Gömma spelet?


D fick ett Playstation 3-spel av mig i julklapp. Nu drömmer han om rymdvarelser och diverse. Jag tror jag får gömma det där spelet snart...

Nyårsafton.

Alla ska ha en sååå häftig kväll, med glitter och glamour, champagne och umgås med vänner, äta fint och smälla raketer. Vissa ska mysa med djuren, lugna dem en aning, vissa ska ligga med varandra, vissa blir nykära, vissa förlovar sig, vissa föder barn. Och vad ska då jag göra? Jobba hela natten. Wieehuu. Jag slipper förmodligen att ångra något jag gör i alla fall. Förhoppningsvis. Och jag kommer inte må illa imorgon. Och jag kan äta upp alla rester från idag. Och jag kan gå upp tidigt och åka sidskor. Själv.

Nu tänker ni, hur ska hon kunna gå upp tidigt om hon jobbat natten och åker direkt hem och lägger sig. Men jag kanske inte ens lägger mig, har ni tänkt på det? - Nej, jag är inte bitter.

(Och ja, jag vet att du läste "vissa ska ligga med varandra" en extra gång bara för att se ifall du läste rätt)

Curly, curly blir det med mig icur

0-7514c050eed1f3f7e343293145ac8124.png

Curly, curly blir det med mig icurl! Kanske lite för mycket?
Just det, god sista dag på året!


Konstig fråga.


Frågan är: Är Stevie Wonder helt blind eller har han lite ledsyn?


Detta frågar D mig när vi sitter i soffan och kollar på, just, Stevie Wonder. Nu kommer mina följdfrågor: Hur kommer det sig att man funderar på sådant? Varför vill man veta vilket? Spelar det någon större roll?

Jag tror dock på att han, Stevie, är helblind. Jag har hört att hans mamma möblerade om i hans rum när han var liten om han inte uppförde sig ordentligt. Om det stämmer, ja då kan han ju inte ha ledsyn, eller?

Plugga? Den dagen...

Helt omöjligt är det att plugga. Alla distraherar och vilseleder mig på facebook och msn. Tror jag får ge upp denna idé för idag.

Nu är de kontaktade.

Nu har jag skrivit till blogg.se. Var kanske i senaste laget men nu är det gjort. Pust, jag har gjort massa idag. Hållit igång hela dagen så att säga. Handlat, på olika affärer, städat hela dagen och ja... det var kanske allt men det var inte lite att städa i alla fall...

Nyheter i korthet.

Nyheter i korthet.

 • City Gross är skyldig mig en ny nagel.
 • Datorbordet är städat för första gången på säkert ett halvår.
 • Imorgon kommer mamma, syster och kanske lillebror.
 • Mat hos Benny och Cissi, sen jobba natt imorgon.
 • Elgiganten i Gislaved är värdelösa.
 • Småbarns-leksaker är svindyra.
 • Pluggmotivationen är lika med noll.
 • Det var nog mer folk på City Gross idag än var det var i Ullared.
 • Jag tar examen den 2a juni.
 • Räkningarna är fortfarande inte betalda.
 • Sims 3 är beroendeframkallande.
 • Damma är nödvändigt, i alla fall några gånger per år.
 • De traditionella, fina julkorten är underskattade.
 • Lambi är det skönaste toapappret som finns.
 • Jag fick hitta på några extra nyheter bara för att antalet inte skulle hamna på tretton. Skrockfull? Jag? Nej, nej.

Facebook, släng dig i väggen. Jag har fått tillbaka mitt Sims 3.

Jag säger bara: Facebook, släng dig i väggen för jag har fått tillbaka mitt Sims 3. Så det så. Behöver jag ens blogga om vad jag gjort idag då? Inte åkt skridskor i alla fall.

Så sköts en julgran.

Detta kanske är lite sent att lägga ut, men för att se det positiva så vet ni hur ni gör nästa år. På följande sätt sköts en julgran:

1. Om det är väldigt kallt när du hugger granen, låt den stå och tina upp innan du tar in den. I ett garage eller så (har du inget, hugg då ingen gran när det är för kallt).
2. Hugg av en bit av stammen innan du sätter granen i foten.
3. När granen är på plats, fyll foten med vatten och stoppa i två sockerbitar.
4. Låt en full vattenkanna stå vid granen och vattna den ofta. Granar är törstiga så minst en gång om dagen. Foten skall vara full med vatten hela tiden.

Det enda som är knepigt med dessa fyra direktiv är bara att komma ihåg att vattna.

Så mina vänner, följer ni listan, barrar den mindre.

Åka skridskor?

Åka skidskor hade inte varit fel, eller? Jag funderar. Tror ni isen håller? Det är sju minusgrader ute. Igår var det plusgrader, men det är trots allt sju minus nu, om inte mer...

Vända på dygnet.

Jo men visst. Den här veckan tänkte jag vända lite grann på dygnet eftersom jag ska jobba natt på nyårsafton. 'Enkelt' tänkte jag, det är ju bara att vara uppe lite längre på kvällarna. Och så långt går det bra. Men när katten inte riktigt vill vända på dygnet så väcker han oss. Lätt som en plätt. Hur skall jag kunna sova ordentligt på torsdag?

Natti.

Men'äh.. Nu säger jag God Natt. Sov gott, dröm fina drömmar och allt det där. Hörs imorgon.

...och ja, imorgon ska jag ta tag i det här med kommentarerna. Ni som kan kommentera får gärna göra det, eller skriva på Facebook vilka som inte kan. Om det är många eller så. Nej, jag försöker inte lura er till att kommentera för att jag vil ha kommentarer (tro mig, så kul är det inte att läsa 'jag kan'- 'jag kan inte'-kommentarer), utan endast för att veta på ett ungefär om det är fler än tre som inte kan. Så. Natti.

Swing Kids!

Jag bugar och bockar för Eva som hjälpte mig med filmtipset. "Swing kids" är det naturligtvis. Men, efter all efterforskning jag gjort efter namnet, och all tid jag lagt ner, blev det ganska smidigt i slutändan. Men, tro inte att jag kan få tag i filmen. Jag har hittat den på tre ställen. Megastore, Filmdelta och 24film. Men tror ni det finns svensk text? Tror ni jag vill köpa den om det inte finns text? Aahh. Vad är det som är så speciellt med filmen som gör att jag bara snubblar hela tiden när jag försöker nå den?

Men tusen tack Eva. Nu har jag en kortare bit att snubbla på.

Utmaning.

Regler: Bloggaren skriver ner SVAR på 10 frågor om det egna jaget, vem man är. De som blir utmanade skriver ett eget blogginlägg med sina 10 svar. I slutet av inlägget skriver du TRE personer som du utmanar, kom ihåg att länka - spread the love!!

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker?
Blogg.se, Facebook & Blogg.se
2. Sjunger du hemma eller i duschen?
Hemma i duschen.
3. Kan du spela något instrument, vad?
Alla kan väl spela instrument, det är väl bara att dra i strängarna eller slå på tangenterna men bäst är jag på Guitar Heros trummor.
4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär?
För mycket tror jag.
5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar?
Megakändis eller omegakändis? Spelar ingen roll, jag läser ingen megakändis-blogg men Egoina och Spiderchick får en besöksprick av mig varje dag.
6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit?
Johnny Depp.
7. Alla samlar på något, vad samlar du på?
Badkarstvålar i olika modeller som djur, clowner, döskallar osv osv. Även scarfsar finns i mängder här hemma.
8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing?
Tuffing, självklart (när jag inte blir rädd då alltså).
9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?
Lars Vegas Trio, Galenskaparna, Sambo D (han kan faktiskt vara ganska rolig), Två & en halv män, Simpsons, Egoinas videobloggar, Jims värld, Vänner, ska jag fortsätta?
10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda?
Jag har nog inget intresse, tragiskt nog, som är udda i alla fall. Men jag låter "Aaaahhh" varje gång jag dricker något. Det är annorlunda enligt D.

Jag utmanar:
Egoina
Spiderchick
Egoinas mamma

Vilken film?

Jag vänder mig åter igen till er läsare om lite hjälp. Jag har funderat, ja - i säkert flera år, på en film som jag inte kommer på vad den heter. Kan ni lista ut det efter följande beskrivning?

Det är på nazist-tiden då det är en dans som är förbjuden (twist eller något i den stilen heter dansen tror jag) där flera ungdomar smyger ut på kvällarna till hemliga ställen och dansar den. Det finns en stark scen jag minns väl, och det är när en handikappad, eller för att vara exakt, en funktionsnedsatt person letar (i princip hela filmen) efter en LP-skiva. När han äntligen får tag i skivan och är på väg hem möter han några nazister som ifrågasätter vad han håller i. När denne man visar det säger de i stil med "vad är det här för skit?" och kastar och stampar på skivan så den går sönder.
Den handlar även om hur ungdomar ger varandra pakter om att aldrig gå med i nazisternas armé men en efter en blir tvungna på grund av att hot eller för att rädda sin familj...

Vet ni vad den heter? Jag vill ju ha den...

Av 1300 kr fick jag...

1300:- slösade idag. Av den summan fick jag tre par jeans och en vinterjacka. Alla tiders!

8 saker jag lärt mig idag.

Idag har jag lärt mig:

1. Att jag behöver dubbar på mina skor.
2. Att man kan jämföra dagens kommentar efter en fest "jag skulle inte tagit den sista ölen" med kommentaren "jag skulle inte tagit den sista kakan" på ett kalas.
3. Att man kan dansa nykter.
4. Att blogg-abstinens existerar.
5. Att baggie-jeans är underbart sköna.
6. Att D inte gillar när jag skryter om hur duktig han är på att slå i tårna minst en gång varje dag.
7. Att NIVEAs läppsyl är det bästa.
8. Att hubba-bubba-tuggummin fortfarande uppskattas av barn.

Det var nog allt. Men åtta saker är ändå åtta saker.

Nina säger att hon inte har så myc

0-6d75a167c520f6f6da4d9b84f5e9177b.png

Nina säger att hon inte har så mycket fika. Plus dessa påsar har hon kakor av olika sorter och smaker, dessutom tårta.. Nej inte särskilt mycket...


Prosit har sagt sitt för ikväll. J

0-711d3be21abeb09d42a0ae6b63a49788.png

Prosit har sagt sitt för ikväll. Jag tror jag följer honom. Inte under bordet på mattan då, utan till sängen, vilket kommer betyda att han då följer efter mig. Okej, Prosit kom på idéen med läggdags och jag kom på... Hm... Vägen till sängen?
Natti.


Anstängande promenad.

Jag och D har varit ute och gått. I en hel timme. Det var inte förra året det hände för mig. Hände och hände. Det låter som om det bara sådär händer av sig själv. Idag var det inte så. D drog, och drog i mig. Eller nja. Jag tjatade att vi skulle ut och gå och halvvägs börjar jag pausa, andas lite extra, titta med min "snälla-bär-mig-blick", gjorde roliga (i mitt tycke) fotspår i snön och hasade fötterna efter mig. Förstår inte vitsen med att vara ute och gå egentligen. Varför inte göra saker man gillar liksom? Typ ligga i soffan och käka chokladpudding. Mums. Just nu känner jag mig som ett barn. Jag är supertrött, men vill inte sova. Samtidigt så vill jag att det ska bli morgon så vi kan åka på julrean. Aningen splittrad.

Just det, ni kanske vill veta. Promenaden var ca fem kilometer.

En liten svacka.

Det var en liten svacka under jul, men nu börjar det ordna upp sig.


A little bit of help, please?

Ännu en som inte kan kommentera. Jag antar att det finns ännu fler då. Om någon vill vara så snäll och kopiera hur sidan ser ut (print screen) när det inte går och skicka den till mig så vidarebefordrar jag den till blogg.se. De vill se hur det ser ut eftersom jag inte riktigt kan beskriva då jag inte sett det.

Muchos Gracias.

(Mailen: missquist@live.se )

Tjao.. Hur ska jag kunna sova när

15bd4943a1787e0bebc302cdfc359658.png

Tjao.. Hur ska jag kunna sova när jag glömt bort mitt ut- och instämplingsnummer till jobbet? Typiskt.. Kommer antagligen ligga vaken hela natten för att lista ut de fem numrena. Typ 99999 olika kombinationer, eller? Som sagt, önska mig lycka till med sovandet.


Wish me luck.

Jag ska upp klockan fem imorgon. Så, jag säger snart godnatt. Önska mig lycka till med att verkligen komma upp i tid.

Platta håret i soffan.

Är det normalt att sitta i soffan och platta håret och kolla på Simpsons samtidigt? Väldigt bekvämt om inte annat.

Vill till julrean.

Ååhh.. Jag vill till julrean och köpa vinterjacka. Jag håller ju på att frysa ihjäl. Imorgon går inte, då jobbar jag. Typiskt. Med andra ord måste jag vänta till tidigast måndag... Trist... Men heeej, upp med humöret.

Hallå eller?

Men hallå. Vad gör folk på julafton och de kommande dagarna? Jag bara undrar liksom.

Är det så att folk har ett liv och är upptagna med annat än att läsa min ouppdaterade blogg?

 


Sugen på pizza.

Jag är sugen på pizza. Säg till min karl att köra och hämta pizza, pleaze.

Julbilder.

Så, då är det väl dags för lite julbilder eller? Det blir inte så många. De flesta ser likadana ut. Men lite julmys får jag väl visa. Sådana där tradionella bilder.


Paketen.


Jag och mina paket.


Prosit i pappersvimlet.


Och, eftersom jag lagt ut en bild där jag ser ut som fjorton, lägger jag här ut en bild där jag ser ut som 40. Det måste ju bli jämnvikt någongång eller?


Mycket i jul.

Tänk er att vara bloggare på julafton och dagarna efter. Jag menar, hur skall man hinna blogga? Som professionell bloggerska får man nog inte skylla på det. Men, välja själva, antingen är jag en professionell bloggerska som skyller på det, eller så är jag inte särskilt professionell. Ert val. Det är också ganska knepigt att ha ett café på Facebook som man ska ta hand om. Men är man skicklig så är man. Julen har varit superbra. Fått himla mycket som jag önskat mig. Det är bra. Nu sitter jag här i soffan med magen full av ost och julmat. Mysigt värre. Imorgon bär det hemåt. Håll tummarna för att vädret tillåter det. Det hade varit roligt att gå på mellandags-rean, bara för att se om man hittar något spännande. Ska man göra det innan man betalt räkningar eller efteråt?

Vi vet i alla fall vad Prosit komm

0-4c89f3979479c2fb1c641b0594646681.png

Vi vet i alla fall vad Prosit kommer få här näst. Han älskar Linnéas spikmatta.


En liten del av det andra julborde

19f4e0c8c9a95126912565581b088ed7.png

En liten del av det andra julbordet idag. God Jul alla!


En liten del av det andra julborde

19f4e0c8c9a95126912565581b088ed7.png

En liten del av det andra julbordet idag. God Jul alla!


Jeff Dunham.


Finns det någon roligare än Jeff Dunham? Svaret är givet. Absolut inte. Helt underbar är han. Jag skrattar så jag krampar i magen varje gång jag ser honom, även om jag sett alla dumheter han gör 100 gånger om.

Idag har vi druckit glögg i jaktstugan. Mysigt värre. Jag har även inhandlat de sista julklapparna och städat, så nu har vi bara packningen inför morgondagens tripp till mamma. Så gott. En kväll med Jeff Dunham. Underbart.

 

Fan va kassa alla är på att kommentera förresten.Gissa var jag befinner mig. På vär

581ec3e909ec196eceea933b55568aba.png

Gissa var jag befinner mig. På världens godaste hamburg-kedja. Gott!


Katten som älskar snö och vägrar k

0-308925ec7d1e8a0c83532efcbe466850.png

Katten som älskar snö och vägrar komma in.


Nu har vi pyntat granen. Och jag v

4a785277d524cd8813cface5ec86f864.png

Nu har vi pyntat granen. Och jag vet, det har inte blivit många inlägg idag. Jag är supertrött. Vi skulle ju in till Värnamo men när vi kom till Bredaryd vägrade jag åka längre. Tycker det är helt onödigt, och finner ingen logik i att vara ute på vägarna i sådant här snökaos om man verkligen inte måste. Imorgon ska vägarna vara klara och torra igen har jag bestämt, så att vi kan köpa det sista. Just nu strömmar 'Lars Vegas Trio' ur högtalarna. Mys.


Snart sängen.

Nej, nu måste jag skärpa mig. Kan ju inte sitta och hålla på med bloggen hela natten. Eller? Nej, det gör jag inte heller. Jag bara utnyttjar tid. Det gör väl ingenting? Läsa en bok eller skriva en blogg, är det någon större skillnad vilket man gör liksom? Jag tycker inte det. Nu är det bara tre timmar kvar, sen ska jag ta bussen hem. Hoppas av hela mitt hjärta att den kommer fram. Så jag bara kan gå raka vägen till sängen och sova. Så, den som ringer och väcker mig imorgon, före klockan ett, den är inte min vän på flera timmar. Bara så ni vet.

God morgon.


Nattjobbar.

Om man ska mobilblogga så ska man ta en bild och skriva texten under den. Men det går inte att skicka in ett mms utan bild. Jag provade nyss men icke... Skrev ganska långt, kändes det som i alla fall. Sitter och försöker hålla mig vaken till 2 och en halv män. Även att jag sett avsnitten nu tre gånger på två dagar. Nåja. Nu gick jag in på internet med mobilen och skrev ett inlägg. Det skall fungera.. Så, alla som tittar förbi bloggen imorgon bitti får detta som 'morgoninlägg'. För när ni läser detta sover antagligen jag. Förhoppningsvis. Hoppas ni ligger och sover gott nu.

Män klarar sig inte utan kvinnor.

Idag kom jag och Frank fram till att kvinnor alltid har rätt och att män inte klarar sig utan oss.

Ser tio år yngre ut än jag är. Kul.

Christoffer tycker jag ser ut som när jag var 14 år på bilden nedan. Jag kan inget annat än att säga att han har rätt. Men är jag osminkad och tjurig ser jag ut så. Ibland tror jag mitt tjuriga humör kan utspela sig, precis som en 14årings. Nåja, nu har jag fått på mig lite smink och hoppas på att folk förstår att jag snart är 24. Alltså, tio år äldre än jag ger sken av. Dessutom så positiviserar jag allt alltid. När jag är 40 kommer jag älska att ingen tror det. Nu kan det vara aningen irriterande ibland. Vid vissa tillfällen.

Snart kommer D hem. Han tror säkert att jag varit och handlat specialfodret till Prosit, men jag ger mig inte ut på vägarna om jag inte måste. Som typ ikväll. Till jobbet. Har jag vilat något? Nej. Har jag pluggat något? Lite. Har jag tvättat? Inne på min andra maskin nu (den första startade inte eftersom jag glömde stänga luckan, men nu så). Då så, nu kommer som sagt snart D så vi kan åka en sväng, hem och äta sen ska jag vila och åtta sticker jag till psyket.

Anna är blöt i håret, osminkad och

162b9a78fd527d14b71af2eea27657d1.png

Anna är blöt i håret, osminkad och putt på internet eftersom det slutat fungera. Betyder det att jag måste sätta fart med skolarbetet då?


Jobba i natt.

Jaha, sitter här. Känner mig lite trött, men kan inte sova. Jag ska ju jobba i natt. Får försöka vila lite sen. Jag tvättar och har ringt veterinären så Prosit ska bli frisk i magen. Nu borde jag sitta lite med projektplanen. Ska försöka koncentrera mig på det. Så, soo long folks.


Manligt & kvinnligt.

Jag är på bättringsvägen. Hurra! Jag kanske blir frisk till imorgon kväll då jag ska gå ett nattpass. Men är jag inte frisk tills då, ja då tror jag att bössan kommer fram. D är ute och hugger gran, jag lagar mat (riset kokar över, jag bränner mig på ugnen och fullt med disk över allt) och katten springer runt fötterna på mig. Det låter nästan som vi verkligen lever upp till de här manliga och kvinnliga sysslorna. Kärringen står vid spisen och gubben hugger gran. Precis som jag vill ha det.


Jag, D och Prosit var ute på isen

134479f82fe4fcaf0100565bfb77d4f4.png

Jag, D och Prosit var ute på isen idag. Mysigt värre. Det behövde jag, den där friska luften alla talar om..


Inte min dag idag.

Nej, idag är inte min dag. Ramlade, efter en vinare, in hos Nina och Olaf. Där blev jag sittandes utan något som helst undantag för alkohol. Jag menar alltså att alkoholen var en vän hela kvällen. Det känns idag. Men som Knutsson sa: "ska man dricka så ska man göra det ordentligt för annars är det bara slöseri med tid". Det är nog sant. Eftersom jag blir bakis även om jag bara tar ett glas vin, så kan jag ju lika gärna ta hela flaskan. Tror jag ska bege mig ut och leta frisk-luft. Kan behövas känner jag.

 


Nässpray is the shit. Det gör så j

0-66b7f7ed82931fe23894ded9d35a4445.png

Nässpray is the shit. Det gör så jag överlever.


Nu korkar jag upp. Det är lördag,

0-7ec00be7254ea6f77f1edbf168d5a2f3.png

Nu korkar jag upp. Det är lördag, jag fryser och det är kväll. Alla argument uppfyllda.


Ordvitsar.

Varför inte fördriva tiden med lite ordvitsar. Jag menar jag är ju bra på att blanda orden fel. Det finns exempel på hur fel det kan bli.


Bätter en hängmatta i parken än hängpattar till marken.

Bättre en vecka i fjällen än en fjälla i veckan.

Bättre omkörd och bortkommen, än bortkörd och omkommen.

Bättre en häck i vagnen än en vagn i häcken.

Bättre en strömmingsfientlig främling än en främlingsfientlig strömming.

Bättre en flaska i handen än en dunk i ryggen.

Bättre en tia i handen än en tjuga i foten.

Bättre en femma i handen än en etta med kokvrå utan dusch.

Bättre med bladlöss i snåret än flatlöss i håret.

Bättre en tårta på vasken än en vårta på tasken.

Bättre pissa i stuprännan än att stupa i pissrännan.

Bättre en ball kalle i kanalen än en kall balle i analen.

Bättre en rövare i poolen än en polare i röven.

Bättre en back i hallen än ett hack i ballen.

Bättre med råg i ryggen än säd i byxan.

Här hittade jag dessa.

Julpyssling.

Vi julpysslar. D har fått för sig att vi måste städa. Förstår inte hur han kan tycka det. Men det är säkrast att hjälpa till. Om man ska få julklappar menar jag.

Knappar i takt med musiken.

Jag har kommit på något roligt. Jag gör det omedvetet. Men när jag har musik på och ska skriva på datorn samtidigt, ja, då knappar jag i takt med musiken på tangenterna. Ganska festligt faktiskt.

Tomten & D is buddies.

Färdig för idag. Väntar på D. Jag vet att han är och pratar med tomten så jag ska stå trampandes innanför dörren när han kommer. Nyfiken? Jag? Complete missuppfattning.

Ordblandning.

Jag skrev för ett tag sedan om mitt problem. Det här med att jag gärna vänder på orden, eller rättare sagt kastar om orden i meningar. Igår vek sig D av skratt. Jag förstod inte varför. Vi pratade om Tiger Woods fru Elin och jag sa tydligen:

'Men hon verkar i alla fall ha fötterna på bägge jorden'.

Tur att jag kan underhålla utan att anstränga mig. Då behöver jag liksom inte bekymra mig för att verka tråkig.

En, eller ett nässpray?

Aouch. Jag som trodde jag skulle bli sådär superfrisk efter det nya nässprayet. Så fel man kan ha. Jag har fortfarande ont i pannan, yr och illamående så fort jag äter. Nåja, hur kunde jag tro att nässpray skulle hjälpa direkt? Dumma, dumma mig. Nu är det plugg som gäller, sen tror jag ärligt att jag går och lägger mig igen.

En tanke bara. Heter det ett nässpray, eller en? Enligt Akademin skall det vara en. Men jag vill helst ha det till ett. Vad säger du?

Vissa vet verkligen innebörden i o

411672c18a61ef65eae6562200922027.png

Vissa vet verkligen innebörden i ordet 'njuta'. Här har vi en. Puffen är bästa mysplatsen på kvällen.


Skenet bedrar.

Om en timme börjar 'Bonde söker fru'. Kan knappt bärga mig. Ska bli så kul att se om de håller sams på semestern. Jag veeet. Men det finns inget bättre att titta på, och gör man misstaget att böja titta på det från början, ja då är man fast. Precis som med nässpray.

-Oftast är han ganska trevlig. Skenet bedrar.

Prosit's nya favoritsång.

Prosit's nya favoritsång.

 


Min dom.

Nu är jag hemma igen och gosar med Prosit. Tack alla ni som tänkte på mig. Det resulterade i att jag slapp ta blodprov. Absolut därför. Men hon (läkaren) kom fram till att det är bihålorna som jäklas med mig plus vätska bakom örat (den skyldiga till min dåliga balansförmåga de senaste dagarna) samt en svullen näsa på grund av mitt nässprays-missbruk. Därför fick jag ett NYTT nässpray. Ett lite finare med cortison i. Man ska till och med inte använda det som ett vanligt nässpray. Nej, det finns vissa regler för hur man skall ta detta cortison. När du skall spruta i vänster näsborre då ska du använda höger hand och när du skall spruta i höger näsborre ska du använda vänster hand. Tur att jag har Nalle Puhs citat att följa (se nedan presentationen till.. hmm.. vänster?) Man ska liksom korsa händerna så strålen kommer rätt. Det, ni! Det är avancerade grejer. Dessutom får man inte glömma bort att skaka sprayen före användning.


Så mitt schema ser ut följande:
2ggr per dag i tio dagar.
Därefter en gång per dag i max tre veckor.
Känns inte så hälsosamt om jag får säga det själv. Men hej, det är inte jag som är läkare här.

(Domen som står som överskrift är alltså att jag måste använda nässpray, ingen dödsdom eller så)

Årets mest klockrenaste kommentar.

Fick just, via msn, årets mest klockrenaste kommentar.

"Du vet vi skåningar blir alltid handfallna när första snön kommer."
-Moster Agneta.

Det är så sant. Norrlänningarna bryr sig inte, de är vana. Stockholmarna blir stressade och kör in i varandra medan de i Skåne ställer bilen och stannar hemma. Har jag fel?

Sjukan igen. Det är ju SÅ roligt.

Så, då beger vi oss till sjukan idag igen. Prover skall tas. Bihåleinflammation är misstänkt, men kan även vara något annat. Som vanligt flum. Så halv tolv vet ni var jag befinner mig, ni får gärna tänka på mig och hålla tummarna för att OM jag måste ta blodprov, att jag slipper svimma. Ringer svärmor för fullt för att se om hon kan köra in mig. Tror ni hon svarar? Nej. Hennes nummerpresentatör kommer antagligen att kokas upp snart. Men jag ger mig icke. Jag kör helst inte själv. Jag köper hellre en ny nummerpresentatör till henne.

Pinsamt?

Jag kom på en sak. Bara så här på grund av ingenting. Varför tycker killar att det är så pinsamt att köpa tamponger när hela världen förstår att de inte köper det till sig själva?
Bara en undran.

Längtar till vi får välja klinik själva.

Så, då har jag pröjsat hundra spänn på vårdcentralen bara för att de skulle ta två misslyckade blodtrycks-test plus ett lyckat, och känna lite på pulsen med fingret för att sedan be mig ringa till en läkare imorgon. Det känns ju bara sååå nödvändigt att betala de där hundra spännen för att åter betala imorgon när jag tycker de kunde tagit ett blodprov för att få svar på det efter tio minuter. Har jag bihåleinflammation eller något annat. Men neeej. Ring imorgon. Jag längtar såå till efter nyår när man kan välja klinik själv. Det kommer bli super.

Könsdiskriminering, finns den ens?

När jag såg TV4-nyheterna igår kväll talade de om det här med att 'Toys r us' är anmälda för könsdiskriminering. Jag kan inte låta bli att lägga mig i debatten. Jag var inte helt säker på vad leksaksföretaget var anmälda för så därför letade jag upp lite snabbfakta om detta. Du kan själv läsa det HÄR om du inte känner dig insatt.

I snabba drag är företaget anmälda för könsdiskriminering eftersom de har flickor bakom spisar och killar visar upp byggkläder mm på deras bilder i katalogen. Kan inte Sverige bara acceptera att kvinnor och män är olika? Det är väl inte leksaksföretagens fel heller? Det bara är så. TV4-nyheterna bad en flicka välja vad hon ville i leksaksaffären, och hon ville ha ett par rosa prinsesskor. De frågade en pojke samma sak, och han kunde tänka sig en superdräkt eller lego.

Om jag ska säga vad våra skillnader beror på så är först och främst att könen har olika intressen och framför allt olika behov. Barn jämför sig dels med andra barn i samma ålder och dels men vuxna. När barnen går på dagis dras flickor till 'flickhörnan' där alla dockorna är och pojkarna till deras hörna där allt lego finns. På film jämför sig flickor med prinsessor och pojkar med superhjältar. Men gör det någonting? Är det något problem att vi har olika intressen?

Jag är så trött på denna 'feminism' eller vad man ska kalla det som finns. Visst, det är klart att det inte skall vara någon skillnad på män och kvinnor lönemässigt om de utför samma arbetsuppgifter, och det är klart att den som bestämmer (i ett parti eller företag osv.) inte skall väljas ut pga kön, men vi kommer heller aldrig ifrån våra skillnader. Låt oss vara olika, välja våra egna intressen. Jag tänker då aldrig bege mig ut på jakt. Det är D's jobb. Så det så.

(Tänk nu på att jag skrivit ur ett generellt synsätt, jag menar absolut inte att pojkar inte får leka med dockor eller att flickor inte får ut och jaga. Jag menar bara att egentligen finns det väl inget problem? I så fall har jag missat det helt. Det finns klassningar som pojkleksaker, det finns flickleksaker eftersom det generellt sätt är så att flickor respektive pojkar föredrar en leksak framför den andra. Jag säger det igen, vad är problemet?)

Sjukling.

Jag mår inte bra. Säkert svininfluensan. Eller hur. Men i vilket fall som helst så är det inte alls kul att inte vara frisk.

Om någon får för sig att ge mig en

65506be795f4d5d2d1b9c87769bfd50a.png

Om någon får för sig att ge mig en julklapp så älskar jag de här. /Prosit


Tummen ner för Pixmania.

Tummen ner för Pixmania. Jag som trodde de var bra. Nu ska man ju inte skylla ifrån sig, men det är så här. Jag beställde en telefon till min lillebror i födelsedagspresent därifrån. Han ville ha den och jag köpte den i tron att den var på svenska. Eller jag reflekterade inte ens över språket. Jag tog förgivet att den var på svenska. Men det visade sig att den inte är det, och det står i pytte-pytte-liten text på deras hemsida att den är på engelska, tyska osv. Besviken till max för det går inte att ändra det själv. Dock ska tummen upp till Nokias kundtjänst, speciellt till Stig som jag pratade med som gav mig goda råd och visade var man kan "låsa upp" den så svenska språket installeras. Det blir en extra kostnad. Jäkla Pixmania. Mycket ringa runt. Nu väntar jag själv på att bli uppringd av Koneo som skall hjälpa mig. Så då får jag reda på hur lång tid det tar och vad det kommer kosta. Men trist med extra arbete när det var en telefon jag ville ha till lillebror. En på svenska. Vi bor liksom i Sverige...

Prosit gillar snö.


(Kass inspelning. Denna gång skyller jag på mobilinspelning)
Eller rättare sagt älskar. Han har så kul. Sladdar runt och jagar, och springer och gömmer sig när det ramlar snö från taket. Han ville visa er läsare hur kul snö kan vara, eftersom 'mamma' (jag) inte orkar busa lika mycket som honom där ute. Han skickar härmed en julhälsning till er alla.

Prosit vill inte leka. Bara sova j

0-71dee270e7861e56078755b4f7eb0075.png

Prosit vill inte leka. Bara sova just nu.


Frukostdags.

Ja, bättre sent än aldrig eller?

Ensam i sängen.

God morgon.
Idag vaknade jag utan någon bredvid mig. Varken D eller Prosit. De hade smugit ner i morse utan att jag hört någonting. Jag brukar alltid höra dessa två pojkar, men idag - icke. Jag blir alltid så paff när jag vaknar av ett ryck, ingen aning om vad klockan är och ingen radio på. Inget ljud någonstans. Annars är ju radion på när D försvinner till jobbet. Men nu är jag uppe och vaken i alla fall. Jag tackar, som många gånger förr, han som uppfann kaffet.

Titta va svärfar och D hittat på.

0-372bd30665294c853c076d45fd487af4.png

Titta va svärfar och D hittat på. Är den inte underbar?


Raaaow.


Jag bara älskar denna bild.
'Akta-så-jag-inte-tar-dig-bilden' eller,
'Väck-inte-den-björn-som-sover-bilden' eller,
'Du-är-så-god-att-jag-vill-äta-upp-dig-bilden'.

Det är mina tolkningar. Prosit har inte stått till svars för vad han egentligen menar.

Prosit tappat första bissingen.

Idag har Prosit tappat sin första tand. Eller, ja. Han har inte sagt att han tappat några innan i alla fall. Försökte ta kort på bissingen men den är ju så liten, så det blir ingen bra skärpa. Synd, men å andra sidan borde de flesta veta hur en kattand ser ut, så tror ingen större fara är skedd.

Ny layout snart...

Spänning på hög nivå. Förhoppningsvis kommer nya layouten ikväll.

Videobloggning. Så gick det till.

Vi slänger väl in en videoblogg som alla andra riktiga bloggare kan. Fokus i denna video är på Prosit. Det var han som ville, inte jag. Så han är stjärnan i filmen. Han ville så gärna visa upp sin nya leksak för er läsare. Och, snäll som jag är, tillät jag honom. Men gott folk, glöm inte, fokus på Prosit. Jag är bara statist.

(Jag skyller min basiga stämma på min ungdom, jag har fortfarande inte vuxit ur målbrottet)

 


Prosit gillar sin nya lekkamrat. F

38b0eece2835e4b6fbb90ea36e0fad2d.png

Prosit gillar sin nya lekkamrat. Får se hur länge den får vara hel.


Tuffingen är på väg till Jönköping

0-5e1fd6ba9971e7e9e3dca2a71c05efd5.png

Tuffingen är på väg till Jönköping.


Ren som en hjort.

Nyduschad. Jag känner mig ren som en hjort.

Någon som vill köra?

Åhh, jag är som vanligt inte nöjd med min layout, men nu har jag en testblogg som jag och bror jobbar i. När jag är riktigt nöjd med den, så kommer den layouten här, Jag är, som de flesta vet, inte den snabbaste, så vi får se när den kommer. Men men, det är det jag sysslar med på en lördagskväll. Kollar lite 'Midgård' och dricker en öl med. Nina ringde nyss. Ville vi skulle komma dit. Jag är ärligt lite sugen. Någon som vill köra?

Kinamat.

Nu ska vi åka och hämta kinamat. Mums!

Så blev frillan.

Lite bilder på min nya frilla. Den är naturligtvis klippt själv, därför också väldigt svår att ta kort på. Jag har ju klippt mest där bak. Men jag lägger ut ett par, så får ni se vad ni tycker.
Älghuvud och hårklippning.

Gött, mycket hår borta. Lätt och skönt nu. Har ju duschat så kan inte lägga ut bild än, håret måste torka. Nej, jag har ingen hårfön. D har varit och slängt sitt älghuvud. Inte hans eget, utan från älgen han sköt under jakten. Var verkligen på tiden. Dock stirrade det inte på mig nu i slutet när jag skulle köra iväg med bilen. Ögonen har ruttnat bort. - Ja, det var på tiden han körde iväg det.

Jag fick en sådan 'klippa-håret-at

7e09190bbd9dfd0aac7765678faf87a6.png

Jag fick en sådan 'klippa-håret-attack'.


Sov gott!

Nattinatt.

Vinnaren

Vinnaren: Erik.Tvåan: Calle,Mest Grattis till Calle, nu får du sjunga det du vill. Inga poplåtar, TACK! Okej, nu blev det för mycket Idol-snack på bloggen. Det är emot min moral. Lovar att det var andra och sista.

Bättre med andraplatsen i Idol, eller?

Jag har inte följt Idol, och har aldrig gjort men bläddrade förbi kanal fyra innan och fastnade. Det är ju fruktansvärt bra sångare i finalen. Jag kan knappt bestämma mig för vem jag hejar på, men jag tror Calle är min favorit, men det är svårt. Dessutom är han från Kristianstad, nära min hemstad, det är ju ett plus. Erik är ju väldigt söt vilket, enligt mig, kan bidra till förstaplats eftersom alla dessa småtjejer tittar och väljer den sötaste killen att rösta på. Det är väl därför jag inte bruka titta på det kanske. Och dessutom är det väl bättre att få plats nummer två? Vad jag förståyt brukar det gå bättre för dem sen i karriären. Så, för Calles skull kanske vi ska hoppas på en andra plats, även fast han är bäst? Vad tycker ni?

Hjärtskakning.

Konversation efter att D tappat mobilen i golvet.

D: (Kelar med mobilen) Stackars lille mobil. Slog du dig? Aaw..
Jag: Hallå! Mitt hjärta då? Tänker du inte på det?
D: Mobilen fick hjärnskakning ju.
Jag: Mitt hjärta fick hjärtskakning!
D: Bra, då vet vi att det slår.

Nu till den stora frågan. Menade D att jag är så känslokall och hemsk att han inte var säker på om jag hade ett hjärta? Eller, menade han att jag såg ut som en Zombie? Han svarade inte på någon av de frågorna. Hur ska jag tolka det?

Nåja, 1-0 till D.

Oljefilter behövs tydligen bytas ibland.

Nu är de flesta julklappar inslagna. Jag är supertrött. Men nu ska jag in till svärmor & svärfar. D yrade någonting om att åka och köpa oljefilter till bilen. Han sa att det var nödvändigt, så då är det säkert det. Jag följer gärna med för jag är sugen på lite vin ikväll, och då kan jag köpa det medan han köper det där andra tydligen "viktiga". Kanon ju!

Vi är så himla duktiga.

0-249da68e4a0e20bf018a40c15b085011.png

Vi är så himla duktiga.


Vi har farthinder i Hamra.

0-13a5dd26c07face896b5a23c454f9384.png

Vi har farthinder i Hamra.


Ointressant.

Tyvärr är mitt liv för tillfället väldigt ointressant. Jag kan inte komma på något att skriva. Tragiskt. Men det kommer säkert någon knäpp idé lite senare idag.

Korsordstajm.

Sååå. En dag i Ullared och kvällsfika med svärfar som fyller år. -Nej, det var inte därför jag åkte till Ullared. Jag blev liksom sugen. Sällskapet kunde jag inte motstå. Skulle ju slagit in massa julklappar idag med, men det får bli imorgon (det har jag sagt i en vecka nu, men imorgon SKA det bli av).
Nu är det korsordstajm.

Blev datorn fin med nagellack? Råk

0-20e319d2b3601384932039cfab11faf9.png

Blev datorn fin med nagellack? Råkade spilla lite.


Dessa underbara människor har förg

2e081cac0bcad4e4f52a679bb886d5c0.png

Dessa underbara människor har förgyllt min dag idag på Ullared (ja, de kidnappade mig och tvingade mig att följa med, jag är ju väldigt svårövertalad). Nu är vi på väg hem. Ikväll blir det att slå in julklappar.


Men hur hamnade jag här nu?

0-3b5d1c0947293d6e26ddf3dcc4868e27.png

Men hur hamnade jag här nu?


Ang. förra inlägget så ser baksida

1db08d1ccd83aa6957fa7b9fa02b387a.png

Ang. förra inlägget så ser baksidan av lappen ut så här. Grönare? Pff..


Denna här (plus en likadan till) s

490e88ac64c6f55d4562d2b77da9820d.png

Denna här (plus en likadan till) satt på min bil igår när jag skulle köra hem från Växjö. Den ska uppmana till miljön om jag förstått det rätt. Men, jag funderar ifall det kan vara så att bussarna bara vill tjäna pengar. Jag menar, hur stor del av regnskogen fick de hugga ner för att få fram alla dessa lappar? Det var liksom inte bara min bil som hade sån lapp, så det kan inte vara något hatiskt just mot den rosa färgen.


Så här ser mitt skolblock ut. Läro

0-2d146a8c4b835b974404d6e2734780cc.png

Så här ser mitt skolblock ut. Lärorikt va? (Jag lär mig mer när jag ritar) säkert.


Ja, jag är beroende av nässpray. O

0-4a9e492f2f29398f0b5a0606dd34b124.png

Ja, jag är beroende av nässpray. Och nej, jag har inget speciellt för mig just nu, nej.


Två julvitsar jag fann i Allers. D

10143e150d013703aad8eca27f1dd566.png

Två julvitsar jag fann i Allers. Den röda är ju faktiskt sann. Det kan jag uttala mig om utan att vara man. (Julrim är jag också bra på)


Vill sova.

Jag så fruktansvärt trött idag. Hade varit så skönt att slippa skolan. Det är verkligen sant, det kommer från hjärtat. Jag är så trött att jag nästan, men bara nästan, önskar att läraren blir förkyld och får stanna hemma. Väntar in i det sista på ett sådant mail.

Det liknar nästan naturgodis. Ta i

0-36af9c4321729c0cfca85f0f1a103d5d.png

Det liknar nästan naturgodis. Ta inte fel mina vänner, det är maskar i dessa burkar. Tur det är en fågel på bilden. Verkligen.


Morgonkaffe ocg dagen är räddad.

God morgon.

Kaffet är färdigt, så jag är nöjd så här långt. Senare idag ska jag åka till Växjö för lite föreläsning om kvalitativa metoder. Spännande det låter va?

Prosit ligger på mina fötter och tittar med sorgsna ögon på mig som säger "Kan du sluta knappa på datorn, det stör min sömn. Ägna gärna lite tid åt mig också" Så, blödig som jag är ska jag nu sätta mig och gosa med honom. Ska även försöka lära honom att bitas inte tillhör gosande. Önska mig lycka till.

Tur logiskt tänkande existerar.

D: Är det den 8:de idag?
Jag: Jag tror det... (Paus)... Det var i alla fall den 7:de igår.

Låttips.

Min spellista på Spotify. Hittills. Fler låtar komma skall. Endast bra låtar får vara med, så det är lite knepigt (ja, jag lägger stor vikt på ordet bra i sådana här sammanhang).

Julskiva 2009.

Jag håller på med min julskiva 2009. Eller rättare sagt min önskade julskiva. Jag kanske skulle sluta arbeta inom psykiatrin och istället byta bana till "sätta-ihop-låtar-till-en-bra-skiva"-manager? Jag skulle vara grym på det. Jag har ju så himla bra musiksmak. Jag lovar att lägga ut listan senare. Men om ni har förslag till artister så säg gärna till. Musik kan jag inte få för mycket av.

Volbeat. Ett album?

Vaken, pigg (med hjälp av mitt underbara intag av kaffe), glad, på musik-humör, på tvätt-humör & på plugg-humör. Sådan är jag just nu. Hur kommer denna dag att sluta?


Varför finns det bara ett album med Volbeat på Spotify? Har jag gjort något fel?


Idag kan vi konstatera följande.

Det tog faktiskt inte mer än tio minuter. Min man är punktlig han. Nu har vi handlat och det i sig är inte så jobbigt men när man sedan kommer hem och ska dela upp allt i påsar som ska in i frysen, det är påfrestande. Hur jobbigt som helst och jag är helt slut nu.

Nåja. Konstaterande idag:

 • Mammas kille (man, vuxne pojk, särbo, vad ni vill) tycker att jag har aningen bättre humor än mamma.
 • Att det inte går att köpa två NIVEA-balsam och få tio kronor rabatt. Det gäller endast NIVEA 'hair care', vad det nu är då.
 • Att Mc'Donalds-personalen inte är tjocka (skumt).
 • Ryggont suger.
 • Prosit föredrar pappa (även fast jag talat om för honom att det är oartigt mot mamma, dvs mig, att favorisera).

Här sitter jag med mitt fåniga sma

0-7e87ae04ae3ca1688001e384a0115044.png

Här sitter jag med mitt fåniga smajl och korvfingrar (ska föreställa en vinkning) i bilen och väntar på D som är hos kiropraktorn när det egentligen är jag som har ont i ryggen. Kanske jag skulle överväga att beställa tid där? Han sa att det bara ska ta tio minuter så vi får väl se det. Jag har min Allers med mig med olösta korsord som jag kan sysselsätta mig med. Sen bär det av till affären. Kissig är jag också. Varför blir man alltid det på olämpliga ställen?


Bikini-mask.

Jag fick en fråga från Nina som jag ska förklara.

'Bikinimask' är de där maskarna som äter upp maten för en så att hur mycket man äter, är man fortfarande hungrig. Förstår du hur jag menar? Typ mask i magen... (Nej, jag kommer inte på deras riktiga namn just nu).

Se hur han har svansen. Hur är det

-955a988b3822dedc259c84d744ea6ab.png

Se hur han har svansen. Hur är det möjligt?


Prosit gillar kartonger.

0-68dfbe38db4444932b191ffbcc85d84d.png

Prosit gillar kartonger.


2 do 2 day.

Idag ska det verkligen bli saker gjorda har jag bestämt. Ett mail ska skrivas korrekt, kompletteringar skall bli färdiga, tre tvättmaskiner skall vara färdiga innan läggdags, slå in julklappar & inhandlande. Låter inte som om det är särskilt mycket men skolarbetet tar upp ganska mycket tid faktiskt. Så bäst att sätt igång snart.

Vad ska ni göra idag?

Layout.

Har ni lagt märke till den nya fräscha designen min lillebror lagt ner timmar på? Nu är det endast lite småfix innan den är perfekt. Det ska jag, på egen hand, försöka lösa. Lillebror fyller förövrigt år idag, så massa grattis till honom. Har slösat mycket pengar på honom detta år, så han vet vad jag väntar mig på julafton.

Ha en mysig söndagskväll. För det ska jag.


Vår fina kalender från familj Rupp

0-1246e5a72b4863c9db32c63b1e0300d4.png

Vår fina kalender från familj Ruppel. Dundergod & dunderfin! Kinder all over.


En bra kontaktannons anser jag. Ta

0-3f64c2f08785697a5a22c1fcc1dca06c.png

En bra kontaktannons anser jag. Taget ur Expressen. Ganska kul att läsa sådana. Eller?


Julklappar, Glögg & Pepparkakor.

Ursäkta min dåliga uppdatering idag. Kristianstad har varit i fokus. Julklappar inhandlade, även till mig & D. Så, imorgon kväll ska jag roa mig med att slå in alla (inte våra egna då). Då kommer en bild på allt vi köpt hittills, känns som det är ganska många. Första året jag kunnat ge bort så mycket på länge. Mycket tack vare D då. Men känns så skönt. Att vi har lite råd med att slösa lite.

Lillasyster och Angelika var med, trevligare kan det inte bli, eller? - Jo om jag inte varit  hungrig.

Nu är det Madagaskar som gäller, kanal fem, mys i soffan med glögg och pepparkakor.

Min kommande Lördagskväll. Najs.

-637a534fb32a85fc4cf2df22bfc2694.png

Min kommande Lördagskväll. Najs.


Kattraggning.

Jag kom på en sak angående förra inlägget. Det heter ju 'bakåt-lutad'. Typiskt fel av mig att inte kunna skilja på rätt och fel. Jag snurrade allt till det där.

Prosit är och raggar på Lillasysters katt just nu. De verkar komma bättre och bättre överens. Tolka som ni vill. Vi har hanen så inga fler småttingar här inte. Men jag anser att Prosit gör rätt. Är man singel en fredagskväll, ska man ut och ragga.

Ordvända.

Igår skulle jag förklara för Emmy att jag har inte dyslexi men att jag gärna vänder på orden. Inte baklänges. Jag försökte förklara med jag krånglade till det hela tiden.

Till sist sa Emmy: Du menar som typ 'bakåt-lutad'.
Jag: Ja! Och typ 'vindtorkerutare'.

Jag brukar alltid läsa igenom mina blogginlägg för säkerhetsskull men ibland blir jag osäker ändå, eftersom jag verkligen tycker att det heter vindtorkerutare. Folk förstår ju mig, så varför egentligen ska jag behöva tänka efter så fort jag ska säga en mening? Tänka är ibland överskattat.

Exempel på andra ord jag använder mig av som övriga befolkningen i min närhet skrattar åt: bikinimask, paketbil, redigheten. De förstår ju vad jag menar. Skrattretande.

Många röda streck det blev nu under de felstavade orden. Irriterande.

Supermamma (OBS! inte supar-mamma)

God morgon gott folk.
Det är många dagar i streck som jag varit uppe tidigt nu. Det tar på krafterna. Slänger en tanke på hur jag kommer bli som mamma (när jag nu bestämmer mig för det). Vill inte prata på morgonen, blir vansinnig när jag inte får sova hela natten och tycker inte om att bli störd (dvs att prata eller distrahera mig) när jag skriver SMS. Supermamma jag kommer bli?

Pizza till frukost idag. Tycker jag förtjänar det. Jag är egentligen, som vanligt, aldrig sugen på att äta på morgonen men eftersom blodsockret, eller vad det nu är, gör mig snurrig så behöver mat känner jag. Varför utmana bilkörningen liksom?

Varning! Utan balsam kan håret bli

538b70eaa3b5f63fe81212a4cd8f32d0.png

Varning! Utan balsam kan håret bli så här. Att jag aldrig lär mig.


Pizza ikväll.

Hemma. Oskadd. Skönt. Men nu ska vi ut och fara igen. Pizza står på menyn, sen packa inför mamma-trippen och sen plugga. Nu börjar jag komma på rälsen igen.

Snö.

Det snöar utanför fönstret. Jag ska köra 18 mil idag. Kul. Det kommer ta tid. Vill inte att det ska snöa. Inte nu, inte när jag ska köra en massa.


Klockren.

Egoinas mamma är rolig hon. Hon länkade till klockren och gav mig ett gott morgonskratt. Därför vidarebefordrar jag detta roliga till Er.

Titta på klockren HÄR. Visst är hon härlig, Egoinas mamma!

Lite roligt missförstånd.

Missförstånd uppstår lätt, tänk på det!
(Jag ringer till Emmy och hon meddelar att hon ringer upp strax)

Jag: Hon klippte Danne tror jag, så hon skulle ringa strax.
D: Sopar hon till honom?!

Det var lite roligare igår när det kom så där spontant, D såg nämligen mycket förvånad ut, kanske såg jag lite rädsla i hans ögon eftersom jag och Emmy umgås så mycket. Men tänk vad lite slang kan få för följder, och vilka skratt som kan uppstå. Himla roligt.

Bonde söker fru.

God morgon.

Lyssnar ni på radion? Rix FM? De har irriterande pipljud just nu, och ska ha ända fram till klockan åtta. Hur jobbigt som helst, men de har ju ett syfte med det så jag förstår väl.

Nu, äntligen har jag kommit på en strategi till att plugga. Kommer gå så bra. Är så himla mycket för tillfället, men nu har jag ordnat upp allt och vet vad jag ska göra för varje minut. Kanon!

Såg ni bonde söker fru igår? Roger är ju så rolig när han pratar. 'Jag. Tycker. Så. Men. Det. Får. Vi. (Inandning) Se.' Men jag gillar honom ändå.

Ser du på Bonde? Vem gillar du bäst?


Vänskap övervinner allt.

Tack vare mina underbara vänner och min underbara D mår jag superduper-mycket bättre. Tack till bland andra Emmy, Nina, Angelika, mamma & Tobbe. Ni fick mig att skratta och må bra idag, efter allt.

Tack för att ni finns!


Nu är det läggdags. Sov gott alla!


Falskhet.

En helt vanlig dag. Den här falskheten retar gallfeber på mig. Om nu en människa inte kan stå för vad hon säger eller tycker, tycker jag inte hon ska säga något alls. Särskilt inte när det är så genomskådligt vem det är. Det är bara onödigt och jag blir irriterad eftersom hon tror att jag är så dum och inte fattar.

Men jag låter dig tro det så kan du fortsätta leva i din falska värld, jag tänker inte sjunka så lågt, utan jag lever med mina vänner, i den verkliga världen.

Elektronikens under.

Kan någon förklara för mig. Jag har aldrig varit superbra på elektronik, men nu har det väl ändå gått för långt. Jag ska försöka förklara. Vi har ett helt vanligt IKEA-datorbord, sånt där 'standard' typ. Tangentbordet är på en liten egen platta som man kan dra in under bordet. Skärmen står på plattan ovanför. På den sistnämda plattan har jag en sån manick man fäster ihop papper med (inte hålslagare utan det andra). När jag trycker på denna, på plattan där skärmen står, (alltså sätter ihop papper) ja då kommer det upp en ruta på skärmen där det står "britness" och det tar evigheter innan den försvinner. Kan någon förklara för mig hur det i all sin dar fungerar?! Det spelar ingen roll var på 'plattan' jag använder manicken, den där rutan på skärmen kommer upp i alla fall.

Helt obegripligt.Häftapparat heter det ju!

Vill katten ha dator i julklapp?

God morgon.

Håller kaffet i högsta hugg som vanligt så här dags. Det är helt enkelt ett måste. Om man vill vakna menar jag. Ja, kaffet är i ena handen, datormusen i den andra och i famnen har jag världens gosigaste kisse. Och inatt höll han sig till rutinen. Vid fyra kom han och va kelsjuk. Skönt att han tog sitt förnuft till fånga. Eftersom han gillar datorer så mycket och tittar både på skärmen och tangenterna och antingen lägger sig på mina händer eller helt enkelt på datorn tror jag det är en pik att han önskar sig en egen i julklapp.

Skola är det som gäller idag. D ska till kiropraktorn, igen. Och det är minus ute så Prosit får nog snällt vara inne i eftermiddag, så får han istället gå ut ikväll. För första gången har han även visat att det inte är så kul ute när det är kallt. Men regnar det spik gör det tydligen inget.


Desperate Housewives.

Om fem minuter börjar Desperate Housewives. Hinner inte blogga mer nu.

Over and out.

Sminka sig så här dags.

Känns normalt att behöva sminka sig så här dags. Men men, inte mycket att be för. Vi ska iväg.

För mycket kaffe?

Jag har kommit till en gräns. Jag tror jag konsumerar för mycket kaffe. Det rinner rakt igenom mig. Det är i och för sig inte konstigt, så beter sig kaffe liksom. Men nu förtiden blir jag kissnödig så fort jag ser en kaffekanna.

C-uppsats är tydligen roligt ändå.

Jag hade aldrig trott det, men det ska faktiskt bli kul att skriva C-uppsats. Och jag som fasat för detta. Dum jag är ibland.

Projektplanen.

Skönt att det går bra med projektplanen nu. Alla bitar börjar falla på plats.


Det här med att bryta rutiner.

Nu är det vinter. Enligt kalendern. Men när jag var liten fick jag lära mig att på vintern är det snö. Det är det inte här. Aningen motsägelsefullt.

Jag förstår inte riktigt. Jag brukar alltid bli så irriterad när lillen kommer varje, observera varje, morgon runt klockan 4 - halv 5 för att kela och gosa  medan en annan vill sova några timmar till. Igår kväll valde Prosit av outgrundlig anledning att inte sova med oss (har aldrig hänt förut) för att hitta en annan mysig plats att drömma på. Men eftersom han alltid kommer och väcker mig vid fyra, ja då vaknade jag ändå naturligtvis. Som alltid när jag vaknar mitt i natten kollar jag klockan och eftersom det var den tiden låg jag där och väntade på att han skulle komma. Men det kom aldrig någon katt. Så där fick jag ligga. Lite taskigt av honom att göra så, bryta en rutin menar jag. Emmy, du vet vad jag menar med rutiner.

Skönt att det inte gjorde något att missa skolan igår :)

RSS 2.0