Byta blogg.

Bara så ni vet, så kommer jag antagligen (om jag inte ändrar mig helt plötsligt) smygande att byta blogg. Jag har redan början. Så antagligen kommer denna blogg att läggas ner.

Så, den nya bloggen hittar ni HÄR . -Ifall ni nu känner att ni vill hänga på .

Ny smak. Hazel & Coconut.


Denna skall smakas ikväll. Har ni smakat den?

Hiss eller diss?

 

 

Bara så jag vet vad jag har att vänta mig liksom.






Bjuder på lite bilder.



Jag fick förfrågan om mitt bästa röda nagellacks-tips. Det finns så många olika både bra och dåliga och så många olika nyanser. Men denna är superröd om det är det man vill ha (inte det nagellacket som är på tummen, det är från NIVEA). Det finns även ännu mörkare, men denna är röd. Röd, inte ljusröd och inte mörkröd utan röd. Intensiv röd. Fiiinfina grejer. Jag älskar nagellack och går in i  någon form av extas / trans när någon undrar över sådant. Bara så ni vet liksom.

 

Vill även visa lite bilder utifrån idag. Här är lite smakprov. Bara njut, va?

Älskade, fina Prosit. Min ögonsten!


Var köper man sjöhästar?

Någon som vet var man kan köpa sådana här underbart, sjukt söta sjöhästar?

Bildkälla


Röra.

Jag råkade höra Arvingarna härom dagen. Ni vet låten 'Eloise'. Den är ganska gullig tycker jag. I den låten sjunger de 'jag känner mig som en boll i ett flipperspel'. Så känner jag mig ibland. Ena stunden är jag i extas för någonting jag vill göra, och då vill jag göra det med det samma. Andra sekunden har jag ångrat mig och vill inte alls det, och så rullar det på. Med många olika saker.

Just nu funderar jag på att byta blogg. Av lite privata anledningar, men om jag gör det så lovar jag att skriva den nya, så ni behöver inte vara oroliga.

Men jag funderar lite till och hör av mig när jag bestämt mig till fullo. Allt hade underlättat med photoshop. Damn - varför skall det kosta så mycket?

Nu blev det ett himla rörigt inlägg, men det är ungefär så som det ser ut i min hjärna kan jag tänka mig, ska försöka reda ut saker och ting lite senare. Nu skall jag återgå till pluggande. Ta hand om er.

Den eviga matfrågan.

Idag bär det hemåt Småland. Lite trist faktiskt. Jag trivs hos min mamma. Mammagris- jag? - Neeej dååå. Men imorgon börjar vardagen igen innehållande plugg, skola och 'vad-ska-vi-laga-för-något-till-middag-frågan'. Denna eviga fråga som diskuteras varje dag. Hur svårt skall det behöva vara? Vi har blivit bortskämda hos mamma med stek, tonfisk och andra roliga maträtter och Sandra och Lenny bjöd ju som sagt på tacos igår. Vi har inte behövt bekymra oss ett dugg. Hur kommer det bli när vi får barn? Enklare för att man kan fråga dem vad de vill äta? Eller svårare för att det ska passa alla i familjen? - Det återstår att se.

Tips på enkla och snabba maträtter uppskattas.

Dagen avklarad.

Saauo. Nu är vi hemma hos mamma igen och chekat allt på listan i föregående inlägg. Nja, vi har inte skruvat fast benen på sängen än, men det hinns nog med. Känns bra. Dock har jag inflammation i min lilltå. Låter kanske löjligt, men det gör faktiskt ont. Särskilt när man måste sätta ner fossingen i en sko. Men jag överlever, men lite gnäll måste man få gnälla.

Tacos och paj bjussades det på hos Sandra och Lenny. Hur gott som helst. Persikepaj, det ni, det ska jag banne mig lära mig. Sååå god paj har jag never smakat.

Nu tittar vi på 'Happy Feet' och myser med familjen. Snart är det nog sängen för min del. Den vanliga rutinen, lösa lite korsord först (eventuellt läsa lite) för att trötta ut ögonen, sen somna gott. Tant-varning på det, eller?

Jalla.

Chopp, chopp, jalla, jalla. Melodikrysset är under lösning. En snabb uppdatering om vad som komma skall.
  • Melodikrysset [pågående]
  • Apoteket
  • Skruva fast ben på säng
  • Kolla bilbatteri
  • Vårpromenad (?)
  • Middag hos Sandra och Lenny
  • Filmkväll
Inget av följande kan jag skriva 'check' på så dagen börjar efter klockan 11 idag. Hörs sen.

Vi sitter på Center Syd och väntar

343bd544a65abe6e2057cab7e84ec3b6.png

Vi sitter på Center Syd och väntar på att lillasyster skall hitta en klänning. Jag och lillebror leker med kameran så länge.


Köpcenter, here we come.

Nu ska vi strax köra till mormor, på vägen ska vi även ta en liten visit på 'Center Syd', det vill säga det stora köpcentret i Skåne. Najs. Sen äta en försenad påskmiddag hos mollmoll (aka mormor). Och ikväll, ja då kommer min bejb hit. Längtar sååå. Men god morgon på er. Vi hörs senare.



Tummen upp.

Titta inte på min kladdiga målning men jag verkligen älskar detta nagellack. Jag har inte provat Nivea's  förut men jag rekommenderar det varmt. För att inte tala om den lite udda, snygga färgen.

 

Har Ni provat det?

-Om inte, prova.

-Om ja, vad tyckte Ni?


Nagel hit & nagel dit.

Hej & hå, vad tiden går. Idag har jag målat om och filat om mina naglar. Jag har kommit på att den formen jag alltid vill ha på dem gör att naglarna spricker. Det är illa, så nu har jag fått fila till dem något. Men nöjd för det är jag ändå. Har hunnit plugga, duscha, kaffe, frukost, lunch osv, så nu beger jag och mamma oss snart till affären. Nytt nagellack skall inhandlas, möjligtvis en ny eyeliner och kanske, men bara kanske, något fint att ha på sig. So long.

Nea klippt håret.


Nu har vi fixat till Lillasyster. Blixten på kameran gör att på de två översta bilderna ser hårfärgen likadan ut, men den nya är faktiskt mörkare, som på de två bilderna under.

Vad tycks?



Redan två promenader.

Jag var lite förtvivlad angående det HÄR inlägget om hur jag skulle göra med Prosit när vi är hos mamma. Men för er som vill veta så har han redan varit ute två gånger idag. Utan koppel. Jag gick på min magkänsla som Kattfamiljen föreslog och visst kom han in första gången när stygga jag lurade in honom med godis. Nästa gång hade vi en liten dispyt för då tänkte han inte bli lurad. Men en liten springtävling i trädgården så där på morgonkvisten får ju en att vakna. Nu ligger han utslagen på trappan. Jag lyssnar på mammas svordomar vid datorn. Den vill tydligen inte som hon vill.

Senare idag skall här färgas och klippas hår på lillasyster. Före- och efterbilder kommer dokumenteras för att senare läggas ut här. Så, nu ska jag göra mig i ordning, börja plugga lite och så är jag färdig när hon vaknar. Ja, hon är femton detta året så hon har lite annorlunda dygnsrytm...

Min lilla ögonsten.


Hur ska jag göra?

Så, en runda till Växjö för föreläsning avklarad. Och vet ni? Jag åker till min mamma idag. Skulle ha åkt på torsdag men varför inte idag? De nere i Blekinge har ju påsklov och varför inte hälsa på och ta vara på tiden med familjen då? Nej, just det. Jag gör helt rätt.

Dock bekymrar jag mig. Jag ringde mamma och förklarade idén och hon tyckte den var utmärkt. Men. Det där men:et. Hur kunde jag glömma? Prosit skall ju med. Det där odrägliga utedjuret ni vet som bor här hemma. Observera 'utedjur'. Hur skall detta gå? Från och med ikväll till och med söndag eftermiddag. Jag behöver er hjälp. Vad ska jag göra? Vågar jag släppa ut utedjuret Prosit hemma hos mamma? Jag tror inte han springer iväg, nya kulturer (stora kulturskillnader mellan Blekinge och Småland) gör han lite 'mammig'. Men min mamma bor nära vägen och oron att han kanske ändå springer bort gror inom mig. Men kan jag verkligen hålla honom inomhus ända till söndag? Han har ju en katt-polare hos mamma, men ändå.

Vad ska jag göra?
- Släppa ut honom och hoppas på att han kommer när jag ropar?
- Eller, hålla honom inne med polaren Alice?

Ps, nej jag kan inte lämna honom hemma för D kommer på fredag och vi kan inte åka ensam med Prosit i bilen. Det lilla underbara livet har för mycket energi för att bara en människa skulle räcka till för att underhålla honom hela vägen. Sitta still är inte hans starka sida, om ingen myser med honom då.

Fläskfilé är gott. Det blev det ik

0-4e0aaba074a1b6226301bcb1ff1ee181.png

Fläskfilé är gott. Det blev det ikväll efter en långtur med bilen och de nya bromsarna till sommarstugan och de fungerade utmärkt. Inga problem att åka till Växjö imorgon för föreläsning. Nu ska jag slappa i soffan med mina pojkar, redan ladda kaffebryggaren sen sova. Helt okej kväll om ni frågar mig.


Skrattkalas.

Så här kul har jag inte haft på länge. Eftersom jag alltid är yngst fick jag, och endast jag, äran att leta påskägg i trädgården. Det ni. Det var inte igår jag gjorde det (-Jo, bokstavligen men annars väldigt längesedan). Mina njurar idag har plågats av allt vatten jag hävt i mig, men det är det värt. Jag låter bilderna tala.

Pusskalas mellan mig och Nina.

Jag och Camilla.

Olaf och Micke.

Micke och D.

Del av la liga.

Vi

Olaf

Dimmigt?

Nina, Eva och (halva) Olaf har roligt att döma av bilden. Förhoppningsvis hade hela Olaf roligt.

Vem pratar hon med och om vad?


Vi har kul. Behöver jag säga mer?

0-11db0e194aa518d59241728d40cf910e.png

Vi har kul. Behöver jag säga mer?


Kalas.

Ikväll är det kalas. Träffa mina goa kompisar, buddeis, homeys, polare. Ska bli himla trevligt. Bjuden på mat och dricka vin hela kvällen. Ja, det är det jag ska göra. Har hört att man ska göra det man känner för. Inte alltid lätt men det som går skall göras. Kameran skall med, så förhoppningsvis blir det lite bilder. Risken finns att det blir så förfärligt trevligt att den glöms bort i ett hörn, men ska försöka bli vän med den så att jag inte glömmer den. Men ibland är det inte så lätt. Jag & teknik, inte alltid som 1 plus 1 blir två (hittade inte 'plustecknet' på datorn). Kameran kan vara knepig, medan jag anser att den ska lyda mig för jag är både äldre, visare och äger den, men ibland gör den ändå som den vill. Skall jobba på vår kommunikation.

Vad ska ni göra ikväll?

Glad Påsk!

En till som inte vill att besökarn

0-2aa0a2cb841ab96428bad3ad2bffb21f.png

En till som inte vill att besökarna åker hem.


Vi lockar hår.

0-7d506575655feb3f1a90820b5e25428b.png

Vi lockar hår.


Ullared.

Idag bär det av till Ullared när D kommer hem. Så följande skall hinnas med: påklädning av barn, en omgång välling, inpackning i bilen, eventuellt lunch, sminkning och diskning. Det är mycket om man jämför när det bara är jag och D som ska någonstans.

Idag ringde telefonen och den frågade mig om jag ville jobba imorgon. Självklart vill jag det. I maj får vi endast 4040, exakt, kronor. Där jobbar jag så mycket jag får denna månad. Och, jag längtar faktiskt till jobbet. Det är väl härligt?

RSS 2.0