Irish Coffe Ala Olaf. Sitter hos N

45b927b453ba786a8539312690103d79.png

Irish Coffe Ala Olaf. Sitter hos Nina. Alltid lika roligt, jag menar titta bara på sugröret!


Se vad jag hittade i Ullared.

0-6bd11d0c18cbec845dbfddede15b5b90.png

Se vad jag hittade i Ullared.


Ost- och vinkväll ikväll också.

0-12bd491b9ff3731a3fddc2be3bb94fcc.png

Ost- och vinkväll ikväll också.


Sov godnatt :)

-a326c7eb279213019213982c53e384c.png

Sov gott :)


Dagens outfit.

-857fa62910016184a4d0746bf3faefc.png

Dagens outfit.


Nyckelpiga. Ja, lite nyckelpige-la

0-1bbd58c082cc4a7b7e9c9e0203cef357.png

Nyckelpiga. Ja, lite nyckelpige-lack är väl inte helt fel så här års? Påminner om sommaren tycker jag. Jag är inte färdig än, jag vet det är klet utanför naglarna och det ska bort innan jag drar till skolan för upprättelse.


Skillnad blir det när löven röjs u

4170ac4c073c6d73f692cb07aff99b2f.png

Skillnad blir det när löven röjs undan.


'Jag klär i Ullaredspåsar'

256780d0b2b098e5c0a509ef63fd216a.png

'Jag klär i Ullaredspåsar'


Mammavård.

Idag skulle dagen som består av en massa plugg och städ även innefattat en fika hos Nina, men den blir tyvärr inte av. Men, jag ska försöka se det positivt eftersom jag får mer tid att plugga (men det är ju inte världens roligaste). Hade gärna träffat Nina och flickorna, men vi får helt enkelt ta det en annan dag. Imorgon kommer mamma, lillasyster, lillebror och mormor. Det ska bli trevligt. Lite mammavård. 'Mammavård' är ett ord med olika betydelse men för mig innefattar det två olika saker beroende på ifall hon hälsar på mig, eller om jag hälsar på henne. Om hon hälsar på mig innefattar ordet att jag slipper laga mat, vattna blommorna och man har tillåtelse att bara mysa, utan plugg och jobb och lyssna på massa skvaller. Är jag hemma hos henne då betyder ordet att jag slipper laga mat, slipper tvätta, slipper betala för saker när vi handlar, slipper åka själv i bilen och även här bara få mysa en massa och höra massa skvaller.

Eller, hur är mammavård för dig?


Pluggiliplugg.

Nu har jag suttit här idag och gjort tenta efter tenta, rättat efter hand, jämfört med boken osv osv. På torsdag ska jag får prata med min lärare om jag inte sa det, för att få svar på varför vissa av mina svar inte var godkända. Det ska bli skönt, men bara för det vågar jag inte tro att jag skulle slippa omtentamen. Nej, nej. Men just nu känner jag bara 'Jaha, klarar jag inte den, så gör jag inte det. Är de inte nöjda med hur jag formulera mig får jag väl acceptera det'. Men jag tycker fortfarande att en tenta skall baserar på vad man kan. Inte vilka ord man använder. Skönt att jag hittat svar i vår litteratur som är samma som mina, så ska bli kul att få svar på varför man inte fått rätt på det.Aktiv morgon.

Nu stitter jag här med en buse i knät som biter mig i armarna, lyssnar på Rix MorgonZoo och motiverar mig själv till att plugga lite. Jag har hunnit diska upp allt redan så jag tycker jag sköter mig ganska bra. På torsdag kommer mamma & CO. Det ska bli kul. Vi ska till Ullared för de har aldrig varit där. Så det är på tiden. Men nu ska jag fjanta runt lite till på internet, sen ska jag börja plugga.Morgonkaffe! Det är livet. God mor

0-3ccb0afbcb0fe0e26c291118ea1903f9.png

Morgonkaffe! Det är livet. God morgon alla :)


Omotiverad.

Jaa. Jag ska börja plugga. Men alltså, det är helt otroligt. Jag orkar sitta och läsa bloggar hit och dit, göra helt ointressanta saker via internet, till och med Facebook-test men varför kan jag inte göra vettiga saker av tiden? Jag menar, hade jag satt igång direkt med pluggandet hade jag antagligen varit färdig med arbetet nu och kunnat plugga till tentan på fredag och då kanske jag till och med klarat tentan. Men varför gör jag saker som är totalt onödiga? Förnuftet säger en sak, och jag säger en sak, men antagligen är jag två för något/någon lockar mig till att göra andra saker. Igår, då storstädade jag och D så det heter duga. Men, borde jag inte ha pluggat? Jag ställde mig till och med och diskade istället för att plugga. Som sagt, helt otroligt.
Morgonkaffe.

Uppe med tuppen idag tycker jag. Nästan allafall. Ska snart börja plugga igen. Är så trött på det nu. Går inte att förklara i ord. VIll bara ut och jobba nu. Nåja, innan jag börjar är det frukost som väntar och såklart lite kaffe.

Körslaget.

Team Ola. Finns det något vackrare att lyssna på? Jag får sååå mycket gåshud. Lyssna och njut. Ren rekommendation. Jag får aldrig nog. Snälla Team Ola, spela in en skiva!


Robbie Williams låt - Angel
Geri Halliwell - It´s raining men.Mysiskväll.

Ännu en dag avklarad. Jag har faktiskt gjort halva skolarbetet. Ska göra färdigt resten imorgon, så jag kan börja plugga till omtentan. Kommer kännas som en intensivkurs. Dessutom kommer jag vara stressad på omtentan på fredag eftersom vi ska till Ullared osså. Åka dit med mamma och handla julklappar. Det behövs vara ute i tid. Men sen är det ju snart båten. Att åka och lyssna på proggmusik. Det kommer bli kul, men dyrt. Nåja, vi får snål-leva till nyår. Efter det kan jag nog börja jobba lite mera. Hoppas jag hinner det allafall. För då kan inte CSN stoppa mig! Så det så. Jag tänkte snart skriva något seriöst. Men det blir ju aldrig av. Men ska försöka göra det snart, något meningsfullt. Men nu är det kväll och jag ska mysa massa med mina pojkar. Hela kvällen. So long.
Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen.

Åååh, vad jag gillar honom. Nya skivan, tummen upp!

 

 

 

 


Jammiiey

0-2ffa76417e73e234653b994961ab8c05.png

Jammiiey


Ost- & vinkvällen har börjat :)

-b286d20809a70ff5edacf2819858c35.png

Ost- & vinkvällen har börjat :)


Vin & Allers. Det är livet medan j

-76bbf22e7944830563bb680cb56baaa.png

Vin & Allers. Det är livet medan jag väntar på maten, lasagne då'ra.


Lasagne-David.

Väntar medan David gör lasagne. Skynda, skynda, jag börjar bli hungrig.
Morgonmys.

610954dcf740731ea6cb34c810e7b8c6.png

Morgonmys.


Bullar, bullar, bullar överallt!

0-a4552f077b7c6d611ad431d5ece03c.png

Bullar, bullar, bullar överallt!


Lägga puzzel spegelvänt.

Det är så roligt. Kan man hitta något roligare? Jag tycker det är en genialisk idé! Den som uppfann det borde vinna bästa pris som finns. Puzzel, det är så roligt, men nu hittade jag ett sådant roligt puzzel. Inget vanligt puzzel. Nej, detta ska man lägga spegelvänt! Alltså, inte den bild du ser utan, som mitt puzzel jag köpte så ska man lägga vad gubben ser! Han som står längst bort på bilden. Så fruktansvärt fiffinurligt. Titta bara:
Lite svårt att se, men det sitter en gubbe på höflaket. Det han ser därifrån ska man lägga.
Davids deg har jäst!

0-5f00f6ee0c3c1523731a676b69fee4e6.png

Davids deg har jäst!


Trots med vin ikväll.

Jag är fortfarande sur över tentan. Jag kan inte hjälpa det. I vanliga fall brukar jag tänka 'nåja, jag får la göra om den' - big deal liksom. Jag tror det är för att jag tar det personligt. Jag vet att det inte är bedömt personligt, jag vet att det inte är så men när man skrivit lika andra, bara andra ord, kan sträcka mig till att det inte är lika akademiskt skrivit, men jag tycker ändå det borde vara rätt. Eftersom jag inte kunde vara med på tenta-genomgången vet jag inte om jag får någon ny chans till upprättelse, utan tvingas göra provet igen. Hur kul är det liksom. Vet att jag skrivit rätt på flera frågor och ändå fått inte tillräckligt med poäng. Det suger. Funderar på att tvinga ut D på en fika eller någon annan utflykt idag så man kan bli lite glad. Bara för att jag har ett beteende som en treåring ska jag trotsa med att göra precis tvärtemot det man ska göra. I denna situation betyder det att jag ska dricka mängder med vin ikväll, så som man inte ska göra. Dränka sina sorger med alkoholen. Precis det vi läser. Alltså, idag är jag trotsig och ska unna mig massa glas vin.


Städat bilen.

Nu har D och jag städat bilen. Himla fint det blev. Mycket nöjd. Kul att jag lyckas med något. Känns som jag bara beklagar mig men... ja, det är det jag gör. Blev så down. Nåja, nu ska jag nog kränga godis framför TV:n hela kvällen. 2 & ½ män, here I come!

(Blir bild på bilen imorgon, fick inte ta bild ikväll. "Det är för mörkt" -tydligen)


Bulle eller fralla?

Idag är ingen bra dag. Inte alls faktiskt. Men nu vet jag att man kan bli arg. Tentan gjord och med den rättningen kommer jag antagligen aldrig att klara tentan. Tror ni att man blir glad när andra har skrivit exakt samma sak, bortsett från formuleringen på meningarna fått rätt, men inte en själv? Hur många som helst har tydligen blivit "felrättade". 'Jo, men det är klart du ska ha ett poäng för det, och ett för det' Jo, men visst kan lärare rätta fel, men SÅ fel? Så MÅNGA? När jag kontrollrättar vill jag ge mig själv 11 poäng till. Det baserat på andras svar, det enda som skiljer är ordval. Men herre gud. Ska poängen räknas efter ordval eller vad man lärt sig? Jag visste inte att tentan skulle vara akademiskt skriven. Trodde det gällde inlämningsuppgifter, men tydligen även tentor. Jag har ett problem. Jag KAN inte skriva särskilt akademiskt under tidspress på tre timmar. Helt omöjligt. Men jag hade säkert kunna använda komplicerade ord om jag varit förberedd att det var det tentan gick ut på, och inte att vi förstått texten. Nåja, jag hoppas på att de har några minuter till övers för mig så jag kan fråga varför jag inte fått poäng på vissa frågor. Att man kan bli så deppig.

Emelie, jag såg du ville ha receptet på brödet. Nu gjorde du så att jag måste erkänna mitt fusk. Det där brödet är "Franskt lantbröd". Med det menas att man köper en färdigblandad påse, tillsätter vatten, blandar, låter gäsa lite då & då, in i ugnen och den blir färdig. Jag veeet, det borde inte kallas bakas. Men jag tänkte faktiskt baka på riktigt. Frallor. Men vi hade ingen rapsolja till de frallor jag ville baka, men nu har D köpt det så jag antar jag får baka de också. Inte idag dock. Det orkar jag inte. Eventuellt imorgon, och då ska jag lägga ut bilder på dem och hoppas på att de frallorna ser ännu mer smarriga ut än brödet. (Nu har jag skrivit bullar och fått sudda ut det hela tiden då folk oavbrutet påpekar att det heter 'frallor' och inte 'bullar'. Bullar är tydligen kanelbullar och sådana kak-liknande bullar. Men jag tycker bullar och frallor är samma sak).

PS. GLÖM INTE TITTA PÅ BILDEN I FÖRRA INLÄGGET! SETT HONOM?

Har du sett mannen på bilden?

Efterlysning av denne man. I morse när jag tankade på jet i Värnamo ser jag denna bild. Jag blir så ledsen och hoppas verkligen mannen på bilden hittas. En av de värsta mardrömarna, att någon i familjen försvinner. Har du sett mannen? Ring då polisen...

Vi kör med prickar på naglarna den

01cce0fb5892d17daebe896020f50e7c.png

Vi kör med prickar på naglarna denna gång :)


Brödet färdigt.

0-1cc9f8d10a4da5bd59050b6e40234e9f.png

Brödet färdigt.


Omtänksamma bovar.

Hittade denna notis från http://sidneey.blogg.se.


Nej, han är inte död.

729019dbd5e423562fba73c67a47818b.png

Nej, han är inte död.


Förslag på lättlagat?

Jag börjar bli hungrig. Kanske dags att äta något snart? Men vad? Förslag på lättlagat? Tur det här med facebook. Där kan man också fråga så har man tur får man något tips. Prosit har varit busig idag, men kan skriva om det sen. Ska finjustera arbetet till skolan så det blir helt färdigt till imorgon. Så slipper jag det sen!

Dagens snygga outfit haha

-b9bc3b18e0c8dc656e8f09c401866fc.png

Dagens snygga outfit haha


Kattstatistik.

Prosit är ute och leker. Får väl förmå mig att släppa in honom snart. Det är bara det att han kommer vara som en lerhög när han kommer in. Men, det är bara att sätta igång att tvätta som om han vore en annan hund. För katt, det tvivlar jag på ifall han är. Han älskar vatten och hatar fisk. Det strider mot kattstatistiken allafall.


Idag blir en spännande dag. Har faktiskt längtat efter denna dag. Så kul att komma tillbaka efter så länge. Det enda dumma jag inte tänkte på när jag sa 'ja' var ju att det är tisdag. Tisdag = Desperate Housewives. Men D lovar att spela in det så jag kan titta på det när jag kommer hem ikväll.-Försök säga 'kattstatistik' snabbt tio gånger.Kaffetajm.

Jag har inte photshop så jag har pysslat lite i Word och paint, och om jag får säga det själv så tycker jag det blev ganska fint. Nu kom älsklingen hem så nu ska vi dricka kaffe.
Irritabilitet.

Så, då var skolarbetet överstökat. Det mesta i alla fall. Jag funderar på att fortsätta med nästa veckas arbete för att vara lite före, men orkar jag det? Kanske sen. Eventuellt på onsdag eller fredag. Å andra sidan har jag inte särskilt mycket för mig just nu. Funderar på att skriva lite åsikter jag har, men jag väntar nog med det ett tag till. Ska kolla lite dokumentärer jag kan irritera mig på lite. Det väcker mina åsikter.
School.

Dax att börja plugga. Så enkelt är det. Tillbaka till vardagen.
Julmyset har redan börjat.

2a154ac26ade2a08044c1bb97260c37a.png

Julmyset har redan börjat.


Ullared idag.

Japp. Nu känns mitt liv lite extra aktivt. Inte i sportvärlden då, nej då. Utan igår var vi på Bambu och käkade med Benny & Cissi. Sedan åkte vi till Jönköping och såg 'Flickan som lekte med elden'. Jag och David var även inne på HM i Värnamo på dagen, och möjligtvis några affärer till. Idag bär det av till Ullared lite senare. Vi kände att vi behövde det. Sara bidrog med förslaget att åka dit och vi gillade det. Så, so long my friends.


Jag klarade det! David får också t

0-4c11375f005ac04fbe03b37078f13f40.png

Jag klarade det! David får också ta del av äran, han letade bitar i pappersinsamlingen, och tänka sig, han hittade fler bilder där. Hur de hamnat där får Prosit stå till svars för.


Som sagt. Jag är katten med stil.

0-57a39439c04c37113dd32cb4a768c026.png

Som sagt. Jag är katten med stil.


Mammas stickade, långa tröja (elle

0-6f18fcd086474dc59293e4fe976f0f2b.png

Mammas stickade, långa tröja (eller klänning) är på idag. Den värmer gott. Tur mamma är bra på att sticka!


Och lika fort försvann snön.

4d7b5233f2042f0d84355ec848ae012f.png

Och lika fort försvann snön.


Årets första snö.

283209a6822437d6dd7eaf0555e550bb.png

Årets första snö.


Vårt lilla monster. Med stil.

0-568d56db2d08644ab19b860a1e1b925b.png

Vårt lilla monster. Med stil.


Idag är det Al´s dag.


Bara hans. Jag minns dig med glädje och kommer aldrig glömma dig. En underbar människa som lämnade oss för tidigt. Saknar dig otroligt mycket. Denna dag kommer jag aldrig glömma. Det har gått hela fem år men jag minns dig som om jag träffade dig igår. Take care var du än befinner dig, för du finns, det tvivlar jag inte en sekund på. Bara synd jag inte kan få träffa dig här på jorden fler gånger... Ska sätta mig och kolla på filmerna vi gjorde på gymnasiet, och ljusen är tända för dig.
Är polisen medbrottslingar?

Jag tackar ödmjukast för det anonyma svaret jag fick för min fråga i föregående inlägg. Så nu kan jag leta vidare för en eventuell distanskurs till våren med. Men orkar jag, eller ska jag ta till sommaren? Jag funderar...

Emmy berättade för mig igår en fruktansvärd historia. Hon och hennes Danne var på väg till gymmet när de hör en katt skrika. Denna katt har blivit påkörd och naturligtvis har inte föraren stannat. Varför finns sådana människor? Emmy berättade hur skadad katten var i detalj till mig men jag undviker att göra det för låt oss nöja oss med att säga att den var väldigt illa därann. E ringer polisen som ber E & D att ringa till en jägare. 'Poliserna åker inte ut för sådana saker'. Nähä, men de kunde väl åtminstone gett E ett telefonnummer till en jägare eller, ännu bättre, ringt själva! Hur skall man kunna veta vilka som är jägare om man inte känner någon?  Katten somnade slutligen in och E & D begravde den hemma hos sig. Tack Emmy och Daniel för ni är så underbara människor som verkligen bryr er! Det gör ont i mig att höra sådana här historier, och att vissa människor inte verka ha känslor över huvudtaget. Bara gå förbi, låt dig inte stanna när du ser och hör ett skadat djur. Förstår inte hur man tänker då. Tänk om det var din katt? Eller om det varit en hund? Då hade befolkningen brytt sig desto mer. Vad är skillnaden? Hundar är inte mer sällskapligare än katter, katter är minst lika mycket familjemedlem, och ja, jag kan dra det till att jämföras med ett barn som garanterat räknas som en familjemedlem. Skärpning Sverige! Vad är det som är så fel?


Heltidplugg + Distans. Tillåtet?

Jag undrar en sak. En liten fundering. En sen fundering dessutom eftersom det är senast på torsdag som jag måste veta vad som är tillåtet. Hur mycket är det tillåtet att studera samtidigt? Jag menar, jag läser heltid nu (30 poäng á termin) får jag samtidigt läsa en distanskurs? Blir det för mycket poäng? Jag borde ju få det eftersom det är tillåtet att studera samtidigt som man jobbar men det som skiljer sig är poängen. Hur mycket poäng per termin får jag plugga? Finns det någon sådan gräns över huvudtaget? Help please.


Davids första...

0-4a878baf5cd104a5b07d99163806af62.png

Davids första tjur. Nu slipper jag köra på den! Tack min jägare.


Hurt - Johnny Cash.


Jag bara måste lägga upp världens bästa text. Den är så genomtänkt. Det finns så många budskap i den.

Jonny Cash - Hurt

I hurt myself today

to see if i still feel.

I focus on the pain,

the only thing thats real.


The needle tears a hole;

the old familiar sting,

try to kill it all away,

but I remember everything.


what have I become,

my sweetest friend?

Everyone i know,

goes away in the end,


and you could have it all:

my empire of dirt,

I will let you down,

I will make you hurt.


I wear this crown of thorns

upon my liars chair:

full of broken thoughts,

I cannot repair.


Beneath the stains of time,

the feelings dissapear.

You are someone else,

I am still right here.


What have I become,

my sweetest friend?

Everyone I know,

goes away in the end,


and you could have it all:

my empire of dirt.

I will let you down,

I will make you hurt.


If I could start again,

a million miles away,

I will keep myself,

I would find a way.

 

 

 

 

 Vardagen. Då vi trivs bäst?

Dax att efter helgen återgå till vardagen, som jag för övrigt hörde på tv häromdagen är då vi faktiskt mår bäst. Det är då vi inte behöver bekymra oss för besök och städning och sånt. Men i så fall undrar jag ifall jag har någon vardag. Jag menar, jag är alltid orolig för att det ska komma någon sådär oväntat, så Gevalia måste alltid vara hemma, det ska se snyggt ut (vilket det inte gör, som resulterar i antagligen undermedveten stress eftersom jag inte allltid hinner städa överallt när man har ett plugg som skall göras korrekt). På helgen är då jag kopplar av alla fall. Då är det helg och då ska det inte vara några måsten, då ska kaffe finnas, kakor för besök, städat, tvättat, blommorna skall vara vattnade, bilen tankad om vi ska någonstans, kattmat skall vara inhandlat och kontanter i plånboken måste finnas vid eventuella impulsköp där de inte tar kort. Detta skall vara fixat i veckan för att kunna koppla av på helgen. Alltså skiljer jag mig mot mängden om det nu stämmer, det där de sa på TV:n.Melodikrysset.

God förmiddag! Nu har jag och mamma löst det traditionella melodikrysset. Eller, löst och löst, närmare bestämt nästan löst det. Idag var det svårt. Tur David kom ner så vi kunde få in några extra ord. Han är bra på musik. Jag har även busat en massa med Prosit, så han borde somna om en stund. Ska ut med Lillasyster och köpa hårfärg till henne, sen ska vi leka frisör idag, klippning och färgning. Just nu är hon i kyrkan på någon konformations-grej. Själv är jag inte så insatt i det, jag är ju inte konfirmerad. Men men, hon trivs säkert. Nu består förmiddagen av lite vila sen ska jag göra mig i ordning så jag kan visa mig bland folk! Kan lägga upp bilder sedan på hur håret på syrran blev.


Vad är rätt och vad är fel?

Befinner mig just i detta ögonblick hos mamma, mitt i soffan mellan lillebror och David. Lite längre bort i rummet springer Prosit runt och gör kullibuttor och hoppar högt. Den lilla akrobaten. I andra hörnan i soffan sitter mamma. Lillebror och mamma pratar om amerikanska poliser och hur de går till väga när de ska gripa folk. Om jag förstår det hela rätt är de amerikanska väldigt hårdhänta. Rent av grovt våldsbenägna. Men de spårade in på ifall man ska slå en misstänkt när han ligger med händerna på ryggen och skriker "jag ger upp". Lillebror är emot det, David och mamma frågade vad som hänt innan. Tänk om de skjutit din kollega. Eller din syster som kollega. Om ni jobbar ihop, som poliser. Visst fan skulle man slagit sönder och samman gärningsmannen. Lillebror ändrar sig nu efter hand. Det är egentligen väldigt tråkigt ämne men ändå väldigt intresseväckande, just det här "Vad är rätt och vad är fel?"

Fredag!! -Tur jag har lite whiskey som umgänge... och D såklart :)

Barnprogram.

Vilka barnprogram kommer du ihåg? Jag är ju av årsmodell -86 så barnprogram som jag minns är så klart Bumbibjörnarna men även program som Teskedsgumman, Skurt, Spöket Laban, Barbafamiljen, Mumindalen, Pippi Pelikan, Björnes magasin, Bo-Ko, Turtles, Lilla Anna och Långa farbron, Alfons Åberg, Smurfarna, Flinta, Babar, Bamse, Trasdockorna, Ika i rutan, Pettsson och Findus, Scooby Doo, Luftens hjältar, Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös ja, jag kan göra listan hur lång som helst! Men titta klippen här under, blir man inte nostalgisk?Det oförglömliga och nostalgiväckande introt!Smurfarna!

 

Julkalendern med Pettson och Findus!

 Sen får man ju aldrig glömma Mora Träsk!
Inte heller Bert Ljung.
Glöm inte bort Sunes sommar heller......och jul
Köpa rosa bilen? :)

Idag har varit skoldag, eller vad man ska kalla det. Jag var i skolan i tre timmar, pendlade tur och retur sammanlagt tre timmar. Men det gick bra, leker lite med Prosit. Han blir ju rastlös av att vara hemma själv, vilket är förståligt. Jag har hunnit äta och handla. Har även varit inom banken för jag vill ha mer pengar så jag kan köpa bil. Det tycker jag är en vettig anledning att låna pengar till, så ifall ni är sugna på min snygga rosa fara, lägg ett bud! Den gick genom besiktningen utan anmärkning, det är anmärkningsbart tycker jag! Absolut inget fel på den, vill bara inte ha en utstickande bil när man jobbar på psyket, eller var man hamnar sedan. Dumt att väcka intresse på de ställena... Så, sammanfattningsvis en rosa Golf -94 till salu :)Detta med läkarintyg.

Det vanliga, tråkiga inlägget om mitt pluggande. Ja, för förtillfället består mitt liv av just, plugga. Jag är också barnvakt till en liten kattflicka. Hennes mamma bara slår och biter henne så Sara har tagit hand om henne. Idag jobbar ju Sara, så då får jag ock Prosit ställa upp. Prosit är väldigt nyfiken och vill så gärna leka med den lilla men han är lite större och slår lite för hårt om han får läge.

David har börjat jobba idag, även fast han inte är riktigt bra men om han stannat hemma hade han varit tvungen att få läkarintyg. Det är lite konstigt just i sådana här lägen. Han är på bättringsvägen och verkar må ganska bra, men i förgår hade han fortfarande feber, igår stannade han hemma, väldigt förkyld, dock utan feber, så jag bad honom vila en dag till för säkerhetskull så han inte bli sjuk igen. Men det går ju inte, han måste ju ha läkarintyg. Kommer en läkare att tycka han är sjuk om han är på bättringsvägen? Alltså, det är helt galet detta system. Klart läkaren inte tycker han är sjuk om han inte sett hur sjuk han varit och att han nu är beredd att gå till jobbet om någon dag, bara för att slippa bli sjuk igen. Så, håll tummarna att han klarar sig nu. Mycket sjukt system.

Nu ska jag sätta fart att börja svara på våra frågor. Jag är inte feminist, men jag låter som en när jag utgår från en viss text. Katastrof. Se om det blir bättre idag.

SÄSONGSTART, DESPERATE HOUSEWIVES!!

Ett, två, tre. På det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte SMÄLLER DET!!! Alltså, den 6e oktober. Idag. Just idag. Exakt 21.00, då smäller det! Desperate Housewives har säsongstart! Jabba, dabba dooo! :) Jag blir så lycklig! ÄNTLIGEN ska vi få reda på vem han gifte sig med, denna här Mike! *Hoppas på Susan*


Eftersom vi inte orkade laga mat i

0-1e1b4082b94e6ae697af8b9e04942499.png

Eftersom vi inte orkade laga mat idag fick det bli pizza. Det är betydligt enklare att köra bil än att stå vid spisen. Men titta på min ynkliga lilla pizza. Den kommer jag äta upp. Hela!


Pluggis-Anna.

Det kanske är på tiden att uppdatera mitt händelserika liv? Anledningen till att  jag inte har skrivit på några dagar är att det inte är så händelsefullt, mitt liv just nu. Hela dagen igår låg jag och sov i soffan. David knuffade på mig då & då för att försöka få i mig vätska eller någon form av mat. Jag trodde allvarligt att jag hade bihåleinflamation även om jag inte vet hur det känns, eftersom jag aldrig haft det. Jag gjorde som min kloka mamma sa Åt echinagard, jag gjorde som min kloka Nina sa, Nässpray och så gjorde jag som min kloka David sa Ät alvedon och rennexin. Och se på mig nu :D Nästan frisk som en nötkärna. Nåja, inte riktigt men jag inbillar mig det för jag måste plugga. Måste, måste måste. Missade ju skolan igår, vilket får mig att känna lite osäkerhet på vad jag egentligen ska göra. Men jag tackar Emmy för allt hon hjälpt mig med! Så jag ska verkligen sätta igång att läsa nu, sen ska jag skriva massa och sedan ska jag tvinga ur Emmy vad det står i "Så ska det skrivas"-boken. Det är väl typiskt. Jag hittar "Svenska skrivregler" och "Skriva för att lära" Men ICKE "Så ska det skrivas". Men det är ju klart. Det är ju den jag behöver, klart jag inte hittar den då.

Sjukling hemma.

Nu sitter jag hos mamma igen! David skulle ju föllat med, men han ligger hemma i soffan och är sjuk. Massa sjuk faktiskt. Hög feber, hosta, snorig och lat. Riktig förkylning alltså. Får se om jag stannar här till söndag eller bara till imorgon. Det är inte lätt att köra bil med en som tror han kan sjunga med i varenda låt i bilen. För sångröst har Prosit inte. Nu ska jag dricka vin, mysa och sen sova!Fika hos Nina.

Hemkommen från en mysig fika hemma hos Nina! Stora flickan fyller ju tio idag! Stort nummer! Vi blev bjudna på mackor, kakor och tårta! Massa gott :) Man blir så glad av kakor :) Och sällskapet såklart ;) David fick stanna hemma i soffan och snora för sig själv. Vi ville inte lyssna på det. Och alla andra krämpor killar får av förkylning. Typ som hjärtont, "orkar inte", host host bara för att. Nåja, hoppas han blir bättre till imorgon. Vi har ju planerat att åka till mamma. I värsta fall får han väl ligga där och snora, men som Nina säger, kanske inte ska sprida förkylningen. Ganska onödigt. Mormor ska också dit, och hon vill definitivt inte bli smittad. Det kan jag garantera med säkerhet utan att ens fråga henne. Men jag har pratat med henne idag! Och hon är ganska söt och go! Hon kommer ihåg när jag har mina tenta-dagar, ringer och ser hur det är med mig, sen har hon en himla energi! Åker hit och dit, träffar några vänninor i Lund, andra dagen är hon i Malmö. Att hon orkar! Inte ens jag orka fara runt som hon. Jag frågade henne vilka piller hon åt och om hon ville dela med sig. Jag fick till svar "Du menar för min energi? Ja, det är att äta nyttigt!" - Typiskt mormor-svar ;)

 

 

En hälsning från Nina!

 

'Ge inte mig blommor!!'

 


Nu får jag sluta blogga. Prosit attackerar datorn hela tiden. Speciellt fingrarna och tangentbordet.

 

 

 

 


Tentan inlämnad.

Yes. Den kändes oerhört lätt, men det kan ju vara så att jag missuppfattat allt också. Man vet ju aldrig, men det visar sig inom tid. Gott att ha den avklarad allafall för det betyder nämligen att jag kan ha helg från och med idag! Kanon ju! Ingenting att bekymra mig för! Förutom då, tvätten, disken, dammråttorna (eller änglatofflorna för de som vill kalla dammet det), min tandvärk, var Prosit håller hus när han inte kommer in när jag ropar på honom, vad vi ska äta till middag, när jag ska slänga all pappersskräp och om jag hinner få kurslitteraturen i tid. Men det är det vardagliga bekymret, så underlättar att slippa bekymra sig för en tenta dessutom. Nu har jag precis bränt ut en Lars Winnerbäck-skiva till mig själv, så tänkte jag skulle gå ner och lyssna på den, samtidigt som jag städar köket! So long!


RSS 2.0