Långben :)


Anna saknar...Anna saknar många av barnen. Ännu fler än korten här men alla mina bilder är tyvärr inte tillgängliga. Men kort väcker så många minnen... Så som sagt, Anna saknar...

AUTODAFÉ

Hello everybody :)

Nu har jag hoppat ur duschen. Ska försöka hinna tvätta två tvättar innan klockan tre, plugga färdigt, diska och plocka iordning. Vid tre tänkte jag nämligen åka och hämta ut min telefon igen och se ifall den fungerar! Det vill säga om jag hittar pappret jag tydligen fick när jag lämnade in den :O

Det gick jättebra igår på jobbet. Var så otroligt skönt att komma tillbaka till ett arbete och alla var så otroligt välkomnande och förstående! Hur kul som helst! Så dit ska jag i eftermiddag också =) Så treeevligt värre!


Gårdagens upplevelse: Skulle ta bussen till stan igår. Mmm... Det blåste ganska mycket så jag bestämde mig för att ställa mig inne i kuren (eller vad det heter) även att det satt två stycken där. Jag är lite irriterad över oss svenskar som gärna står för oss själva och inte kan stå för nära varandra, även om jag har min radie så behöver man inte överdriva. Nåja när jag ställer mig där är sitter två män med utlänsk härkomst och dricker massa öl, mitt  på ljusa dagen i lilla Bredaryd. Nåja, jag hade redan ställt mig där och kände att jag inte bara kunde gå där ifrån och tänkte jag får ta det som det kommer. Det dröjde inte länge innan den ena började snacka finska med mig. Jag svarade så vänligt jag kunde med att jag förstår att du pratar finska, men jag förstår inte det språket så bra. Då började den andra tolka på svenska med brytning, så han var inte heller speciellt lätt att förstå. Nåja, som fulla människor brukar göra så överröser vi folk med fina komplmianger om ögon utseende osv. Jag tackade men förklarade bestämt att jag har en mycket bra pojkvän. Då kom den konstiga frågan om han var svensk. "Ja, det är han" svarade jag. "Inte bra, inte bra" fick jag till svar. Jag förklarade att jag var mer än nöjd med min. Då frågar de istället om mitt nummer, om de fick bjuda på kaffe osv.. Men tro inte att de slutar där! Nej, nej, vi börjar sjunga på finska högt och ljudligt över byn. Jag säger bara suck. På bussen sätter de sig sedan brevid mig, eller där rakt över gången. Han som tolkar sitter längst ifrån och den andra snackar med mig när jag skickar mess och jag säger "JAG FÖRSTÅR INTE FINSKA" Men han fortsätter. Tills han tröttnar eftersom jag ignorerar honom. Då flyttar de bak i bussen. Tack och lov!!

Dagens hissning: DHL - arbetsplatsen!
Dagens dissning: Folk som inte vet var gränser går och fattar pikar!

-bränning på bål; självantändning.

Önska mig lycka till idag :)


Snart ska jag åka in till värnamo o jobba :):) Lite omväxling allafall :) Så glad är jag. Och solen skiner, borde bara vara lite varmare. Nästa vecka kan jag ställa på bilen =) På lurifaxdagen :) Så nu sitter jag här hemma och har inte särskilt mycket att göra. Borde plugga men jag kan inte koncentrera mig så jag får göra det ikväll! Lyssnar på BandirRock och njuter av livet. Allt går så bra, med kärlek, jobb vänner och familjen. Allt känns såååå bra :) Hoppas det håller i sig. Jag mår mycke bättre när jag kan lyssna och ge tid åt mina vänner och det kan jag verkligen när jag mår så här bra :) Men i vilket fall, önska mig lycka till på jobbet idag :)Imorgon ska jag jobba lite :)

Yeah! Inte så mycke, men iaf, lite grann :) Gott när de ringer efter en på flera ställen, då löser det alltid sig haha. Jag borde inte skryta så när jag vet hur varslen är men jag kan inte hjälpa att glädjas lite åt mig själv att det går så bra för mig för tillfället. Man måste njuta när man kan, eller? :)

Idag har jag varit i skolan. Var hemskt att köra dit. Hela två timmar tog det mig då det var rena isgatan hela vägen ner! De till och med varnade på radion att det var halt på motorvägen!! Usch! Bort med snön nu! Jag vill inte ha mer!!! Jag vill ha sommar och värme, med fina kjolar o linnen man kan använda :) Hörde även på radion idag att en 80-åring sa att det skulle bli jättevarmt i mitten av juni =) Han har nääästan aldrig fel la han till. O så längtar jag till Dannmarksresan såklart och att börja jobba på heltid :)

Sen har vi varit en sväng i Ljungby och lämnat Mister Daves bil! Så varit ute och farit men jag har ändå hunnit tvätta och hänga upp den, käkat två gånger och varit i skolan :) Anna ska kan!


Snart DHW :) Gott! Aldrig att missa. Också det enda jag anser mig måsta se på TV.

Tänkte jag ska börja lite som Rix MorgonZoo med hissning och dissning. Tror det är nyttigt att gå igenom vad som hänt och vad som var extra bra denna dag =)

Dagens dissning: Snöovädret
Dagens hissning: Telefonstund med mormor :)

Solskeeen!Sånt underbart väder det är idag! Soligt och vackert! Bara lite kallt, men idag trotsars det med kjol =) Tycker det ska bli april så jag kan ställa på rosa faran. Den är på väg, den startar finfint och jag saknar henne! Snart blir Sverige osäkert ;)  Just nu tvättar jag, och borde diska men det blir senare för tänkte plugga lite först och ringa verkstanden om passaten och se hur det går för dem:)


Denförstajuniblirjagsambo =)Bilden hämtad från:
 http://www.skola.umea.se/images/18.1d142ad910f9a230796800010100/sol.jpg

Fetma lika farligt som rökning! ÄNTLIGEN!


Äntligen något som stärker min hypotes! Nu har äntligen forskarna kommit på att fetma är minst lika farligt som rökning då det förkortar ditt liv med 8-10 år! Så, kan vi lägga energin och plåga de feta människorna nu istället för oss rökare? Jag tycker egentligen samma sak om fetma som rökning, nämligen följande: Vi vet att rökning är skadligt, vi väljer själva att röka, vi gillar att röka, annars skulle vi väl inte gjort det?! Att kalla rökare för att vara dumma i huvudet är precis samma sak som ni som kallar oss är det då ni tror att vi inte fattat att det är farligt. Men det finns faktiskt positiva saker med rökning, för annars skulle vi väl inte röka eller? Personligen anser jag att jag blir mycket lugnare, det är skönt med den där pausen från skolarbetet och gå ut och ta en cig och bara sitta ner, fundera lite för att sen gå in och ta nya krafter. Jag hade aldrig tagit mig den stunden att gå ut om jag inte rökt vilket hade medfört till ett mer stressat liv.  Åh!! Cigaretter förkortar ditt liv. Jaha? Vet du om du blir påkörd av en lastbil imorgon eller?! Jag blir så arg på sådana påstående. Ska vi inte få göra det vi vill i våra liv? Jag är väl medveten om riskerna med rökning, men varför är det bara vi som är utsatta för all hets? Äntligen kommer vi till fetman som jag anser är mycket farligare, men att hoppa på feta människor är väl inte etiskt korrekt eller? Hur många sjukdomar kan inte en fet person drabbas av? Ska vi inte kunna säga till dem att sluta trycka i sig snickers var femte minut när vi kan hålla på o klaga på rökare? Nej, för det är väl synd om de feta? Inte ett dugg! De har valt själva att vara feta, precis som vi rökare har valt att röka. Så lägg inte ner er energin på oss rökare, alla vet ju att det hjälper inte det ni gör och har gjort i typ över 20 år. Lägg energin på feta människor och se ifall det hjälper med erat moralsnack på dem!

http://aftonbladet.se/kropphalsa/article4677390.ab

The spring is on it´s way!

Heter det så? Min engelska är så underbart stabil! I vilket fall som så är våren på väg nu känns det som. Underbart väder med sol och inga moln, snödroppar som tittar upp från marken och de där sköna vårvindarna som blåser lite lätt över huden. Mmm... Mysigt!

Sitter och väntar på att jobbet skall ringa så jag vet när introduktionsdagarna blir, torde vara snart =) Längtar!

And now to read.

Utseendet spelar visst det roll!

The melodifestival. Mmm... Vilken suprice det blev! Jag är helnöjd, den låt svenska folket valde tror jag kommer komma långt! Jag gillade den men trodde verkligen inte att den skulle vara så populår, men det var en positiv överraskning, eller vad säger ni?

Jag har funderat på en sak. Igen! Det här med självkänsla, utseende och att träffa den rätta. Det har enligt mig ett samband. Jag läser för tillfället en bok på skolans rekomendation "Det var inte mitt fel - konstan att ta ansvar" skriven av Ann Heberlein. Hon skriver i den hur trött hon är på alla dessa kroppsideal och bantningskurer som är i högsta populäritet om jag själv får uttrycka det så. Hon pratar om människans värde, om vi alla är värda lika. Hon tycker då att utseendet inte ska spelar någon för självkänslan. Men då fortsätter jag det resonemanget med att säga att jag tror det alltid har varit så att människor vill se bra ut. Vi jämför oss med andra och drömmer att se ut som Eva Longoria eller någon annan idol. Är vi inte nöjda med oss själva gräver vi gärna ner oss i det och tycker synd om oss själva. Det står inte jag för. Vill du se bra ut, se till att göra det då! Det som spelar roll är att du själv är nöjd med ditt eget utseende. Obsevera nöjd, du behöver inte tycka att du är perfekt, för det finns det ingen som gör vågar jag påstå. Men om du inte själv är nöjd med dig själv sänks därmed självkänslan automatiskt, min egen hypotes. Om din självkänsla sänks, är du inte attraktiv i någon annans ögon, inte mina allafall. Men om du har självkänsla och är nöjd med hur de ser ut kommer fler att attraheras av dig. Då kommer vi till nästa punkt. Det är inte utseendet som räknas, men jovisst är det det! Inte går du fram till den där feta rödhåriga killen med alldeles förstora glasögon och för små jeans så du ser halva arslet på honom i baren på krogen för att fråga om ni inte kan gå på dejt? Nej, på krogen letar du efter en kille just du tycker är snygg och verkar intressant. Träffar du vänner som du älskar blir de snygga i dina ögon. Så anser jag. Men om du nu träffar en kille som du faller för måste du ju tycka att du själv är attraktiv för att förstå att hans känslor för dig är sanna. Om du nu tycker som jag vill säga."Du måste älska dig själv för att kunna älska andra..." - Jag fortsätter: du kan inte älska dig själv om du inte är nöjd med dig själv. Men kom ihåg jag menar inte att vi måste tycka att vi är perfekta, men vi måste vara nöjda med oss själva. Det är det det handlar om. Är du nöjd med dig själv älskar fler dig. Men det är bara min åsikt.

Galenskaparna live, Gislaved 14/3-09

Ja, i lördags var det fullt ös medvetslöst! En helt underbar lördagskväll med älskling och hela gänget! Galenskaparna i Gisleparken. Det du! Jag och Nina blev dessutom deras två första groopies på dansgolvet :D Jag kan inte förklara hur kul vi hade med ord, så det blir filmer och bilder :)

         
Dagens kommentar: Vilket meningslöst utseende hon hade

INGENY

Idag har varit en lugn dag. Jag har tvättat, diskat och pluggat. Jag har dessutom tonat håret så det jämnat ut sig lite. Håret behövde dessutom lite toning då det är så slitet. Tänkte ha en liten nagelmanekyr ikväll osså. Det e mysigt tycker jag =) Trivs när naglarna är fina :) Så det har varit en perfekt dag. Sen skrev jag på papprerna till jobbet med så nu är jag anställd skötare :) Gott!!

 Dåliga nyheter från olika håll bara.. Lite trist med all nerskärning och kärlekstrubbel. Tyvärr ser väl livet ut som det gör och  man kan nog inget annat än gilla läget tills det kommer en lösning. Tyvärr.. Men även om det personligen inte gäller mig blir jag lite sad av allt runt omkring. Synd inte jag var VD för världen. Tänk va mycke bättre den skulle vara då! Diktatur med Anna som boss. Alla skulle vara lyckliga då!! - De som förtjänar det då, sett ur min synvinkel!

okonstlad och naiv flicka

Precis nu...

Blev maten klar haha. Sen som alltid. Men får la äta nu. Tänkte bara beröma mig själv lite, jag har lämnat in mobilen idag =) Så har jag det gjort osså. De ringde från Långanäs osså o erbjöd arbete... Men tackade ju nej, men känns inte så bra. Man känner sig ganska elak. jag gör det i allafall. men som mamma sa att det är bättre flera stycken vill ha en än inga alls :)

Matdax!

EMBONPOINT

Det rullar på för fullt! Livet alltså, även bilen. Tänderna mår bättre, dock inte telefonen. Men jag ska snart skicka in den! Lovar! Listan med telefonnummer är snart fulländad när det gäller de viktigaste betydelsefullaste personerna. Saknas några dock, men de flesta :) O pappa har nog fixat en annan telefon till mig :) Min favvotelefon dessutom! Jippie! Gick bra i skolan idag osså. Var lite nervös, men det gick hur bra som helst :) Det är väl det som har hänt idag. De ringde från psykakuten och vi ska lägga upp ett schema nästa vecka :) -Ja, för er som inte läst på ett tag: -Jag ska jobba där, inte bo där! Så illa är det inte än haha.

Penicillin!

Jag vet inte var jag ska börja. Det har hänt så mycket och det är mycket i skolan och jag hinner nog inte riktigt med! Såklart har mobilen lagt av, så den ska skickas in, förhoppningsvis idag. Så alla kontakter är borta. Kul! Inga nummer till någon. Sen svullnade halva ansiktet upp på grund av de älskade visdomständerna. Varför heter de visdoms förövrigt? Nåja, så nu är det penicillin som gäller så att jag kan äta, prata och höra. Kan vara bra!

Men för att övergå till det positiva och roliga, så har jag fått jobb nu =) Gott! Så jag kan jobba nu både i vår och till sommaren på psykakuten i Värnamo! Spännande! Och annars har vi varit lite överallt. Hemma hos mamma, hälsat på Benny och Cissi, Adam o Alexandra o sett nya bebben Elvira. Sen har vi varit en runda i Vetlanda, sen har vardagen till största del bestått av pluggande. Det är så det ser ut för tillfället. Hade tänkt slänga in lite "probleminlägg" men jag har dessvärre inte tid till det just nu. Men när livet lugnat sig lite så ska jag försöka få ihop något.

RSS 2.0