har även lyckats ta mig ifrån sängen hela vägen till rummet bredvid, det vill säga TV-rummet där jag just nu sitter nerbäddad under en filt i soffan och kollar på "Smekmånaden".  Den får mig faktiskt att skratta till och jag mår hundra gånger bättre än förut. Missförstå mig rätt - jag är fortfarande döende, men bättre levande. Vi hörs lite senare. Nu ska jag vila en omgång till. Imorgon ska jag vara frisk.

Kom igen och bli frisk nu då.

Det blir ingen skola för mig imorgon. Dock har jag fått i mig lite spagetti och även fått behålla det. Det är jag glad för. Men, jag ska inte ropa 'hej' för tidigt, plus att handledaren inte ville bli smittad. Så, jag stannar hemma imorgon. Ni hittar mig antingen i sängen eller soffan. Magen mår bäst av att få ligga ner.

Nattinatt!

Tävling.

 

Jenny har dragit igång en tävling! Vem vill inte vinna lite styling? Klicka på bilden, eller hennes namn, för att komma till henne.

Vinterkräksjukan - ovälkommen tillbaka!

Det kanske är dags att försöka få i sig lite käk nu. Se ifall magen tillåter maten att  stanna kvar. Senaste gångerna har det gått bra, men den är lite instabil så att säga. Vinterkräksjukan, tror jag, är den stora boven. Dock måste jag blir frisk tills imorgon då det är obligatorisk närvaro i skolan. Så, heja på mig idag.

Mamma-stek.

Nu ska jag äta 'mamma-stek' (som hon tillagat, inte hennes stek). Sedan ska jag, med eller utan vinterkräksjukan, köra hem till mina pojkar. Jag saknar dem och ingenting ska stoppa mig. Det enda är väl en snödriva av något slag i så fall.

Nattedags.

Jag sneglade på klockan och upptäckte att tiden är närmare halv elva. Var tog tiden vägen? Vad det jag som sov bort den? Typiskt. Snart läggdags ju. Ska kolla 'och så kom Polly' först, sen krypa ner i mammas säng, lösa korsord och sen sluta ögonlocken.

Sova bredvid mamma är mysigt.

Macka Packa.

Jo men visst var det roligt igår. Att döma av min tysthet (dåliga uppdatering) måste det vara så. Idag har jag legat i soffan, tittat på barnprogram och sovit. Spännande va? De gånger jag flyttat mig från soffan har jag begett mig till toaletten, av olika anledningar, och stannat där en längre stund. Ett klipp av vad jag roat mig med idag:

Nu är det la melodifestival-kanal som gäller. Än, inga bra låtar enligt mig, denna tredje deltävling.

 


God morgon.

Nu ska jag snart köra och hämta Emmy. Så himla najs. Sen ska vi leka forskare och intervjua. Så vi får helt enkelt höras senare. Men god morgon på Er!

Min fina mugg jag fick av älskling på alla hjärtans dag. Jag kunde helt enkelt inte skiljas från den så den fick följa med till mamma.


Jag har stylat lillebror. Visst bl

 

Jag har stylat lillebror. Visst blir han fin i löshår och nagellack?

 


Mitt nya löshår. Dock skiljer sig

0-64f183d0c60c6a10bbf0d254b75f7334.png

Mitt nya löshår. Dock skiljer sig tyvärr färgen en aning. Beror i och för sig i vilket ljus man står i, men det är väl typiskt...


Ryggont.

God morgon.

Jag har sååå ont i ryggen idag. Det är inte kul att skotta snö. Tror ni jag saknade min sambo lite extra just när jag stod i snödrivan i mina snygga högklackade. Jag hade ju inte räknat med att skotta så hade ingen anledning för att ta med mig "normala" skor. Inte skotta-snö-skor i alla fall.

Nu dricker jag kaffe och ska snart läsa lite rapporter och skriva lite på C-uppsatsen, men först: svara på kommentarer.

Skottat snö i högklackat.

-Ja. Skottat snö i högklackat har jag gjort idag. Åkte hem till mamma några dagar tidigare för att överraska henne. Och vad fick jag för det? Jo, skotta snö så att min bil skulle få plats. Jag har ont i armar, axlar och ben. Fötterna är ömma efter att ha högklackat på sig så länge och nu fick jag huvudvärk. Nej, jag kommer aldrig förstå hur folk kan tycka det är 'skönt' efter gymmet när de har ont överallt.

Tråk.

En gång var det en som sa till mig 'Allt du gör här i livet är inte roligt. Det är bara att acceptera. Även tråkiga saker måste göras'. SUCK. Jag har kommit till insikt att det är just så.

Vår nya blomma.

God morgon.

 

Kom på att jag glömde att skriva ""dagens lära" igår. Men jag lärde ju mig exempelvis det som står i inlägget under detta ang. gratis heroin i Köpenhamn. Jag lärde mig även lite mer om sekretess, så än så länge håller min teori om att man lär sig något varje dag. Nu ska jag göra mig i ordning och köra i ilfart till Ica. Ett paket väntar på mig där. Okej, inte i ilfart, så fort det går i denna snön. Ca 40-60km/ timmen.

 

 

Vår nya blomma. Fin, va?

Gratis heroin i Köpenhamn.

Nu blir det gratis heroin till vissa narkomaner i Köpenhamn. På skattebetalarnas bekostnad. (Men spelar det någon roll att det är skattebetalarnas bekostnad? De hade ju ändå fått betala brott som begås för att få tag i pengar till heroinet, eller den behandling personen i fråga eventuellt fått genomgå). Läs artikeln HÄR och säg sen vad Du tycker. Bra eller dåligt?

BILDKÄLLA

Sekretess.

Ja, att definiera ordet 'sekretess' är inte så himla svårt. Du hittar meningen "förbud att röja uppgift, vare sig det sker muntligen eller genom att allmän handling lämnas ut eller det sker på annat sätt" var du än letar. Detta är taget från NE.

Men försök förklara för mig när det är tillåtet, lagligt, att förmedla sekretessbelagda uppgifter myndigheter emellan. Det ni! Försök med det om ni kan. Själva sekretesslagen är aningen knepig må jag säga. Den hade varit så enkelt om ovanstående definition hade följts till punkt och pricka utan undantag. Men så är det naturligtvis inte. Som alla andra lagar finns det undantag, restriktioner. Vi är skyldiga att lämna uppgifter till polisen till exempel, för att de skall kunna utreda brott. Men vilka av de sekretessbelagda uppgifterna får du säga? Alla? Eller bara de relevanta? Och vilka är relevanta? Det kan du väl inte veta fören polisen säger 'Tack, detta var bra. Nej, det har ingen betydelse'.

Sekretesslagen känns lite som golfregler. Det är tillåtet om... Det här nedrans 'om:et' förstör allting.

Tack för att ni lyssnade.

C-uppsatsskrivande.

God morgon.

Idag blir det, förhoppningsvis, en bra dag. Jag ska sätta mig och skriva på bakgrunden till vår c-uppsats eftersom den skall vara inne imorgon, prick 08.00. Mycket mer kan vi inte göra än eftersom vår intervju sker först på fredag. Men det skall förhoppningsvis gå bra ändå.

Vad ska ni göra?

Dagens lära.

Idag har jag lärt mig att varken Ipren, Treo, kaffe, eller någon annan form av smärtlindrande lindrar spänningshuvudvärk.

Nej, jag är inte bitter.

Och, så var helgen snart över och mina vardags-besökare återkommer så smått här på bloggen. Jag ser alltid den lilla kulan på statistikmätaren, som är riktad neråt varje helg. Från fredag till söndag. I alla fall fredag och lördag. På söndagen antar jag att ni inte har något speciellt för er och tänker då 'Nåja, jag får väl kolla läget hos MissQuist, jag har ju ändå inget annat för mig'. Det är ju snällt av er. Jag uppskattar det. En kommentar då och då? Det har inte slagit er? Eller nej förresten, jag bryr mig väl inte om er? Nej nej, jag skriver för att jag inte vill ha någon respons.

Gungstolen är så skön. Dessutom är

69e61869efd57570d6c192f0c45b5f2b.png

Gungstolen är så skön. Dessutom är den nära fönstret så jag kan titta på fåglarna / Prosit.


Skeptism.

Med tanke på ovanstående dagens citat 'Tvivlet är vishetens början' borde jag var himla vis då jag är en skeptiker... när det gäller allt.

Men heeey, ha en fin Alla hjärtans dag-dag.


Dagens lära.

Idag har jag, bland annat, lärt mig att Sebastian (från Idol?) är en expert på att imitera Andreas Johnson och att Cillit Bang svider om du får det på huden. Så ta lärdom, gott folk.


Rensing av garderob.

Sååå tråkig dag idag. Jag kan glädja syster och mor att ni kommer få fullt med kläder från mig när jag kommer ner. Jag har nämligen rensat garderoben. Så himla tråkigt. Jag vill egentligen ha kvar alla mina kläder, men varför skall vissa plagg bara hänga där och ta plats, utan att användas? Finns ingen logik i det, men det känns i mitt hjärta. Ja, så ikväll skall jag sörja med chokladpudding och apelsinkrokant-marabou tillsammans med mina pojkar och melodifestivalen.

Dagens lära.

Idag har jag också lärt mig någonting. Egentligen ingen speciellt. Jag tror jag har lärt mig en massa som jag inte tänker på. Men det jag kommer på så här på kvällen är att man ska ha fuktat hår när man använder MOOD's hårfärg. Alltid någon form av kunskap i alla fall.

Piff & Puff, glass och choklad, de

15d6db1ed28535de052dde04c36d495a.png

Piff & Puff, glass och choklad, det är fulländad fredag, det.


Glaaass. Det är fredag.

6a350c3906024d5faf89d1fbd3e42c30.png

Glaaass. Det är fredag.


Askblond.

Hej.

Jag klarade inte av att vara blond. Det är liksom inte jag. Ja, jag vet. Du och du och du och du och du och alla har sagt att jag inte skall vara blond. Men det spelar liksom ingen roll vad andra säger. Jag måste prova själv. Så det så. Och kalla mig inte envis. Jag bara går min egen väg. Okej? Så, nu är jag askblond istället. Lite mitt emellan. Det är lagom. Det passar min hy och mina ögonbryn. Nu är jag nöjd, och ja, ni ska få bild. Sen. Jag tror jag ska ta ett kort utomhus om jag kan få ut min sjuke man, vill säga, så han kan ta ett kort. Inomhus blir det en ny färg på håret med kameran så fort jag flyttar mig. Så, egentligen kan jag lura Er. Jag kan ta ett kort där det ser svart ut, ett som det ser orange ut, ett kort där det ser slingat ut osv osv. Men nej, jag ska inte lura Er. Bild kommer senare.

Ibland undrar jag varför jag får så få kommentarer men ändå så många läsare. Kan bero på att jag alltid förklarar mig, med tusen ord, så det finns liksom inget utrymme till kommentarer. Kan det vara så?

Dagens lära.Idag har jag lärt mig att man kan dra City Gross-kortet innan alla varor är scannade och ändå få bonus.

Det må vara fjuttigt, men jag har lärt mig det.Choklad, överallt.

Då börjar denna dag också gå mot sitt slut. Kul uttryck det där:

 

'börja gå mot sitt slut'.

 

Nåja, jag har handlat hem massa godis, så jag inte får choklad-abstinens som igår. Som tur väl var, hittade jag chokladpudding som jag kunde göra då. Himla tur det där. Nu är lagret av choklad påfyllt igen. Marabou, färdig chokladpudding, göra-hemma-chokladpudding, chokladglass, chokladkakor, kola- och choklad-sås. Nu överlever jag ett tag till. And know the movie night begins.

 

'Åååh, jag tar sats'


Ta bort min facebook?

God morgon.

Äntiligen känner jag mig bättre. Idag kan jag prata nästan felfritt (har varit fruktansvärt hes och tappat rösten då och då, för er som inte hänger med).  Idag blir en bra dag och jag har fått mitt kaffe så nu ska jag bara lite snabbt in på facebook och servera på mitt café sedan blir det pluggeliplugg.

Jag funderar förövrigt på att ta bort min facebook. Det enda jag gör där är att uppdatera min status och spela mitt Café. Nödvändigt? Eller inte. Det som är kul med facebook är Caféet och kunna titta på bilder från vänner samt hålla kontakten med andra. Men egentligen. Varför? Twittra hade nästan varit bättre. Där är ju statusuppdateringar, det räcker eller? Nja, jag ska fundera på detta.

Ge mig för- och nackdelar så jag kan bestämma mig, thank you.


Dagens lära.

Igår började min undersökning. Lär man sig något nytt varje dag? Jag tror ju det. Dock glömde jag igår när jag skrev reglerna att man får liksom inte leta sig fram efter kunskap. Det skall vara kunskap som man bara råkar springa på eller höra. Med "man lär sig något nytt varje dag" menar jag inte att söka upp kunskap utan att slumpmässigt lära sig något.

Idag har jag lärt mig att ett ögonblick är lika med en hundradels sekund.

Bara så ni vet.

Minne.

En bild från i höstas på en utslagen liten hjälte.

Nu är den före detta utslagna hjälten stor och stilig. Riktigt nöjd med polarna och dagen.

Mamma är sådär nöjd. Snor överallt och likaså papper. Verkligen dags för 'två och en halv män' snart.

Pluggas.

Rösten fortfarande nästan obefintlig, men kroppen mår bättre. Så idag har jag ingen anledning till att inte plugga. Idag skall här läsas.


Prosit är ute och leker med katt-ligan. Kallt så här på morgonkvisten tycker de, men Prosit vet nog inte ens hur kyla känns. Han har aldrig visat något tecken på det i alla fall.

Lär sig något varje dag.

Eftersom jag har en teori om att man alltid lär sig något nytt varje dag, så ska vi se ifall detta stämmer. Undersökningen börjar idag.

Idag har jag lärt mig att man kan, via Spotify, dela sina listor genom att högerklicka på 'mappen' och trycka på copy link. Sedan klistrar man in den länken till en vän, så kan denne också ta del av listan. Smidigt.

Alla kanske visste detta redan, men poängen är vad jag lär mig varje dag. Så, prova själva. Vad har Ni lärt Er för speciellt i dag?

Reglerna är enkla. Man lär sig något nytt, för ens egen del, varje dag. Även minsta lilla kunskap räknas vare sig det är ett i-landsproblem eller u-lansdproblem. Det behöver med andra ord inte vara något superstort, men kan vara det också.

Glass, bästa medicinen.

Rösten kommer sakta och osäkert tillbaka. Jag tror det är så här jag kommer låta när jag fyller 80.

Jag fick i vilket fall släpa mig till affären idag eftersom kattmaten var slut. Prosit (som förövrigt i vissa lägen tror att han är en hund) hade skällt på mig annars. Då träffar jag en gammal vän jag inte sett på åratal. Nog för att jag hade mössan neddragen över halva ansiktet och pratade inte mer än vad jag behövde i kassan, för att inte avslöja min underbara 80års-stämma, så kunde jag inte låta bli att gå fram till min vän och få fram ett hackigt "heeej". Sen stod vi där och snackade i 20 minuter. Så, jag förstår varför min hals fortfarande inte hämtat sig.

Så, nu ska jag gå och ta en glass. Bästa medicinen.

Tappat bort rösten.

I morse när jag vaknade kunde jag inte prata. Rösten var borta. Viska kunde jag. Men nu börjar den komma tillbaka. Det är väl konstigt? Hela natten har jag legat och känt mig som han i reklamen som ska äta spagetti och ser taggtrådar istället för just spagetti. Sedan när man går upp blir det bättre och bättre. Jag har ändå druckit halva natten för att lena halsen.

Kan någon förklara varför halsen alltid krånglar på natten men blir bättre på dagen?

Citat.

'Den som kan styra en kvinna kan styra en nation.'

Källa: Honoré de Balzac

Helt rätt, enligt mig.

Nysa i bilen.

Nu har jag varit i Växjö, träffat handledare, letat böcker på biblioteket och nu tänkte jag plugga lite. Tack älskade älskling (D) för att du spottar lite baciller på mig så jag istället får gå och lägga mig. Det känns ju verkligen som att jag har tid för att vara sjuk. Eller inte. Men om jag vilar idag, är jag säkert pigg imorgon. Eller vad tro ni?

Jag måste också tillägga frågan:

Vet ni något värre än att nysa i bilen när man kör?

Jag gjorde det hela fem gånger på vägen till och från Växjö. Man tappar ju all kontroll. Himla irriterande. Så i fall ni vet något mer irriterande, dela gärna med er. Det kanske får mig att må bättre. Nu ska familjen här hemma mysa, vi sjuklingar.


Ångest.

Nej, jag vet. Det har varit dålig uppdatering här idag. Nej, det är inte för att jag har ett speciellt händelserikt liv just nu. Nej, det är för att jag känt mig bakis hela långa dagen. Inte ens ork att starta datorn. Jodå, att dricka läsk är inte allt för oskyldigt som man kan tro. Egentligen ska jag väl inte skylla på läsken, utan istället alla kalorier jag petade i mig igår. Konstigt, sådant behövde jag aldrig tänka på förr. Ångest tror jag inte ens jag visste vad det var, för några år sedan. Men nu vet jag.

Jultramset är borta, bädden rensängad. Nej, sängen renbäddad ska det naturligtvis vara. Även om ångesten idag inte varit nådig åkte vi och köpte pizza. Jag menar i fall man (jag) ändå svullar får man (jag) svulla ordentligt. Annars är det väl ingen mening?

Imorgon hittar ni mig i Växjö. Kanske ses vi där, men jag ska i alla fall försöka vara mer produktiv när det gäller inlägg imorgon. Och jag lovar att då svara på alla kommentarer. Jag ber om ursäkt för mitt 'icke-svarande-beteende'. Sov gott sen, nu ska jag fortsätta titta på blåsningen.

Guuud, va jag är glad att jag inte är känd.

Prosit har hittat sin nya favoritp

1153a9e1beafbfcad088c07b4e4692c0.png

Prosit har hittat sin nya favoritplats. I pappas skor.


Värsta uppladdningen för melodifes

2bdda646474d7d97ceb829506d9c95de.png

Värsta uppladdningen för melodifestivalen. Så tjocka är vi ikväll.


Karlsson på Taket.Är detta ett skämt, eller bör jag vara orolig?


Grillning i pulkabacken.

Jo, jag lever. Men för tillfället har jag ett hektiskt liv. Jo, det är sant. Idag har jag varit social i goda vänners lag. Pulka och grillning har stått i fokus. Sen körde jag och D och köpte chips, godis, dipp, ost, kex och läsk som förberedelse inför melodifestivalen ikväll. Jag visste inte ens att den skulle börja idag, men nu vet jag, så ni hittar mig här hemma i soffan ikväll. Möjligtvis avstår jag läsken för ett, eller två, glas vin istället. 

 

 

När jag åt middag idag, måste bara berätta, då tänkte jag "Inte äta för mycket nu, annars kommer jag inte orka äta upp all ost och godis sen".

Är jag nyttig eller vad då?


Det finns nog inte ett enda seriös

0-17929223de8bcb6c01483413ab030afc.png

Det finns nog inte ett enda seriöst kort på mig. Jag har liksom en automatisk kamera-min som sätts igång så fort en blixt visar sig. Nu pustar jag ut efter en liten städning. Film nästa.
Förresten, hur lär man en katt följa tider? Vi har haft många och långa diskussioner med Prosit att senast sju ska han komma in. Varje gång lovar han det, varje gång kommer han för sent för att han 'somnat'. Och varje gång går mamma och pappa på det och är glada att han kommit in över huvudtaget.


Vanesak.

Till att börja med vill jag tacka alla för de fina kommentarerna nedanför. Det kanske inte blir någon ny färg eftersom den nog inte är så tokig ändå. Det tar såklart lite tid att vänja sig, men alla snälla kommentarer uppskattas. Eftersom jag alltid tänker på vad folk tycker om mig. Men jag tror jag börja vänja mig.

Dessutom skyller jag allt på mina föräldrar. Jag terroriserade dem med bilder förut och sa att de måste svara och skriva hur snygg jag är, eftersom det faktiskt är deras fel att jag är impulsrik. Allt jag är, är deras fel. När jag klagar på mig själv av någon anledning (väldigt ovanligt) så brukar mamma skylla på att hon "glömde kryssa i den rutan när hon beställde mig". Typical tycker jag då. Och, just, nej de har inte svarat alls, mina föräldrar, alltså. Vad betyder det?
Ja, eftersom jag har som sysselsättning att sitta hela dagarna och läsa min egen blogg om och om igen, eftersom det är så himla rolig, lägger jag upp en bild till. Om jag tittar på bilderna tillräckligt många gånger kanske jag vänjer mig helt.


Grönsaker eller frukt?

Eftersom jag inte äter grönsaker försöker jag kompensera det med frukt. Det är väl bra, eller?


Upps. Jag vaknade och var blond.

Har ni någon gång sett en katt som hoppar jämfota (jämtassa) med alla fyra? Pros!t kom in i morse eftersom det är igensnöat till garaget. Pigg som en mört och kom rusande upp i sängen till mig, sprang några varv för att avsluta mitt framför mitt ansikte med några jämfota-hopp och en min som sa "Mamma, kom upp nu. Upp, upp upp. Jag vill leka."

Jag gick upp, och hoppsan. En annan spegelbild. Jag antar att det är mitt impulsryck som talar. Jag är tydligen blond nu. Extreme makeover. Meeen, idag bär det nog av till affären för en lite mörkare nyans. Åtminstone så det matchar ögonbrynen. Tummen ner enligt mig. Dock är det inte så orange som det ser ut på bilderna. Blixten förstör ännu mer, men vad tycker du?

Godis som medicin.

Nu väntas en kväll med mys. Jag mår inte så bra. Ibland undrar jag ifall det är magsjuka på gång, men den tanken sorterar jag bort ganska snabbt. Jag försöker lindra symptomen med godis och choklad. Det hjälper inte supermycket. Men det underlättar.

Nu intar jag soffläge och tänker stanna där resten av kvällen.


Det här med blommor.

Blommor lever inte särskilt länge hemma hos mig och D. Det är ett konstaterande. Vi har hela tiden skyllt på varandra att vi inte vattnar blommorna men igår hände någonting.

Jag vattnade blommorna.

Sedan satt jag uppe och pluggade och hade förövrigt inte en speciellt bra dag, så det tog lite tid innan jag pratade med D efter att han kommit hem från jobbet.

Efter maten sa till slut D: Den här blomman ser död ut.
Jag: Nej, då. Inte alls. Jag vattnade den innan idag.
D: Gjorde du?
Jag: Ja.
D: Men det har jag också gjort.

Så, vi har kommit fram till att vi nog övervattnar våra blommor, si så där var tredje vecka. Dessutom vattnade vi bara på nedervåningen. Varför kunde inte någon av oss tagit övervåningen?

Efterlyst.

Idag har jag städat. Och då menar jag städat. Finns nog inte ett endaste dammkorn kvar på nedervåningen. Pjuh. Nu blir det snart 'Efterlyst' på trean. Jag hoppas varje gång att jag inte ska känna igen någon mer än Hasse Aro, Leif GW Persson och den där poliskvinnan (som förövrigt retar gallfeber på mig). Jag kan se mig själv i soffan:

'Ååhh! Jag känner igen honom (hoppar upp ur soffan) Vi är polare, och nu är han på TV! Jag kommer bli KÄND' - varpå jag tar mitt förnuft till fånga och kommer på att det är just sådana människor jag inte vill känna. Så, förhoppningsvis kommer jag bara lipa av känslor som uppkommer tillsammans med programmet och inte för att jag känner någon sådan där typ som är med i programmet. Men man vet ju faktiskt aldrig.

Underbara väder.

Några bilder utomhus. Synd att himlen är så mörk bara.
Heja, gilla vintern.

Hej, mitt vinterland.
Det är snö överallt. Överallt. Och jag tycker det är så mysigt. Jag kan förstå de som bor inne i Stockholm och större städer där de klagar på den. För där är inte snön vit utan istället brun, svart och klabbig. Men här, på landet, i skogen, här är det så fint. Vit, vit snö i mängder. Ska försöka ta mig ut senare och ta lite bilder.

Ser ni att det saknas snö på en gren? Undra hur det kommer sig.


Prosit, är det dina spår på ovanstående bild? Prosit i sin kaxigaste pose.

Just nu hör jag ett oroväckande ljud inifrån sovrummet. Jag ser inte Prosit. Är nog dags att se både var han håller hus och vad han gör. Låter som persiennen.

Kaffeväska.


Sån här väska har ni inte va?
Jag tackar kollega för denna. Hon har gjort den och jag tycker den är supergrym.

Jag önskar.

Om jag hade fått bestämma skulle följande påstående vara sanna.

 • Du blir smal av att åka pulka.
 • Håret växer fortare om du äter chokladpudding.
 • Fotografiskt minne tilldelas alla vid födseln.
 • Blommor vattnar sig själva.
 • Sallad förbjuds att ätas av människor. Endast kaniner och andra vegetarian-djur har tillgång till detta matintag.
 • Bilar fyller på tanken själva, gratis dessutom.
 • Asfalt stöter bort snö.
 • Forskningen säger att du lever tio år längre om du äter 200gram choklad varje dag.
 • Mc Donald's är nyttigt.
 • Finnar (ansiktsfinnar för att förtydliga) försvinner av ost.
 • Tånaglar växer inte.
 • Bio är gratis.
 • Affären kommer hem till mig istället för att jag ska behöva åka till den.
 • Tvätten hänger upp sig själv.
 • "Vad-ska-vi-ha-för-mat-idag-problemet" existerar inte.
Ja. Jag ville bara säga det.

Skala ägg.

Jag borde lära mig att skala ägg. Eller är det meningen att halva ägget ska sitta kvar på skalen man (jag) försöker få bort?

Lite morgonsnack.

God morgon.
Så många (för mig) kommentarer på förra inlägget. Desto fler kommentarer som ramlar in, ju roligare tycker jag det är att blogga. Och kul att ni uppskattade bilderna, men tänk ifall det hade varit en liten stråle av sol också. Det hade varit fantastiskt.

Igår befann jag mig på jobbet därav lite bloggat. Så idag tar vi nya tag. Jag sitter här hemma och pluggar, men jag måste ju få pausa för att vila hjärnan då och då. Och då passar ju ett blogginlägg utmärkt.

Hörs snart!


Snacka om vinter.

 

 

 

Det bara snöar och snöar. Riktig vinter. Det är vi inte vana vid här i södra Sverige. Men yääj, det är ju riktigt härligt. Eller?

Om en timme glider jag till jobbet, bara så ni vet liksom. Och nej, vi har fortfarande inte plockat ner juligheterna.

Ödet eller slumpen?

Det hände nyss en komisk sak. Jag vet inte om det var ödet eller slumpen, men lyssna här.

Jag startade datorn, gick in på min blogg och såg flera kommentarer på föregående inlägg om att köpa hus. Jag bestämde mig för att svara på dessa, men till min fasa gick proppen (igen). Allt blev mörkt och jag fick en upplevelse om hur det är att leva utan ström, säg i trettio minuter. Katastrof.  Nå, har jag nu kommit ett steg närmare till ett alternativt boende? Ja. Ett krav är att bo nära svärfar, eventuellt en annan karl (eller kvinna) som kan det här med proppar. Kravet är att personen i fråga är hemma när D är på jobbet, så jag har någon som kan hjälpa mig med just sådana här hussaker.

I alla fall, här ute i skogen finns svärfar. Om jag vill bo nära mamma, så kan hon. Men hon är ju inte hemma på dagarna, eller skulle du komma hem för att hjälpa mig? (Frågan riktad till mamma). Om jag köper Tattis svärmors hus, kommer då Olaf att hjälpa mig, som bor nära?

Okej, jag är tillbaka på ruta ett. Det finns ju propp-kunniga människor överallt tydligen.

Det enklaste vore såklart om alla mina vänner och min släkt flyttar till mig. Då slipper ju jag problemet. Ställer ni upp?

RSS 2.0