Kusinbesök ju.

Det blir lite krasst med bloggandet när man har besök. Det händer så mycket hela tiden, särskilt med små barn. Full rulle. Därför lägger jag ut lite bilder så länge. Så förstår ni nog.

Imorgon bär det antagligen av till Ullared. Det är ju aldrig fel, i mitt tycke. Förhoppningsvis blir det bilder därifrån också. Själv tycker jag i alla fall att bilder är mer kul än endast text. Skall försöka bli bättre på detta.

 

Dessutom måste jag be om ursäkt för det dåliga svarandet på kommentarer. Det kommer, men jag känner att jag först och främst måste se till att gästerna trivs. Svarar så fort jag hinner. Nu är det läggdags, i alla fall för de små. Det blev lite sent ikväll.


[Lagården] Några av kossorna. Tänk

4eb056c06530da3e61008007b522bea7.png

[Lagården]
Några av kossorna. Tänkte ifall ni ville se. Barnen är överförtjusta, jag stannar utanför...


Besök!

Jaha, barnen i säng. Nej, jag är inte mamma. Men nu är moster och kusiner på besök, så nu ska jag D och moster mysa med choklad i fred och kolla på Desperate Housewives. Och bara mysa. Skönt, för jag är aningen trött idag.

Imorgon tänkte jag lägga ut lite bilder på våra äventyr här ute i skogen, bland annat på läppstift som hamnat i fel händer...

Mina kusiner och moster är på besö

0-696eedcf8520a96cbd155ea99238cbc4.png

Mina kusiner och moster är på besök. Här är minstingen


Önska mig...

0-7052bc3f36a71cf42c865eb0bafdf48a.png

Önska mig lycka till idag då.


Går emot.

Alltså, det är inte bara jag. Innan skrev jag att det känns som att allt går emot mig. Och det är verkligen så. Kanske överreagerar jag, men det går ändå emot mig. Bilen är trasig och jag kan inte köra med den ner till Växjö imorgon. D's bil skall in på service imorgon så nu måste jag jobba på att hitta en bil som kan ta mig dit. Fixar jag inte det är hela denna kurs för jäves. Kul. Men jag är inte så orolig, allt löser sig på något vis. Hoppas jag.


Upp.

Idag har jag fått lite gjort ändå. Känns skönt. På måndag gäller det. Opponeringen på c-uppsatsen kommer äga rum då. Känner på mig att det inte kommer bli världens bästa dag, men det är bara att bita ihop och ta sig igenom den. Funderar på att se filmen 'Upp' ikväll.

Någon som sett den? Är den bra?

Ångest.

Bloggen är inte sitt vanliga jag just nu. Bara så ni vet, liksom. Orkar ni inte läsa, gör inte det då, helt enkelt.

Ångesten väller över mig. Jag försöker bota med musik. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska lyssna på för att det ska hjälpa. Ledsen och sorgsen musik kan jag relatera till och tycka synd om mig själv. Glad musik blir jag bara irriterad på - 'Ja, eller hur? Vilka klyschor de sjunger' sprider sig i min hjärna.

En hemsk olycka hände i natt i Karlshamn. Tre omkomna. Inte igen, var det första jag tänkte. Hoppas verkligen jag inte känner personerna. Karlshamn ligger nämligen i närheten av där jag vuxit upp, och det är väldigt litet så ofta vet man vilka alla är. Sedan fick jag reda på att bilen var stulen och då hoppades mitt ego att det skulle vara från någonstans där jag inte känner någon. Då visar det sig att bilen är stulen från Småland, och i Småland bor jag ju nu. Så, ännu en anledning till att må dåligt. Helt i onödan egentligen för jag vet inte vilka de är, men jag blir ändå illa till mods på grund av en så onödig olycka.

Nu ska jag lyssna på musik och plugga det sista medan D försöker byta bromsar på min bil. Hörs senare...

Mammas ögonsten.


Vårdepression.

Våren är kommen, snön smälter bort, det blir varmare, vinterjackan åker in i garderoben och vårjackan kommer fram. Den ljuva doften från blommor tränger sig på, fåglarna kvittrar, vinterdäcken åker av, lättare kläder används, likaså lättare skor, solen visar sig mer och grillen kommer fram.

Allt detta är ljuvligt. Men med allt detta tillkommer även för mig ångest, brist på energi, nedstämdhet och jag vill bara gå i ide. Varför? - Det finns verkligen ingen anledning för mig att känna så, men jag gör det. För tillfället känns det som att allt går emot mig, doften från blommorna ger mig ångest och vad jag än gör ger mig skuldkänslor på något vis. Allt blir liksom fel.

Årstidsbunden depression kallas det. Jag säger vårdepression. Förlåt att jag skriver det här, på den oftast, påstår jag, glada bloggen. Men jag behöver säga det. Jag gör vad som helst för att detta ska gå över. Nu ska jag sätta mig någonstans och gråta en stund, sen ska jag försöka plugga lite.

-Hon som för tillfället behöver lite tid för sig själv. Sedan kommer hon behöva mängder av sällskap, ibland behöver hon gråta, ibland behöver hon skratta. Vilken tur hon ändå har med alla underbara människor hon har runt kring sig.


Stress.

Nu ska jag dra på loppis. Japp, ni läste rätt. Jag ska bara titta lite vad som finns innan den börjar. Sen ska jag hem och så ska jag och D åka och köpa nya bromsar till min bil, och jag ska inom HM. Om vi måste bränna massa pengar på bromsar måste man få unna sig något annat så man mår bättre. Fortfarande när jag skriver 'man' menar jag 'jag'. Efter det måste jag plugga hela kvällen. D ska iväg med jobbet, så då har jag hela kvällen för mig själv, och jag kommer ju bara att älska att sitta och plugga hela fredagskvällen. Innan plugget ska jag dock svara på alla era fina kommentarer. Nu måste jag dra, men vi hörs lite senare.

So long.

Superdupertrött.

Pjuh. En heldag i Växjö. Superdupertrött är jag nu. Men, men. Jag tänkte slänga mig i soffan och stanna där resten av kvällen. Möjligtvis tillsammans med min choklad-kanin. Kinderkaninen vet jag inte om jag vågar äta upp. Den är ju så söt. Vi får se. Nåja, den där lille kaninen kostar 17,95. 17,95, gott folk. Men Kinder är smarta. De säljer ju uppenbarligen ändå...

Kinderkanin.

Hej & Hå, dagarna bara går.

Ser ni? Jag kan rimma ibland. Nästan i alla fall, ett R för mycket men ändå.

Efterlyst sänds nu, inget avbrott än så länge. Pjuh. Det är paus nu och jag passar på att blogga, plugga och ladda in bilder, samtidigt. Ibland måste man vara kreativ. Vi har hunnit med Mc'Donalds, City Gross, tvättat bilen, fyllt på spolarvätska och jagat katt i mörkret. Har Ni sett vad Kinder har gjort nu? Jag bara måste visa. Hur sött är inte det här då?

Det är ju snart påsk. Kaniner måste inköpas.

 

 

Gissa vad den lilla kinder-kaninen kostar.


Kattuppfostran.

God morgon.

Var är min kissekatt? Ute, naturligtvis. Hela tiden. Mars månad, tonåring och fullt med fåglar att titta på. Ja, det är på kvällen killen kommer in, när det blir mörkt, för när mörkret faller på, kommer rävar fram och då ska vi vara inne. Det är vi överens om. Jag vet inte om det är rätt metod att köra med 'hot-metoden' för att få in honom. Men det stryker faktiskt runt rävar här och då blir hans nerviga mamma väldigt orolig (nervig mamma= jag). Det är ju mycket snack om hur man skall uppfostra och inte, men ibland känner jag att hot-metoden är relevant. I alla fall när det faktiskt är sant. Eller?

Mammas älskling.


Musiktips.

Jag är inne i en period bestående av artisterna Lars Winnerbäck, Simon Norrsveden & Magnus Weideskog. De är med mig hela dagarna igenom. Himla mysigt.

Jag älskar musik, så har ni tips så dela gärna med Er? Jag lyssnar på allt förutom hiphop, okej?

Lasse.

Simon.


Internet vet allt.

God morgon.

Det här med internet är roligt, tycker jag. Jag menar. Man kan verkligen få svar på allt. Sedan ifall man fått rätt svar är en annan sak, men allt finns på internet. Det gillar vi. Så, frågan igår var vad 'morgon' heter i plural. Jag fick svar både via bloggen och Facebook och det heter 'morgnar'. - Nå, med internet kan jag egentligen inte säga med säkerhet att det heter så. Jag bara vet det nu. Jag grundar det på olika källor. Och det låter logiskt. Fast knasigt. Roligt att jag hänger upp mig på ett ord jag använder si så där en gång på tio år. Eller något.

Märks det att jag, till mitt försvar, läser forskningsmetodik just nu?Förresten, vad håller Ni på med?
- Ja, jag vet att den 20e var en lördag, men en söndag? Vad var det för anfall Ni fick?Orolig...

"Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
"

- Tack, än en gång, Winnerbäck. Även om vi kanske inte syftar på samma sak, så känner jag precis, just så som du sjunger dessa rader...

Vad heter det?

Jag har kommenterat runt lite. Och kom på något konstigt. Har jag hjärnsläpp, är jag dum eller är alla andra som jag? Jag skulle skriva 'morgon' fast i plural, alltså flera stycken. Vad heter det?

En morgon.

Två...?
...mornar?
...morgonar?
...morgon?
... ???

Krångel.

Idag är inte en bra morgon. Eller nu kanske den är det men den har inte varit. Vi skulle skicka in vår uppsats idag. Och om inte allt försvinner från mallen vi skriver ifrån så försvinner loggan. Helt obegripligt, men det är väl naturens lag. Nu är den inne, med mall OCH logga. Pjuh. Nu ska jag slappa några timmar, sedan ska jag sätta igång igen.

Jag längtar mer och mer tills detta är över. Skolan alltså. Så himla trött på allt som har med skola att göra just nu. Men man börjar ju se ljuset i tunneln nu så att säga.

Helgen sysselsattes med skolarbete för mig, TV-tittande för D och kattflickor för Prosit. Så helgen flöt på ganska lugnt och sansat. Ingen bakfylla, inga "ångrande", bara god mat och filmtittande (plus skolarbetet, som vill glömmas).

Natti.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Naturligtvis har jag en syndabock, i detta fall i form av min mamma. Jag har kramat ur henne varje minut denna helg (här borde gilla-knappen finnas) och därför inte hunnit med att blogga. Nu är jag så himla trött så det blir sängdags för mig, imorgon kan jag skriva vad som i helgen försiggick i Blekinges skogar.

Natti.

Det hörs polacken.

Det kom på tal att Stockholmare börjar ändrar sin dialekt successivt och att de numera böjar låta som polacker (jag tar inte ställningen i denna fråga). Min bror hade en konversation på internet med en Stockholmare härom dagen. Inte särskilt mogen, men jag måste lägga ut den ändå.

Lillebror: Du låter ju som en polsk hora när du snackar.
Stockholmar´n: Vad då polsk?!

Jag själv hade ju inte direkt reagerat på polsk, utan det andra ordet...

Sovmorgon, den bortglömda stunden.

God morgon.

Nu sitter jag hos min mamma. Som jag har längtat efter henne. Lördag och allt och i normala fall innebär det sovmorgon. Men inte för Prosit, och när det inte är det för honom, är det inte det för mig heller. Klockan fyra var första väckningen avklarad och vid sju gav jag upp. Innan han väckte hela huset. Så jag gick ner, lekte lite med honom och sen hade jag ingen anledning till att gå och lägga mig igen. Nej, jag sysselsatte mig med att förstöra mammas lördags-morgons-rutiner genom att diska och städa vardagsrummet (Nej, jag diskade inte vardagsrummet, ni fattar vad jag menar). Kaffet var färdigt när hon kom ner så hon blev glad och nöjd, och jag hade hoppats på lite mamma-vård, men då sa hon: "Åh va bra, då kan jag ju tvätta istället". -Busy woman. Nåja, nu har vi kollat lite på c-uppsatsen och snart är det dags för melodikrysset. Lördagsnöjet för min del.

Tjo!

-Livsnjutare.


Kaffemänniska

God morgon!

Jag ska genast bege mig ner för att göra kaffe. Jag har inte gjort det än. Jag älskar kaffe, dricker kaffe hela dagarna men när jag går upp ur sängen och försöker vakna, då är det omöjligt för mig att reda ut hur kaffebryggaren fungerar. Jag måste sitta ner ett tag, dricka någon vitamin och vakna till liv. Sen kan jag göra kaffe. Sedan hör jag hur alla andra prioriterar att göra kaffe, det först de gör när de vaknar. Ibland undrar jag om folk ens hinner klä på sig innan de sätter igång kaffet, men hur i hela världen lyckas de reda ut en kaffebryggare så tidigt? Eller har de timer på den, så den startar av sig själv på morgonen? Det har vi, men av någon outgrundlig anledning 'orkar' jag inte förbereda den på kvällen, för 'så lång stund tar det ju inte' att göra på morgonen. Nej, det gör det inte, det som tar tid är att få ur tummen.

En sådana där'a impulsbild igen.


Fääärdig.

Ja, här sitter jag och sitter. C-uppsatsen är färdig. Okej, lite referenser skall läggas till, men annars så. Åh va underbart. Imorgon skall jag tvätta, städa, diska och packa inför helgtrippen till mamma. Tänk att få lite ordning på bostaden sin utan att behöva tänka 'Jag borde skriva på uppsatsen'. Så himla wonderfult. För tillfället laddar jag upp bilder som skall framkallas, älskar att framkalla bilder.

D har naturligtvis inte kommit hem än. Nej, enligt 'schemat' slutar han fyra men jag drar till med en gissning på att han är hemma runt klockan sex.

Ursäkta läskburkarna bredvid men det var en så klockren bild på Prosi!t att jag inte hann flytta dem. Ställningen han använder sig av kallas 'kvällissmys'.

Vår- och sommarbilder.

Kikade igenom lite bilder på datorn. Hamnade bland vår- och sommarbilderna och på bland annat en liten, liten Prosit. Så mysiga bilder tycker jag. En dröm om sommaren börjar gro inom mig nu när snön börjar smälta.

 

 

 

 


Mitt efterlyst! Tv 3 förstör mina

0-569743a6a04c3374839bf1bc7e78a0c9.png

Mitt efterlyst! Tv 3 förstör mina rutiner. Vad ska jag nu göra? Benen skakar av rastlöshet. Finns verkligen inget annat att göra. Jag kan ju inte gå ner och diska OM efterlyst börjar igen. Så nu sitter jag stirrandes på en TV med stillastående bild. Yeah.


Maaat.

Nu kommer snart min bejb hem med pizza. Det är så himla roligt när han alltid jobbar över. Det var ironi... Nåja, jag har fått lite gjort idag med uppsatsen och nu lägger jag ner för idag. Nu skriker min mage efter mat och jag har bestämt att vi ska käka pizza framför TV:in till 'A secret life of an American teenage'. Men först måste 2 & ½ män ses. Det går bara inte att missa, även om man sett de gamla avsnitten si så där femtioelva gånger.

Längtan...

Den första juni är det sista skoldagen. Den andra juni tar jag examen. Den 29 maj är det opponering på c-uppsatsen. Därefter följer två kurser 'Missbruk och psykisk ohälsa'  & 'Barn i familjer med missbruk och/eller psykisk ohälsa'. De två kurserna kommer antagligen bli superkul att läsa, så den tiden kommer gå fort. Jag är verkligen intresserad av det ämnet. C-uppsatsen är snart färdig.

Kan Ni förstå vad jag längtar till skolan är färdig? Tänk Er, att få börja jobba på riktigt. Sommarjobbet är redan fixat på psykiatriska avdelningen, under sommaren skall jag söka vidare till en plats där jag har möjlighet till fast tjänst, och jag slipper litteratur som jag under tre år har tvingats läsa. Jag gillar läsa, om jag inte är tvungen.

Tänk Er. Åh, vad jag längtar. Tre år har snart försvunnit i vindens fart och det har varit roligt, men nu är jag så skoltrött och vill bara tillbaka i arbetslivet igen. Jabba! Snart så...

Längtar Ni efter något speciellt och spännande?

Mitt språk.

Jag har skrivit ner lite av min fantastiska förmåga på att vända ord. Nedan följer ett litet smakprov.
 • Vindtorkerutare = Vindrutetorkare
 • Redigheten = Verkligheten
 • Snosdusa = Snusdosa
 • Bikinimask = Binnikemask
 • Paketbil = Pikébil
 • Mellan jämnarum = Jämna mellanrum

Vad är det stora problemet? Alla påpekar när jag säger fel, men de förstår ju, så beror det bara på den där skadeglädjen?

'Åh.. Glassen är för kall för att

13333007d4a49c0027f29ec6b547ab18.png

'Åh.. Glassen är för kall för att äta, teet för varmt för att dricka, hur gör man då?' citat från D. Är det det här som kallas 'dagens i-landsproblem' undrar jag då?


Kör inte med nackspärr.

Aningen rörligare i nacken idag än igår. Titta åt höger och vänster går bra men nicka är lite svårare. Jag råder folk till att inte köra bil när nacken hurts.

Just nu förbereder jag mig inför kvällens TV-tattande. Klockan åtta: Familjen Annorlunda. Klockan nio: 2 & ½ män (nya avsnitt). Härligt. Antagligen kommer glassen fram ikväll, för jag har hört att det hjälper när man har ont i nacken.

(Bara för att man måste ha en bild

6ab19a757ec4cc4f6e0223f8fe9ed523.png

(Bara för att man måste ha en bild när man mobilbloggar) Nu sticker jag till Växjö, med nackspärr. Jag är bättre idag men allt tar tio gånger längre tid när man är handikappad. Nåja, hörs sen.


Nackspärr för första gången.

Idag vaknade jag med nackspärr. Jag har aldrig haft nackspärr förr och jag har upplevt verklig smärta idag. D fick komma upp med tigerbalsam efter att jag messat honom (som befann sig på nedervåningen) att komma och hjälpa mig upp ur sängen. Jag har varit helt handikappad. Vi har dock gått igenom alla filmer vi har, skrivit in de nya i vår bok och kommit fram till att vi har över 360 stycken. Enligt mig relativt många. Det jag bidragit med är att sitta bredvid och peka när jag ser filmen D läser upp. Nu är jag dock lite bättre. Har fortfarande krage på mig men smärtan har minskat.

Håll tummarna för att jag kan sova normalt ikväll för jag måste verkligen till Växjö imorgon.

Fråga inte varför vi skriver ner alla filmer vi har, men antagligen för att hålla reda på dem och jag tycker faktiskt det är praktiskt.

Vi går igenom alla våra filmer ida

25dc62e19a985040833f6f7df82e8121.png

Vi går igenom alla våra filmer idag. Detta är en liten del...


Sällskapsspel.

Gårdagen slutade med impulskalas här hemma. Himla trevligt enligt mig, magen protesterar dock idag, men det är ju inte varje dag man får finbesök. 'Twister' och 'Med andra ord' spelades flitigt och jag har bara en sak att säga:

Sällskapspel är underskattat.

Denna kväll kommer bestå av choklad, läsk, vatten, glass, muffins, godis och melodifestivalfinal, eventuellt också en film därefter. Det är ju inte helt fel enligt mig.

Taaacos

0-7b92c823bcd5aed35808ab68d12703ca.png

Taaacos


Arbetslösheten, släng dig i väggen.

Idag ringde en arbetsgivare till Evelina när hon satt på anställningsintervju och sa att hon fått jobb. För vissa är det inga problem. Bra tajming det där.

Nu ska vi laga Tacos och sedan dricka vin. Var kvällen sedan beger sig återstår att se.

Snart helg.


Ja, så bildvänlig var jag i förgår när fåren skulle in.

 

Snart kommer Evelina hit. Hon ska bo hos oss ett tag. Ska bli så kul. Imorgon ska vi leta jobb till henne. Tror att jag redan fixat ett. Himla bra vän jag är. Idag har det varit pluggande och städande i fokus. Blir nog lite mer pluggande ikväll tyvärr. Men sedan hoppas jag på att kunna ta helg.

 

Händer det något speciellt i helgen för er? Tipsa gärna, så jag kan vara sådär gästvänlig som folk i allmänhet är och hittar på diverse aktiviteter med sina vänner som hälsar på. Jag däremot har dålig fantasi och känner mig alltid så tråkig.


Fårbebisar.

Lite bilder från gårdagen är nu inne på min dator och nu också uppladdade på bloggen som jag lovade igår. Jag såg till min förvåning att jag bara fått med det ena lammet på kort. Jag ska gottgöra detta framöver. Även kalvarna ska få leka modeller någon dag. Men här är lite blandade bilder från igår. Titta och njut, nu är det plugg som vanligt för mig som gäller.

Små, söta lamm.

Jag tänkte slänga ut massa bilder på de små, små lammen vi fått på gården. Det blev lite ändringar i mitt schema idag. Fick hjälpa till att få in fåren så de kan få nya frillor och då visades sig att vi fått två små pyttismå lamm.  Ursöta. Ja, just. När jag skulle lägga ut bilder så har batteriet till kameran dött. Jag gör det helt enkelt imorgon, okej? Då ska ni få se dem.

Plugg.

Idag är planeringen följande: plugga, ring ett samtal, plugga, äta, plugga och sedan ska jag plugga lite till. Idag och imorgon är det intensiva dagar. På torsdag kommer Evelina och hälsar på. Det ska bli så roligt. Vi ska söka jobb åt henne och snacka massa, massa skvaller. Precis som det ska vara. Men vi hörs senare, c-uppsats väntar.

Hårprodukterna har kommit.

Idag har jag varit och hämtat ut mina hårprodukter som jag vann i tävlingen hos Jenny som hon hade tillsammans med glamaholic.se. Det skall vara bra och vårdande produkter, och det kommer provas, visas och dokumenteras framöver.

 

Och nu, som en annan spelnörd jag är, skall jag fortsätta med detta:

Jabba!

 


Melodifestivalen.

Igår blev det bara ett inlägg i bloggen. Illa. Nåja, idag blir det fler.

Idag måste jag få ur mig mina åsikter om melodifestivalen.  Detta här med deltävlingar, andra chansen och att låtarna får spelas innan vinnarnumret utsetts. Visst är det så att låtar kan bli bättre och bättre desto mer de spelas och det resulterar enligt många till att bästa låten vinner. Det må vara sant men. När vi kommer till eurovision så hör de andra länderna den för första gången. Är det inte bättre att vi har en omgång av melodifestivalen i Sverige och den låt som tilltalade mest första gången den spelades vinner? Här hemma blir vi hjärntvättade med en viss låt tills vi tycker att den är bra och så skickar vi den. Ja, hur går det sen? Ja, vi försvinner någonstans långt ner på listan i Europa och får kvala in nästa gång med. Lär sig aldrig svenska folket detta? Nu för tiden sänds ju bara melodifestivalen för att SVT ska tjäna pengar. Tror jag alla fall.

Vad tycker du?

För många djur?

Igår var vi hos Alle och Mackan (Alexandra och Marcus). De båda är snälla, roliga och bra på att baka. Dock lite konstiga. Jag menar, sitta på golvet liksom? Men som sagt snälla. Båda två är himla djurkära också. Frågan är ifall det blir för mycket ibland. Mackan kallade exempelvis hästars hovar för klövar, kattunge för valp och katthona för tik. Alle kontrade med att hon hade träffat tjuriga kor. Kenzo suckade då och då på golvet och tänkte i sitt stilla sinne 'Ja, de älskar mig och ger mig mat så jag låter de tro att jag är en hund, men egentligen är jag en björn'.

Stooor, men himla snäll, vovve.

Tack för en underbar dag i Mullsjö. Kaffe, bullar, trevligt sällskap, många skratt, kan det bli bättre?


Mumma

5cca4d77832731af81fea71efe0faa5a.png

Mumma


Storbråk.

Ja, igår hade jag och D största bråket vi någonsin varit med om. Det började med att min hunger satte igång och då blir jag alltid på superdåligt humör. Vi åkte och köpte kinamat, sa inte ett ord till varandra fören vi kom hem. Då såg det ut såhär:

D: Va fan är du så sur för? Fattar du inte att det tar på mitt tålamod med?
Jag: Och du kör som en idiot!!

D är i köket och jag är uppe i vardagsrummet med maten. Börjar lägga upp maten till mig och mitt humör börjar direkt vända.

Jag (med låg röst): Snälla, vill du ta med pappret upp?
D: Klart jag kan.

Så var det bråket över. Tänkte att jag kunde dela med mig av gårdagens händelserika kväll.

Fredagsmys.

3c105ee5d1be5838e3f150a99d189bf3.png

Fredagsmys.


Vi tittar på kung fu panda, tror j

-3520d71983320342383d7fe59dcb4d4.png

Vi tittar på kung fu panda, tror jag den heter. Har ni sett den? Tycker ni den är bra? Min åsikt kommer imorgon...


Vinterbilder.
Jag är en så kallad amatörfotograf (fotograf känns till och med löjligt att påstå) men dessa bilder blev jag ganska nöjd med. Eller, vad tycker ni?


Lite roligt var det allt.

Mamma fick till att nyss. Jag skickade en liten film till henne på när Prosit hjälper mig med att bädda. Prosit älskar att bädda och försöker hjälpa till men oftast komplicerar hans hjälp mer än vad den hjälper. Det är ju så roligt att krypa under täcket och lakanet för att jaga allt som finns utanför. Nåja, så här såg var sms-konversation ut:

Jag skickade: (Film) med texten: 'Det ser så konstigt ut när jag bäddar, vad gör jag för fel?'
Mamma: 'Ring Anticlimax! Det måste vara husmask!'
Jag: 'Jag gillar dock vår husmask. Han älskar att hjälpa till med bäddningen. Dock blöder jag lite här och var efteråt, men det tillhör väl?'
Mamma: 'Utsätter han dig för klo-ning?'

Ibland är hon ganska rolig min mamma.


(För er som missat det så är Prosit min kisse)

Min filosofi

För att förtydliga en gång för alla angående förra inlägget så är min filosofi alltså att om du mår bra av det du äter eller det du gör, ja, då är det nyttigt för dig. All forskning kan vridas och vändas på och formas till vad som helst. Mitt budskap var lite att det mesta alltså bara är påhitt. Eller vad tror du?

Treo minskar återfall i cancer.

Till alla Er som anser att jag har ett Treo-missbruk vill jag bara säga att Treo innehåller ämnet acetylsalicylsyra. Det lättuttalade ämnet minskar faktiskt risken för återfall av bröstcancer. Därmed kan det påstås att ämnet även hämmar cancerceller (läs HÄR). Så det så. Nu har vi en fördel med att missbruka Treo också. Inte endast nackdelar. Grattis Treo, du har nu hamnat i samma kategori som för alla andra "farliga" intag där det finns både fördelar och nackdelar. Till skillnad från de andra intagen så hämmar Treo cancer. Allt annat framkallar ju cancer. I stora drag då.  Jag hittade ett roligt sammandrag av hur överdrivet allt är:

Saker du kan få cancer av:

 • Du kan få cancer av kontorets skrivare
 • Oroar du dig för att få cancer av din mobiltelefon?
 • Kosmetika kan framkalla cancer
 • Snus ökar cancerrisk
 • Socker ökar risken för cancer
 • P-piller och hormoner kan ge cancer
 • Sprejer för impregnering kan orsaka cancer
 • Nytt larm: Akrylamid kan ge cancer
 • Nytt forskarlarm: Övervikt ger cancer
 • Hamburgare orsakar cancer
 • Ungdomsdiabetes ökar cancerrisk
 • Nytt snuslarm: Kan ge cancer
 • Salvor mot eksem kan ge cancer
 • Ny studie: Oralsex ökar risk för cancer
 • Mycket mjölk kan ge cancer
 • Cancerrisken större hos feta
 • Lightläsk kan ge bröstcancer
 • Stillasittande ökar risken för cancer
 • Jobbade på laboratorium - drabbades av cancer
 • Oralsex kan orsaka muncancer
 • Folkhälsoinstitutet: Snus ger cancer
 • Pommes frites farligt för barn - kan ge cancer
 • Vanlig värktablett kan ge dig cancer
 • Studie: Korv kan ge cancer
 • Forskare: Godis och läsk kan ge cancer
 • Så många får cancer av röntgen
 • Vin ökar risken för tarmcancer
 • Vanligt smink kan ge cancer
 • Halsbränna kan ge strupsår och cancer
 • Larm: Kött kan ge tarmcancer
 • Risken för bröstcancer större för feta
 • Vanliga verktyg kan ge dig cancer
 • Godis och läsk kan ge cancer
 • Behandling mot bröstcancer kan ge lungcancer
 • Ökad risk för cancer med stress
 • Alkohol ökar risk för bröstcancer
 • "Hälsomargarin kan ge cancer"
 • Nytt larm: Tv:n kan ge cancer
 • Ipren ökar risken för bröstcancer
 • dubbdäck ger cancer
 • Sminket kan ge dig cancer
 • Elledningar kan ge små barn blodcancer
 • Öl ökar risken för magcancer
 • Vanlig hårfärg kan ge dig cancer
 • Hårprodukter kan ge cancer
 • Fick diagnos nackspärr dog i cancer
 • Konstgräset kan ge cancer
 • P-piller i tonåren ökar risk för bröstcancer
 • Ny studie: Oralsex kan ge muncancer
 • Stress ökar risken för cancer
 • Dubbdäck kan ge dig cancer
 • Ämne i plywood kan ge cancer - försäljning stoppad
 • BB-Jessica hittade knöl i ena bröstet
 • NY STUDIE: Korven är livsfarlig - kan ge cancer
 • Män med döttrar löper större cancerrisk
 • Läkemedel dubblar risken för bröstcancer
 • Mobil på landet ökar cancerrisk
 • Du kan dö av dåliga tänder - risken för cancer ökar kraftigt
 • Light-läsk kan orsaka dödliga blodsjukdomar
 • Torkad banan kan ge cancer
 • Norsk rökning dödligare än tidigare trott
 • Så skadlig är fredagsfyllan - dubblerar risken att få cancer i munnen, halsen och matstrupen.
 • Cancerframkallande ämne sprids i barnmat
 • Hon blev dödssjuk - av grönt te
 • Vanligt bröd innehåller farligt fett
 • Giftigt fett i hundratals matvaror
 • Pommes frites kan öka risken för bröstcancer
 • Larm om cancergift i läskedrycker
 • Kött ökar risk för magcancer
 • Svenskar har mest hudcancer i Europa
 • Laserskrivare kan ge cancer
 • Akta dig för solen!
 • Ta det lugnt med trådlöst bredband - Studier visar ökad risk för cancer
 • Vanliga sprayer kan ge cancer
 • Sprayerna som kan ge dig cancer
 • Oralsex kopplas till cancer i munnen
 • Ökad cancerrisk för snusare
 • Godis och läsk kan ge cancer
 • Halsbränna kan orsaka strupcancer
 • Tv-tittande ökar risken för cancer
 • Läskedrycken en cancerfara
 • Ärftlig cancer drabbar yngre
 • Oralsex en cancerfara
 • Ryggskott kan vara cancer
 • Röntgen ökar risk för cancer
 • Stress påverkar cancer-tillväxten
 • Sluta röka med plåster stoppar inte cancer
 • "Teflonpannor kan ge cancer"
 • Rökning ökar risken för magcancer
 • Olika stora bröst kan ge dig cancer
 • Snus ger cancer
 • Oralsex kan ge cancer i munnen
 • Större risk för vänsterhänta att få cancer
 • Östrogen ökar risk för bröstcancer
 • Tandkräm kan ge cancer
 • Prostatacancer vanligare bland pappor
 • Hudsalvan kan ge barn cancer
 • Salvor mot eksem kan ge cancer
 • Vitaminer skyddar inte mot cancer
 • Prostatapreparat kan orsaka cancer
 • Prostatamedicin kan ge prostatacancer
 • Cancerämne kan finnas i barnmat
 • Köttallergi ger cancer
 • "Solkräm ger inget skydd mot cancer"
 • Jag åt östrogen - fick bröstcancer
 • Dubbel risk för cancer vid hormonbehandling
 • Grillfesten kan ge dig cancer
 • Solkrämen kan vara värdelös mot cancer
 • Rökt mat kan ge cancer
 • Feta riskerar cancer
 • Snusning kan leda till cancer
 • Mobilstrålning får cancer att växa fortare
 • Cancerlarmet kan slå ut snabbmaten
 • Chipsen kan ge dig cancer
 • Solariet gav mig cancer
 • Skaldjur stoppas - kan ge cancer
 • Strålningen kan ge barn cancer
 • Mindre idrott kan ge cancer
 • Pappans jobb kan ge barnet cancer
 • Olivoljan kan ge dig cancer
 • Gift i lampor kan ge cancer
 • Matoljan kan ge dig cancer
 • Smärta ökar risk för cancer
 • Plast runt matvaror kan ge cancer
 • Konserverat kött ökar risk få cancer
 • Fler cancerfall efter olyckan i Tjernobyl
 • Yrkena som ökar risken för cancer
 • Clintons hudförändringar kan vara cancer
 • Totalförbjud vapnet som ger cancer
 • Nikotinplåster kan ge cancer
 • Nytt larm: Aborter leder till cancer
 • Piloter och värdinnor riskerar få cancer
 • Bilringar runt magen ökar risken för cancer
 • Vanlig svamp orsakar cancer
 • Cancerrisk att woka mat
 • Soja kan ge dig cancer
 • Lyckopiller kan orsaka cancer
 • Tvättlappar kan ge barn cancer
 • Var tredje kommer att drabbas av cancer
 • I dag får 110 svenskar cancer
 • Kosmisk strålning ger personal cancer
 • Chockrapport om diesel-avgaser - kan ge cancer
 • Gift i billigt rödvin kan ge cancer
 • Han fick cancer av mobiltelefonen
 • Snabbmat kan ge cancer
 • Du kan få cancer av tv-tittande
 • Gravida som röker ger fostren cancer
 • Svamp kan ge cancer
 • samband passiv rökning-lungcancer
 • Julklapps-dockan kan ge cancer
 • Blodpropp ökar risk för cancer
 • Barn som äter mycket löper större risk få cancer
 • Rökning ger permanent ökad cancerrisk
Saker du kan göra för att inte få cancer:

 • Drick whisky mot cancer
 • Sörpla kaffe - det kan skydda dig mot cancer
 • Solens strålar SKYDDAR mot cancer
 • Genterapi effektiv mot cancer
 • Alkohol - skyddar mot cancer i lymfsystemet
 • Ät grönt och slipp bröstcancer
 • Lite folsyra skyddar mot cancer
 • A-vitamin skyddar mot cancer
 • Bantningsmedlet kan bota cancer
 • Solen ger dig skydd mot cancer
 • Här "botar" bluffläkaren cancer med pepparrot
 • Ny studie: Mobiler ger inte cancer
 • Håll kål på cancern med grönsaker
 • Becel proactiv ger inte cancer
 • Kaffe - nya supermedlet mot astma och cancer
 • Känd forskargrupp konstaterar: Ät lök och slipp cancer
 • Mobilen dubblar risken för cancer
 • Vanlig svensk alg skyddar mot cancer
 • Bönor ökar skyddet mot prostatacancer
 • Onanera - så slipper du cancer
 • Ät fisk och slipp cancer
 • Bröstmjölk dödar cancerceller
 • Ortvikens fabrik orsakar inte cancer
 • Feta mejeriprodukter skyddar mot cancer
 • Kost med folsyra minskar cancerrisken
 • Akrylamid höjer inte cancerrisken
 • Gurkmeja skyddar mot cancer och alzheimer
 • Morötter halverar risken för magcancer
 • Frisk och glad - ät choklad "Risken för cancer minskar"
 • Magsjukegift kan stoppa cancer
 • Alkohol kan ge skydd mot cancer i lymfsystemet
 • Så steker du - utan att det blir cancerfarligt
 • Rödvin skyddar mot prostatacancer
 • Krydda med lök - och slipp cancer
 • A-vitamin skyddar mot magcancer
 • "Amerikansk läsk är giftig"
 • Piller skyddar mot cancer
 • Nya medicinen botade Lindas bröstcancer
 • Lev längre med fyra drinkar om dagen
 • Hudcancer behöver inte vara farligt!
 • Snus=förnuft - i Sverige finns inget samband mellan snus och cancer
 • Snusande kan rädda tusentals liv i EU
 • Piller stoppar bröstcancern
 • Tonfiskpasta med oliver - förebygger både cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.
 • P-piller minskar risken för cancer
 • Högutbildade överlever cancer
 • Solbränna minskar risken att få cancer
 • Socker kan öka risken för cancer
 • Ät druvor slipp cancer
 • Pussbuske kan bota cancer
 • A-vitamin skyddar mot cancer
 • D-vitamin kan hjälpa mot prostatacancer
 • Vanlig lök skyddar mot cancer
 • Mobiler ger inte cancer
 • P-piller motverkar cancer
 • Vanlig svensk alg skyddar mot cancer
 • Han behandlar cancer med örter
 • Solen kan skydda dig mot cancer
 • Finskt tuggummi skyddar mot cancer i munhålan
 • Silikonbröst ökar inte cancerrisken
 • Mjölk är bra mot cancer
 • Läkare: Ingen får cancer av snus
 • Ny superbroccoli ger skydd mot cancer
 • Öl skyddar mot cancer
 • "Ofarlig" cigarett påstås minska risken för cancer
 • Fet ost skydd mot cancer
 • Studie: bönor och soja förhindrar lungcancer
 • "Sola utan skydd - och SLIPP cancer"
 • Akrylamid ökar inte risk för cancer
 • Kaffe skyddar mot cancer
 • "Deodorant kan inte orsaka cancer"
 • Cancertumör kan botas med värkmedicin
 • Bikinin skyddar mot cancer
 • Enzym gör att storrökare inte får cancer
 • Te stoppar cancer
 • Pizza kan motverka cancer
 • Undvik cancer - börja onanera
 • Kemisk kastrering bromsar cancer i prostatan
 • Folsyra minskar risken för cancer hos barn
 • Kyckling + broccoli ger skydd mot cancer
 • Kombinera rätt mat och undvik cancer
 • Värktabletter kan skydda mot tarmcancer
 • Cancer stoppas med protein
 • Mammografi halverar risken att dö i cancer
 • Stressigt liv minskar risk för cancer
 • Jordgubbar minskar risken för cancer
 • Ät broccoli - slipp cancer och magsår
 • Lite solande kan skydda mot cancer
 • Cancer botas med ultraljud
 • En öl är bra mot cancer
 • "Jag dricker björksav mot min cancer"
 • Kvinnor - städa mer så slipper ni cancer
 • Rött ljus - mot cancer i huden
 • Östrogen kan bota cancer i prostatan
 • Curry kan bota cancer
 • UV-ljuset kan rädda dig från cancer
 • Drick bort din cancer
 • P-piller minskar risken för cancer
 • Björksocker bromsar cancer
 • E-vitamin kan skydda mot cancer
 • Folsyra halverar bröstcancerrisk

Fy vad jag skrattade när jag läste detta. Så tänk efter, vad tror du på, det tidningarna skriver?
Jag tror att Treo minskar risken för cancer i alla fall.
Det är farligt att leva. Man kan dö.

Förstår icke.

Om man råkar tappa en färdigbredd macka...

...varför hamnar den då ALLTID upp och ner?

Bacon.

D brände sin rumpa på elementet härom dagen samtidigt som jag blev sugen på bacon. Vilket sammanträffande.

Besviken på sol.

Prosit är lite besviken att solen skiner. Dock tror jag att han är ganska ensam om det. Varje dag med sol går han ut, tittar mot himlen, vänder sig till mig och frågar 'Var är alla flingor jag brukar jaga?'. Jag försöker förklara att det börjar, förhoppningsvis, bli vår snart och då kommer den där ljusa bollen på himlen visa sig mer och mer. För att trösta honom har jag visat honom flugorna som börjar komma fram istället, och Prosit tycker de är minst lika roliga att jaga. Han önskar bara att det kom fler. Blommorna lever farligt i vårt hus för tillfället. Men Prosit skyller på flugorna. 'Det är väl inte mitt fel att de gömmer sig i fönsterna', mumlar han.

Nej, ingenstans är snöflingorna.


Kritiken.

Har fått lite kritik om min sminkning och det är jag faktiskt glad för. Jag tycker själv inte alls att det varken är min stil, eller att mina drag passade färgerna. Till mitt försvar så valde jag ingenting, smink(t)ösen fick helt fria händer, och det var det hon bad om. Och visst, jag kan gå med på att det inte är min stil, det var liksom inget måste. Men jag känner inte särskilt mycket att den skulle tilltalar någon.

Som Sabina sa, hon hade valt helt andra färger, och det hade jag också. Men det var en kul upplevelse, och så älskar jag när någon annan sminkar mig. Jag tycker det är spännande, skönt och ganska mysigt att bli ompysslad på det viset. Men nej, den makeup:en kommer jag inte använda själv.

Jag är glad för att jag provade, nu har jag lärt mig att så ska jag inte se ut.

Sminkmodell.

Idag har jag lekt sminkmodell. Jag fick erbjudande, så varför inte prova liksom? Och det här är resultatet. Va tycks? Inte min vanliga stil, men det är ju roligt att prova på. Erfarenheter får du inte hemma i soffan.

Idag är det en stor dag också. Desperate Housewives börjar. Så undanflykten idag lyder följande: ' DHW måste firas. Ost och kex, choklad, glass och te'. Så klart.

D och jag äter gott ikväll. Ytterf

0-5f65cfcbafebfcf70f0ee45943f3a187.png

D och jag äter gott ikväll. Ytterfilé.


Vi är misshandlare.

Ja, jag har kommit på en så fyndig sak. D bara suckar åt mig. Men vi har en katt. Världens finaste och bästa förövrigt. Och vi har köpt den katten.
Alltså = Miss-handlare. Misse-katt.

You got it?

Hektiskt?

I morse vaknade jag och tänkte 'Å, en tripp till Växjö kan väl inte skada?' Upp ur sängen kvart i sex, och halv åtta var jag redo. Det här var nog något av det värsta och dummaste jag kunde göra. Köra till Växjö idag liksom. Okej, min tankegång kanske inte var exakt så som jag citerar den. Faktum var att vi skulle träffa vår handledare. Men jag har aldrig varit med om värre väglager av snö. Eller nej, vänta lite. Inte snö, nej här pratar vi is. Ja, is. Katastrofalt. Jag kom inte upp i en hastighet över 70 fören jag var mer än halvvägs. Ja, och vad leder det till? Jo, den där förnedrande 'försenings-känslan'. Usch. Och till råga på all stress glömmer jag naturligtvis att stänga av telefonen. Men heeej, vem vill inte lyssna på "Han ba. Och hon ba. Och han ba sååå kolla in mig" som lillasyster och hennes kompis spelat in? Inte alls pinsamt. Nejdå. En suck från handledaren och ett avbrutet samtal oss emellan blev det. Nåja, något positivt ska jag väl få ut av det. Jag fick ju träffa Emmy. Och allt detta besvär var värt det.

Vilken ringsignal respektive smssignal skall man använda sig av utan att behöva bli sådär röd om kinderna? Generad tror jag det kallas.

Jag vann!

Jag vann en tävling hos Jenny härom dagen så snart ska jag få hem hårprodukter från TIGI. Förstår ni hur glad jag är? Jag till och med bjöd på ett utropstecken i rubriken. Det är inte varje dag det, ni.


RSS 2.0