Karlars stolthet.

Jag håller ju på här och bygger om förstår ni. Det tar tid. Jag är inte så expertig när det gäller koder på bloggen. Men det går framåt. Fick ta en paus i eftermiddags då D var tvungen att åka till kiropraktorn. Han ska dit på onsdag, måndag och måndag igen tror jag det var. Kiropraktorn sa även till honom att han skulle åkt dit direkt när det hände. I stil med det jag sa till honom. Det ledsamma i denna historie är att denna stackars kiropraktor trodde han var snäll och gav bra råd, visserligen gjorde han det, men som D aldrig kommer att genomföra på. Möjligtvis om jag inte säger något nästa gång. Karlar och deras 'stolthet' alltså...

Tillbaka till designen.


Ursäkta röran.

Ursäkta röran. Jag bygger om. Förhoppningsvis klar senare ikväll.


FB har rätt.

Facebook har rätt. Det ju visst sant att deras test går att lita på.

Förstår inte de som tror något annat. Beviset är ovanför.

 

(Synd bara att den som gjort testet inte vet vad särskrivning är)

 

 


Tack för tydligheten.

Tack för informationen. Jag gillar verkligen när ändringar i schemat är tydliga. Hur svårt är det att skriva de 17 tecknen (inkl. mellanslagen): (OBS ändrad dag)?!?!?!

Grattis Växjö, ni har vunnit priset i världens bästa kommunikationskategorier. Allihopa. Lärare med varandra, lärare till elever, lärare och inbjudna föreläsare osv. Grattis.Kloka ord.


Ju mer du retar andra, desto mer på din vakt måste du vara. - Kloka ord från Fidde (även att han sa det när han var aningen berusad).


Årets julkalender utspelar sig i rymden.

 

Sara Edwardsson och Henrik Ståhl spelar superhjältarna. Bild SVT.

Ja, imorgon börjar då julkalendern. Jag har alltid varit ett fan av julkalendern. Men de senaste åren tycker jag bara de spårar ur mer och mer. Jag vet inte ifall det är jag som blivit äldre och inte förstår mig på dessa nya barnprogram eller om de verkligen är kassa.

Årets julkalender skall utspela sig i rymden på en planet som heter 'Julstjärnan' (fantasifullt) för superhjältar som blivit pensionärer. Kalendern går ut på att pensionärerna ska berätta historien om det första stora äventyr de var med om för sina barnbarn. Låter ju superkul. Nej. Jag har aldrig, och kommer förmodligen aldrig, att vara intresserad av rymden. Varken i det verkliga livet eller i filmer. Varför kan vi inte få tillbaka Teskedsgumman, Pettsson och Findus, Nils Karlsson Pyssling osv.?

Men men, vem är jag att döma innan den ens börja sändas? Jag får ge den en chans imorgon. Precis som jag gav förra årets julkalender en chans. Den som gick ut på att den lilla flickan i hushållet skulle förstöra allt för sin mamma. Jättekul tema för julstämningen. Verkligen.

Var det bättre julkalender förr? Eller är det bara jag som tycker det?


Min fina tvålsamling.

2b40a09294c1b479fcb8761cf89e4ba5.png

Min fina tvålsamling.


Pynt & önskelista.


Pynt hit & dit. Det är mysigt tycker jag. Och idag är det första advent (om någon missat det menar jag), vilket betyder fyra söndagar innan julafton. Så nu ska jag sätta igång att skriva min önskelista till tomten. Mamma sa att jag ska skicka den till henne eftersom hon har kontakt med honom, så skulle hon dessutom lägga in ett gott ord för mig.

På min önskelista ligger bland annat långkalsonger (jag kan använda upp till fyra par byxor på en gång under vinterhalvåret - ja jag är frusen av mig), knästrumpor, digitalkamera med dubbla skärmar, ljus (är tokig i doftljus), en locktång och Desperate Housewives säsong 5. Detta är absolut ingen pik till just dig att köpa något. Nejdå.

Så, mätt och glad betyder dammsugning och skurning av golvet på övervåningen, betala räkningar, skriva önskelistan och sen bara slappa. Skönt.Se! Se så fint. Är det inte?

0-14755246d97817477843cc5fb8b71d61.png

Se! Se så fint. Är det inte?


Myspys.

0-495b510d4c790cf9f5071f3b24e0edc8.png

Myspys.


Kor får vinterpäls.Visste ni att kor får vinterpäls?
-Det lärde jag mig igår.

(Tycker även att meningen är roligt formulerad, 'kor får' haha)


Capuccino a'la Benny (efter instru

-bbd1ff3130c1e8240b92c2494781ec4.png

Cappuccino a'la Benny (efter instruktion av D). Gott så här efter kinamaten.


Nu sticker tuffingen på filmkväll.

5016604aa1ec69eb8688536d692a1186.png

Nu sticker tuffingen på filmkväll. Men dunder-ryggvärk. Smärtstillande är med för säkerhetsskull.


Jag är på puss-humör. Det är inte

5ba39c958d68a64c1a58458ec2ce6a8a.png

Jag är på puss-humör. Det är inte Prosit. Inte längre i alla fall.


Pynt, pynt hela dagen :) Stolarna

3f53ad036b50d026d6dc8127a98a1ff6.png

Pynt, pynt hela dagen :) Stolarna står som de gör eftersom vi målar bord också. Snart filmkväll. Lugna, vi spelar in Dansbandskampen. Den missas icke.


Bakis, ofrivilligt.God morgon.


Nu sitter jag här med min kaffekopp. Inget kaffe i den, utan treo. Ja, ni förstår säkert varför. Alltså, jag drack tre öl igår kväll. Och jag är bakis. Egentligen kan jag ju lika gärna supa skallen av mig, för jag blir ju bakis även om jag inte dricker mycket. Livet är orättvist. Men är uppe i relativ bra tid tycker jag. Kunde inte sova längre, så tänkte att en treo, lite bloggande, lite facebookande och brygga kaffe blir perfekt innan tio. För då börjar ju det rutinmässiga melodikrysset. Sist löste vi det, så nu är jag spänd inför dagens kryss.


('Bakis, ofrivilligt' så är det ju alltid. Jag skrev inte 'osjälvförvållat' så tänk på det).Avslutningen på sminkeriet, jag oc

40d273724b348449f79a82b72a4957b2.png

Avslutningen på sminkeriet, jag och Annette. Annettes gubbe tattaren, Christer, han hängde med på ett hörn, på kortet, inte sminkkvällen. Faktiskt.


Seriössnack på puben. På hög nivå

0-3e22e729a50c24f57f012b8a7fba2576.png

Seriössnack på puben. På hög nivå :)


Hamburgare är bra för hyn har jag

1b4243446cbe462c21d69d7905e49f7c.png

Hamburgare är bra för hyn har jag hört. Ett måste innan sminkpartajet.


Lite omväxling förgyller, eller va

70c0ef4b9529ffa085f1f3e1ffd18c4a.png

Lite omväxling förgyller, eller vad det heter. Ursäkta mina korvar till fingrar.


Ny favoritblogg.

Jag har fått en till favoritblogg. Daniel. Jag bjuder på ett smakprov från hans sida så kan ni ju välja själva om ni vill kika in där. Men hur kul är det inte? Jag skrattar ihjäl mig. Är du på dåligt humör, då får han dig snabbt på bra igen. I klippet nedan försöker han dansa country.

 

 


Humor på hög nivå.

Tog detta från Daniel's blogg. Asså. Jag finner inga ord. Bara skratt.

Hon verkar aningen lättroad.

 

 


Sminkparty, Tigerbalsam & Nagellack.

Today is the Day med strort D. Min oskuld för sminkparty skall idag hävas. Det ska bli så roligt. Tror jag i alla fall. Men eftersom sällskapet som ska med är världens trevligaste så kan det väl inte bli annat än just, trevligt?

Just nu sitter jag och knappar på datorn (ganska genomskådligt eller) men hittar då och då lite nagellack mellan tangenterna som jag pillar upp. Ja, på D's dator. Men han kan ju inte bli tjurig över det, jag pillar ju bort det!

D har jätteont i nacken så i morse salvade jag in honom med tigerbalsam men orkade inte att gå ner och skölja av min hand (det var halv 6 i morse). Så sa D att pilla dig inte i ögat eller något sånt då. Nej, så jag kämpade innerligt för detta med att hålla handen innanför täcket. Men när jag gick upp (Nej - jag pillade inte mig i ögat) råkade jag, av min fantastiska ovana, bita på ena nageln istället. Så, dagens slutsats: Tigerbalsam är inte gott.


Någon har lyckats dra ut lådan och

1eb3bf12321b368658451763253ef376.png

Någon har lyckats dra ut lådan och hoppat ner i den för att ? Fortsätta med min halsduk?


Ångest över julen.

Jag vet inte om jag är i någon form av höstdepression men jag kan inte hjälpa att känna en liten gnutta ångest över julen. Jag älskar julen, det gör jag verkligen. Det kan jag inte förneka. Inte heller att jag älskar att pynta, sätta upp ljus-mys-pys i fönster, dukar, mattor och glitter överallt. Jag ska heller inte förneka hur mycket jag älskar när svärmor bakar julgodis och hur mysigt det är att äta massa god mat tillsammans med familj och vänner. Men. Jag kan inte (jag vet man inte ska, kanske) låta bli att tänka på dessa stackare som inte har vänner och familj att dela julen med, eller ens någon bostad. Eller de barn som måste stå ut med fylla och till och med våld på julafton, eller de som inte har råd med presenter till sina barn. Det är ju faktiskt ganska många som inte har det så bra som jag. Det får mig att känna lite ångest.

Prosit, den stackaren, brås nog på sin mor. Han är så omtänksam (det lät skrytigt att han brås på sin mor). Om han går ut, så går han in igen ifall det inte är någon annan katt ute. Men om det är en katt ute, då sätter han sig vid sidan om och vägrar gå in, även om det så regnar spik. Han vill ge den andra katten sällskap tror jag. Även om de slår honom om han kommer för nära.


Tummen upp

På grund av förra inlägget känner jag att för det skall bli rättvist måste en 'tummen upp'-lista också göras. Så here we go.

 1. Att det är julmust- och pepparkakstid.
 2. Alla dessa kakor som bakas denna årstid.
 3. Människor som ger mig positiv energi.
 4. Att jag får ha hur många långkalsonger på mig som helst utan att någon klagar. (Det får jag inte på sommaren).
 5. C-uppsatsämnet är bestämt.
 6. Min ironi.

Tummen ner.

Okej. Ska vi rada upp lite irritationsobjekt? Inte för att detta skall omvandlas till en tråkig sur blogg. Nej, därför att om jag får skriva av mig kanske jag slipper irritera mig sen. Okej, då börjar vi.

 1. Först och främst det dåliga vädret. Låter som en klyscha men att köra i vrålregn är inte speciellt roligt. Man ser ingenting, möter en lastbil och du ser definitivt ingenting på en tid som känns som en kvart plus, det viktigaste, Prosit blir galen att vara inne. Han vill så gärna vara ute, han går ut på trappan och trotsar regnet i alla fall tjugo minuter innan han ber oss släppa in honom igen (däremellan har både jag och D ropat och lockat på honom femtioelva gånger var).
 2. Att köra om lastbilar. Det är det värsta jag vet. Jag ångrar mig alltid när jag är halvvägs förbi dem (alltså, bredvid), upptäcker hur jag släpper foten från gasen och saktar in. Hur farligt och dumt är inte det? Sen kör jag sakta, sakta förbi. Sen gasar jag på så den inte ska köra in i mig.
 3. Den mörka tiden. Jo, visst är det mysigt att krypa upp i soffan med en go filt och en varm kopp te och slänga på en film och bara mysa. Men det är inte så exotiskt som det låter när man en hel dag suttit i en sal, med dålig luft för att lyssna på tråkig, men viktig, information/fakta, för att sedan sätta sig i en bil och köra 9, 5 mil (enkel resa). Dessutom gått upp tidigt för att hinna i tid till skolan. Detta medför att när man kommer hem är man helt slut. Jag är det i alla fall. Jag kommer hem, äter och sätter mig i soffan och halvsover. Att sitta inomhus hela dagen och se det lilla ljus denna årstid har att bjuda på innifrån en sal, ja det gör mig nästan deprimerad. Det är mörkt när jag kör hemifrån och mörkt när jag kommer hem. Surt.
 4. Prosit, när han inte kan vara ute. Jag var inne på detta område i nummer ett. Men att han inte får springa av sig ute när varken jag eller D är hemma har resulterat i att han har vänt på dygnet. Ja, sover på dagen, vaken på natten. Mer behöver jag inte säga va?
 5. Folk som vill att folk ska vara nyfikna på vad de gör och vad de har för liv. Jag är jättenyfiken på folks liv, när de inte flaschar med det och inte ger pikar som typ "Lyssna på mig, titta på mig, SE mig". Jag orkar inte med sådana människor. Är du sådan låt mig vara ifred. De människor jag syftar på är de som försöker skryta, säga obegripliga meningar för de som inte är med i samtalet bara för att få mig, eller någon annan att fråga vad de pratar om. Jag frågar aldrig det när någon beter sig så. Glöm det, då bryr jag mig inte. Släpper de inte in mig i samtalet genom att berätta vad det handlar om, känner jag att då har jag nog inte med det att göra, men sluta snacka framför näsan på mig då. Antingen går ni undan och håller det för er själva som ni verkar vilja, eller så låter ni mig vara med i samtalet. Så, om någon tycker jag försvinner, går iväg, inte vill vara med mer. Tänk efter. Vem fan vill vara med sådana som beter sig så. Typ utfrysning.
Missförstå mig inte i nummer fem. Jag har många underbara vänner, så det är inget jag är speciellt sur över. Ville bara ha med det på listan om ifall någon läser det och känner sig träffad. Grejen är att jag verkligen inte bryr mig om vad de i fråga pratar om, jag kan bara bli irriterad på det barnsliga beteendet. Så snälla, låt mig slippa dessa löjliga fasoner.

Så jag tackar för mig och nu har jag avreagerat mig en aning. Skönt. Nu ska jag göra te, ta en filt och mysa med Prosit i soffan.

Ja, jag kom på en sak till övertid. Gillar inte när D inte är hemma.


Nu har jag fått en julmust. Eller

0-17bd9cd928c7e647db523924b69e4d8e.png

Nu har jag fått en julmust. Eller ja, köpt. 10kr. Man blir i alla fall lite gladare. Mycket vetenskapligt nu.


Prosit bloggar om hur mycket han g

4baa3798c5a0a162d9eb678373441c33.png

Prosit bloggar om hur mycket han gillar min blogg.


Sms i soffan.

Jag och älskling sitter bredvid varandra i soffan och sms:ar med varandra. Det blir så när vi haft en diskussion och någon av oss vinner. Då slutar vi prata med varandra och sms:ar istället. Tack gode gud för sms-funktionen!


Trött är jag. Och hatar att köra om lastbilar.

En hel dag i skolan är påfrestande. Nu låter jag blödig, det är ju ändå inte alltför ofta jag är där. Men att köra dit och hem är inte roligt. Det tar på krafterna och humöret.

Lärare: Vetenskapligt blablabla... Så måste du ha en teori... Blablabla... Hur ska du undersöka detta? Blablabla.
Jag: Kan ni inte bara vara tysta.
Lärare: Va?
Jag: Ja, så vi slipper detta uuurtråkiga.
Lärare. ANNA!
Jag: Du 'Anna' inte mig.
Sen stormar jag ut en timme för tidigt och åker hem.

Hahaha. Yeah, right. Nej så gick det inte till. Även om jag hade velat att de varit tysta hela dagen så min huvudvärk släppt och för att det de talade om, inte alls var av mitt intresse. Eller jo, det måste det vara. Ifall vi ska klara C-uppsatsen. Men det är ändå inte kul att sitta hela dagen och lyssna på forskare. Förlåt mig, men jag kan inte hjälpa att min motivation är på noll just nu. Och, sen ska jag dit imorgon med...


De har julpyntat i skolan. Mysigt.

-3a0ae8cedf0a0830375beecee44d8ce.png

De har julpyntat i skolan. Mysigt. Det enda som saknas är pepparkakor och julmust som jag tycker de ska bjuda på. Jag har bestämt att på lördag ska jag börja julpynta hemma. Det är ju så fint. Sitter nu och väntar på Emmy. För nu ska vi göra någon form av vetenskaplig uppgift. Kul. Eller inte.


Dagens outfit. God morgon. Vi börj

0-6d35c3da5e1a3ff61bf9c593292c9fd9.png

Dagens outfit.
God morgon. Vi börjar dagen med en kass bild och ser hur resten av dagen blir.


Bamsekram-tack.Vill tacka alla mina besökare med en stor Bamsekram :)


Dagens nagellack.

 

 


Söta potatisar

3a6e377cc1bd588514d0f68eb389a967.png

 

Söta potatisar. En hund och ett hjärta.

 


Pilla upp ruvor.

Jag är sån här som absolut inte kan låta bli att riva upp mina ruvor på mina sår (oftst sår som Prosit åstadkommit). Det resulterar i att jag får typ 'hål' i huden. Sen naturligtvis ärr. Varför fortsätter jag pilla upp ruvor då? Diagnos 'trög'?

Heter det ruvor eller skorpor förresten?


Reta katten.Majoriteten har talat. Man ska nog vara snäll. Jag får försöka med det. Men det är inte alltid så lätt. Jag kan liksom inte låta bli att reta Prosit till exempel. Jag har försökt så länge att hitta ett sätt att reta honom. Men det har inte varit lätt. Jag har försökt med att dra lite i svansen, ingen reaktion. Jag har provat att kittla honom under baktassarna och på nosen, men då bara spinner han. Men nu har jag kommit på vad han blir galen för. Om jag klappar honom när han tvättar sig får jag väldigt sura blickar och till sist lite bitsår på höger arm. Eller om jag klappar honom på huvudet fast inte bakåt utan framåt. Då blir han också sur, jag får liksom inte förstöra hans frisyr. Jag tror att han kommit i puberteten nu. Han gör sig gärna fin innan han går ut, och det luktar apa när kan kissar. Tror det snart är dags för kastrering. I slutet av Januari är nog en ganska passande tid.

Tro nu inte att jag är en kattplågare. Jag gillar att reta honom lite. Jag menar, han retar ju mig när jag försöker blogga eller Facebookar mig. Då lägger han sig över tangentbordet. Han hoppar på mina fötter så fort han får tillfälle och älskar att sno och äta upp min mat. Så, då stämmer det ju. Om han retar mig, retar jag honom. Så det borde vara som Nina skriver, gör man bra saker får man oftast bra gensvar. Kanke. I alla fall av sina vänner får man hoppas.


Prosit tar sovmorgon idag.

7b99fd1508dcbac3bc72583bd12dac52.png

Prosit tar sovmorgon idag.


Dagens sanning."Man får mycket mer gjort hemma när man inte har bil". Angelika.
Karma.

Idag kom jag på att jag tror på Karma. Äntligen har jag hittat en tro. Trodde jag. Tills att Frank ifrågasätter allting, som får mig att tvivla, förklarar för honom vad karma går ut på (en god handling - du får tillbaka god handling). FEL. Om nu Wikipedia är en trovärdig kunskapskälla. Så, nu tar jag tillbaka min tro. Om jag gör massa bra i detta livet, då får jag tillbaka det i nästa. Och, vet vi ens om vi lever ett till? Nej, jag ska sluta vara snäll och stå för vad jag gjort i nästa liv, om det kommer något då. SÅ, tillbaka på ruta ett: Ingen tro.


Vänta, eller inte vänta.

Jag funderar på att ta och göra om lite här hemma. Då är ju frågan, ska jag vänta till D kommer hem (så han får vara med och bestämma) eller ska jag göra det innan (dels slipper han hjälpa till, dels får jag det som jag vill). Svår fråga. INTE.


Varför är det alltid typ är 20 gån

0-779ff664f4d995482f5bfbf9d5b9eb7f.png

 

Varför är det alltid typ 20 gånger fler glas än tallrikar när jag diskar? Vi är två i detta hushåll (plus Prosit, men vill inte beskylla honom för de använda glasen). Alltså, jag & D. Hur kan vi använda så många glas på bara ett dygn?

 


Prosit vill säga 'hej' idag.

-b8f8c3a0a6385d55156fd1d2101f323.png

Prosit vill säga 'hej' idag. Han önskar er en trevlig dag också säger han.


Beroende? Jag? Nej, nej.Skulle jag vara beroende av de melingslösa spelen på Facebook? Hahaha. Ja.


Varning för bedragare?Jo. Visst. 900.000 pund. Skulle inte tro det va. Utsänder en varning för detta mail. Antagligen inte 'bara' jag som vunnit. Har jag rätt? De vet inte heller vem de skriver till. Inte ens mailadresen. Det står ju 'okända-mottagare'

Har aldrig fått ett sådant här mail tidigare, så var skeptisk till ifall de verkligen existerade. Men nu vet jag. Jag har lärt mig följande:
 • Lämna inte ut ditt bank-konto-nummer.
 • Lämna aldrig ut koden till kortet.
 • Tappa inte kortet.
 • Tappar du det ändå, spärra det omedelbums.
 • Svara aldrig på sådana här mail.
De regler tror jag att jag fortsätter följa. Spärra kortet är liksom min grej. Men det hade ju inte varit fel om det vore på riktigt...Titta vad min D kan. Och kolla far

0-456fc318101bbf3d04b43226ae291429.png

Titta vad min D kan. Och kolla farten, helt suddig blev han, men erkänn att paketet ser proffsigt ut. Från och med nu får han äran att slå in alla paket.


Nu börjar julklappsinslagningen.

027567b63305189de96d730fc89b7b01.png

Nu börjar julklappsinslagningen.


I taket lyser stjärnorna.

 

Igår kväll tittade jag och D på filmen "I taket lyser stjärnorna". Jag tror aldrig jag har gråtit så mycket någonsin förut. Eller jo, när jag såg "P.s I love you". Jag har kommit fram till att jag klarar verkligen inte av att se när någon dör. Filmen handlar om en ung flicka vars mamma har cancer. Varför ska jag ge mig in på att se sådana filmer. Det är fruktansvärt. Igår grät jag så mycket att till och med D's ögon började tåras. Jag hade ont i magen när jag vaknade i morse. Torde bero på allt snor jag svalt under kvällen. Helt fantastiskt att man kan gråta så mycket. Hur mycket saltvatten har vi egentligen i kroppen? Slutresultatet av filmen måste ju vara att den är himla bra och sevärd. Den måste ju vara bra, även skådisarna eftersom jag grät som aldrig förr.

 

 


Jag säger det igen. Jag är så himl

43169c262009d8e40cc1248d625cbcfe.png

Jag säger det igen. Jag är så himla bra.


Hjärtrytm.


Tur detta inte är min hjärtrytm. Kom igen, vad håller ni på med? Ni skulle aldrig få vara apparaten som sköter min takt på hjärtat.

Spootlajtz.

Vilket band. Vilket ös. Vilken glädje. Detta är det roligaste jag hört på länge, underhållning på hög nivå. Dansbandskampen är underskattad. Se vad man kan upptäcka på det programmet. Riktig bra musik med underhållning som utgångspunkt. Spootlajtz, mina vänner. Spootlajtz.

 

Bilden tagen från SVT.

 

 


Bumbibjörnarna just nu. Underskatt

-f5c03da26df70b916b7a62e59507c96.png

Bumbibjörnarna just nu. Underskattat.


Dansbandskampen och godisfrosseri.

Sitter och inväntar kvällen. Dansbandskampen. Det går ju bara inte att missa. Efter den skall vi kolla på "I taket lyser stjärnorna". Tror den heter så i alla fall. Vi har införskaffat oss ost, kex, chips, dip, glass och för att inte vara allt för onyttiga lite fruktsallad som jag stod och skar upp innan idag. Namnam. Julmust och pepparkaka är ett måste. Det är ju nästan jul snart.

Tror vi står för en hel del för det genomsnittliga julmust-köpandet. Vi har det till allt, förutom till kaffe. Är det normalt?


Använd din egen fantasi. Frukt är

398c4b4e6fbfedf1225fdf4b7cec04e2.png

Använd din egen fantasi. Frukt är så roligt :-P


Middag!

0-190b8e7cc742dc1cfffd3414aa6821c4.png

Middag!


Vi löste Melodikrysset, jag och D.

7e4028bf287b49c011bb148504e401c2.png

Vi löste Melodikrysset, jag och D. Grattis till oss.


Vilostund.

-fb0d94f111f830bd50a686d66eaca.png

Vilostund.


Dumma lastbilschauffis.

Efter nästan en hel pizza börjar ångesten äntligen lägga sig. Men är det inte jobbigt att må så då? Jag blir så frustrerad. Trodde till och med att jag skulle slå ihjäl en lastbilschauffis. Men jag lät bli. Men det kliade i fingrarna. Bara för att han inte kunde köra. Möjligtvis befann jag mig en aning på fel sida när jag skulle svänga vänster, men det var bara för att när jag tänkte svänga vänster upptäckte jag att jag hade trean i och kom inte så långt varpå jag stannar. Men kanske ena däcket var lite utanför min sida. Och naturligtvis kommer lastbilen då så jag får vänta. Han gör en gest åt mig typ "vad-håller-du-på-med? eller är-du-helt-dum-i-huvudet". Han kom förbi utan problem, och skulle han inte gjort det, ja då hade han väl kunnat släppa förbi mig. Två sekunder försenad skulle han bli. TVÅ SEKUNDER. Så egentligen störde jag inte hans framkomlighet. Varför vara otrevlig då? Tur för honom att han satt högt uppe för när jag är hungrig OCH frustrerad på samma gång, ja det är ingen vacker kombination.

Ångest utan anledning.

Jag har ångest. Och jag vet inte varför. Det är fruktansvärt. Orolig över något, men vad?


Ser ni? Förstår ni? Förstår ni hur

0-27ee7c158040cb298c107e46e1c59437.png

Ser ni? Förstår ni? Förstår ni hur jag har det?


Dagens uppenbarelse.

0-38a8311832081759a37b2ee8ab167e62.png

Dagens uppenbarelse.


Hoppas D inte blir argisch nu.

342fe9996705e66b918015091c2d34d7.png

Hoppas D inte blir argisch nu.


Kan jag se ut så här idag?

0-17779ea13f569a1eaf2659ff08bc3f0a.png

Kan jag se ut så här idag?


Vaken före tuppen.

Uppe med tuppen. Har redan duschat och nu dricker jag kaffe. Prosit väckte mig vid fyra så... Ja, det blir så. Ska om lite mer en timme dra till Växjö, så ska hinna sminka mig innan dess också. Men det är ju lugna puckar. Tror jag snor D´s bil idag. Den går snabbare än min. Men missförstå mig inte. Jag kör nästan aldrig för fort, det är bara att den accelererar (stavas det så?!) fortare och bromsar bättre. Det sparar tid.


Vår knas...

3785b84d81102e431e062d64bbe44f8f.png

Vår knas önskar en god natt.


Så. Nu är jag på jobbet. Min tidsb

2b0eb4c392be6c5e03515cbf826376a8.png

Så. Nu är jag på jobbet. Min tidsberäkning är som alltid lika med förtidig. En halvtimme denna gång. Och jag möts av dörren så får mig att minnas att när man är 'inhoppare' som jag, ja då har jag vare sig nyckel, kort eller larm på mig. Så jag får snällt vänta till att någon snäll människa kommer och släpper in mig. Men det roliga idag är att jag fått paket från Ellos. Alltid lika roligt att hämta ut det utan att betala. Det är nöje för en stund. Till det att räkningen kommer då.


Nu drar jag till jobbet. (Minen är

250101a604666c0adca9b5c99a3c1024.png

Nu drar jag till jobbet. (Minen är den nya coola). Ses förmodligen tidigast imorgon på bloggen.


Änka gifter sig med sin döde man.

Tagit från: AFTONBLADET

Hade du kunnat gifta dig med en avliden partner?Jobba :)

Idag ska jag jobba. Så det blir nog inte särskilt många inlägg idag. Men det ska bli gött att jobba lite. Komma ifrån plugget liksom. Men kommer hem sent och ska upp tidigt. Men det får gå för en dag.Prosit är som Skalman. Förutom att

0-7b05535e658c0e110fa6e6e6d73197f0.png

Prosit är som Skalman. Förutom att han inte han någon klocka. Men från att ha klättrat i taket så på en hundradels sekund däckar han på golvet. Precis enligt klockan. Det slår aldrig fel.


Orkar inte förstå ingenting ännu mer nu.

Nu så. Nu ger jag upp. Jag har skrivit mer än tre sidor på mitt arbete och jag förstår inte mer. Okej, egentligen förstår jag ingenting men jag orkar inte förstå ingenting ännu mer. Allt är så krångligt nu. Och imorgon ska jag jobba eftermiddag, så det betyder att jag kommer få sitta en stund säkert på kvällen, efter tio, då jag brukar lägga mig, för att verkligen kolla igenom arbetet. Och då kommer jag antagligen hitta långa stycken jag inte är särskilt nöjd med, vilket kommer resultera i att jag kommer få sitta halva natten med det här.

Eller så skriver jag ut allt nu, bums, utan att tänka så slipper jag det imorgon. Är jag helt ute och cyklar, vilket är stor sannolikhet, så får jag väl göra om det då. Men förhoppningsvis med mer kunskap den gången.


Titta på det här. Det går inte in

251bd83e6acf341536a8857a608e5c56.png

Titta på det här. Det går inte in i mitt huvud. Om det är en kunskapskälla, hur kan det vi ser då inte vara kunskap?! Aaahh...


Tagit ur senaste Allers som kom id

-35820dd1b22608a41e9fb6d6083f5bc.png

Tagit ur senaste Allers som kom idag. Hur lätt som helst att förstå sig på. Eller?


Vad kan ni se mer som gömmer sig i bilderna?

 Myt att knäcka fingrarna?

Jag brukar sitta i soffan och omedvetet 'knäcka' mina fingrar. Ni vet, man trycker på dem så knakar det till. Oftast får jag arga blickar och kommentarer på grund av detta. Men, hur är det egentligen? Är det så farligt? Vissa påstår att man kommer få framtida problem i form av smärta. Men om jag inte knäcker mina fingrar får jag ju redan smärta. De blir stela och jag kan inte göra normala rörelser med dem. Alltså, behöver jag knäcka dem för att slippa smärta. Dessutom har jag hört att det är en myt att det är farligt. Det är bara brosket eller något man knäcker till så fingrarna hamnar i rätt fas igen. Men i vilket fall kommer jag fortsätta. Vad tror du? Myt eller inte?


Prosit hjälper gärna till med att

0-210341e8493f958cab457d583c30ab28.png

Prosit hjälper gärna till med att plugga. Kolla hans nöjda face. Dock underlättar det inte för mig.


Jag vet att bilen är röd, men jag tror att den är blå.


Nu är vi hemma igen. D är på bättringsvägen men ska stanna hemma ett par dagar till. Så att det riktigt släpper.

Så, nu sitter jag här och försöker göra allt jag inte ska göra eftersom jag egentligen måste plugga. Nu har det till och med gått så långt att jag har huvudvärk och ont i bihålorna. Jag vet inte om det är psykiskt, men jag har i vilket fall som helst väldigt ont och det stör min koncentration som jag behöver till all denna filosofi. Det är inte lätt att hänga med i svängarna. Boken har många meningar liknande denna : "Jag vet att bordet är brunt, men jag har ingen aning om vilken färg det har " (Hartman, 2004, 'Vetenskapligt tänkande"). Lättläst? - Nej. Ge mig lite uppmuntrande kommentarer? Så skulle jag bli glad nästa gång jag kikar in.

 

 


Kan läkare trolla?

Idag bär det av till sjukan igen med D. Så tänkte jag skulle ta med mig plugget till väntrummet och roa mig med det under tiden han undersöks. Antagligen blir han sjukskriven någon dag, inte mer än så. Jag hoppas han blir frisk snart för jag verkligen känner hans baciller hoppa över på mig, och jag har definitivt inte tid att bli sjuk. Det går bara inte nu. Så hoppas läkaren kan trolla!

Polly och två & en halv män. Det ä

4c882cae0cd4260183dce54816a848ba.png

Polly och två & en halv män. Det är livet det.


'Jag kan vända huvudet hur som hel

4e6381f59815236ff97ce44b83777cec.png

'Jag kan vända huvudet hur som helst'


Dagens tips a´la D.

D är rätt bra att ha. Han har många bra idéer och kan en massa. Igår kollade vi på tv i soffan och det mesta var såklart reklam.

Jag: Åh. Hur får de så bra volym på håret. Det ligger inte slickat på huvudet eller ser ut som en blöt katt. HUR får de håret så fint?
D: De sprayar underifrån.

eller

Jag: Ah! Hur kul är det när man är stressad och precis duschat och ska sminka sig så är hela speglen immig.
D: Om vi lägger raklödder på speglen, torkar bort det så immar det inte igen nästa gång.

Tipsen fungerar, så inget lurt här inte. Prova själva vettja!
Dagens kommentar.

Mr D, det vill säga sjuklingen, ligger på en madrass på golvet och tittar med jämna mellanrum på TV, (det vill säga de mellanrum då han inte slumrar till) och utbrister helt plötsligt:

D: Nähä, om jag skulle gå och hämta febern.

Tror ni jag skrattade eller? Har ju nästan träningsverk i magen efter den kommentaren.


'Jag däckar var, hur och när som h

24b14bd161919416136cdaea86cf90e1.png

'Jag däckar var, hur och när som helst'


Härmed säger vi godnatt.

0-393618b00ad1a599bf4bd477ac0a7487.png

Härmed säger vi godnatt.


Henrik Hjelt.

'Henrik Hjelt' borde heta 'Henrik Hjälp'. Missförstå mig rätt, jag gillar honom.


Slappis.

Snart dags att hänga upp den sista tvätten. (Det är framtid förövrigt). Sen ska jag bara slappa tror jag. Imorgon skall jag göra färdigt skoluppgiften, om jag kan. Sen funderar jag på att gå på en föreläsning i morgon. Det hade faktiskt varit intressant.Då- eller nutid? Kaos.

Nu har jag gjort ordning och reda i mitt fullständiga kaos-kollegeblock. Men vi läser filosofi-liknande teorier, så även om jag ordnat upp allt, är allt fortfarande kaos i mitt huvud. Vår föreläsare lyckades ställa till det riktigt i min hjärna. Han säger att när är det 'är' och när är det 'var'? Låt mig förklara. Om någon frågar mig hur jag mår kan jag svara:
Alternativ 1: Jo tack jag mår bra.
Alternativ 2: Hm.. Får se.. När du frågade mådde jag bra, men nu har det gått några sekunder sen dess, så tillståndet kan ha förändrats.

Alltså, var går gränsen för dåtid respektive nutid? För att jag ska kunna sluta grubbla på detta varje sekund som går, har jag bestämt idag att nutid är hela dygnet. Sen blir det dåtid. Jag är tvungen att sätta en gräns för dessa två uttryck då jag kommer bli helt knäckt annars.


Vinterdäck eller giftemål?

Citat från Frank:

"Men hallå eller, vi är ju faktiskt förlovade. Ska kanske till o med gifta oss. Men var tvungen att köpa nya vinterdäck istället :-)"


Sorterar räkningar sedan 2007.

Så, då är det söndag. Åter en sådan dag med, tvätt, disk och annat pyssel. D håller på att sortera sina räkningar sedan 2007. Det är ju bra. I allafall på tiden. Jag ska nu bege mig till tvätten, hänga upp, och lägga i ny skitig tvätt i maskinen. KUL!Jo men visst ser det kul ut att pl

0-53e5f6475a47f993f734be71da179a10.png

Jo men visst ser det kul ut att plugga.


Team Ola vann körslaget!


Grattis Team Ola! Ni är väl värda segern. Helt underbara. Gör en turné nu så jag kan få se er i verkligheten. Jag är helt såld till er. Det finns inget vassare att lyssna på, Ni äger! Jag står redan i kö för att köpa en skiva av er, så snälla gör en fort så jag slipper vänta för länge.


Prosit är lika spänd som jag inför

0-25341920b0510093eaeb28aed2998095.png

Prosit är lika spänd som jag inför kvällens final i Körslaget. Heja Team Ola! Han kommer vinna med hästkliv.


Min tanke var att färga håret mörk

0-7ef6226f2f5423d3e8a25c86efc8a470.png

Min tanke var att färga håret mörkbrunt.
Så jag köpte det. Mörkbrunt alltså. Men titta vad jag upptäckte när jag kom hem. Det är likadana förpackningar, samma färgnummer men själva hårfärgen på tjejen är inte den samma. Konstigt. Undrar om de möjligtvis photoshopar bilderna en aning. Vi får väl se vad det blir för färg i mitt hår. Lila kanske?


Jag är en riktig hårding. Sitter h

5e25928a9ed4b82ed911a3f00674467b.png

Jag är en riktig hårding. Sitter hemma en lördagskväll, förväntansfull inför körslaget och dansbandskampen medan älskling har gett mig 'dobidobidooo'-sången på hjärnan.


Morot. Välj själva vad den förestä

-3ff91bc300ef3f4bdcbd9fa31e5fed6.png

 

Morot. Välj själva vad den föreställer. De ser ganska äckliga ut. Att affärer säljer sånt...

 


Date.

Jag är het galen i de här killarna. De har stulit mitt hjärta och jag ska köpa deras skiva inom en snar framtid. Helt galet bra är de.

 

 


Prosit är galen.

0-144a69a9aef9f3fdd8ecb919fcb68beb.png

Prosit är galen.


I-landsproblemen.

Varför är det alltid så att när man gått ner, och sen upp igen för att sätta sig i soffan, kommer på vad det var man skulle hämta?

Eller, när man varit i affären, alltid kommer på vad man glömt köpa precis när man kör in på uppfarten?

Eller, när man behöver använda spolarvätskan i bilen, tar den alltid slut.

Och allt man säger att man ska göra sen, aldrig händer?Ångest. Dagens läxa.

Igår skulle jag leta upp ett gammalt inlägg som jag tycker är roligt. Men tror ni inte jag lyckades radera det när jag hade min rensning? Så, nu vet jag inte hur många jag har raderat. Det är lika med ångest. Hur kunde jag vara så dum att radera en 'kategori'? Där försvann ju flera stycken inlägg. Jag trodde verkligen inte jag hade några inlägg i de kategorierna, men se vad som händer när man inte kollar alla detaljer. Nu har jag lärt mig att alltid göra allting riktigt och inte halvfärdigt. Man lär ju sig i alla fall någonting.


Jag skulle leta upp mitt inlägg med mitt eget påhittade ord. Kattstatistik. Så nu skriver jag det igen, bara så att ingen annan tar det ifrån mig. Dock har jag glömt innebörden. Det var det jag skulle kolla i inlägget.

Dagens läxa.

Lär dig säga 'kattstatistik' snabbt tio gånger i rad.Växer in i huden.


I tandläkar-väntrummet igår.

Lillasyster: Jag har skoskav.
Jag: Vill du ha compeed-plåster?
Lillasyster: Vad är det?
Jag: Sånt tjockt plåster, som ett extra hudlager.
Lillasyster: Okej.

Jag sätter på plåstret på hennes häl.

Jag: Så. Men det är inget vanligt plåster. Det växer in i huden över såret så du får inte dra väck det.
Lillasyster:VA?! VÄXER IN I HUDEN?
Jag: Det är inte så farligt. Det lossnar av sig själv. Klipp i kanterna lite.
Lillasyster: VÄXER IN I HUDEN?
Jag: Ja.
Lillasyster: Och det säger du nu?!
Jag: Äsch... Kan du inte gå in till tandläkaren istället för mig?
Tandläkaren: (Spänner ögonen i mig) Anna, du kan komma in nu.
Lillasyster: (kvider) Växer in i huden....

En stund senare när jag kommer ut från min behandling hör jag Lillasyster: VÄXER IN I HUDEN?!


Hon kommer ha men för livet. Haha.
Kassa sjukan.

Idag har D varit på sjukan. Men den kassa "Vråen" som det heter är ju helt värdelösa. Han fick vänta en timme, men inte ens prata med en doktor utan bara en sjuksköterska. Och, jag som är lekman kan garantera att han har lunginflammation. Men det tyckte inte systern. De hittade inga fel alls på proverna, så det är nog bara en 'vanlig förkylning'. Hostmedicin fick han ingen, fast han låter och dånar så det hörs i hela Hamra. Helt knasigt. Jag hade ärligt kunnat flytta bara för att få ett bra sjukhus att gå till.

Dagens höjdpunkt.
När jag satt och väntade på D sa en tant till mig att jag är 'fin och sheck'. Kul när äldre uttrycker sig så, och jag blir alltid så glad för komplimanger. Hihi. Utan tvekan det bästa som hänt idag.


Igår kväll.Lillasyster sitter med sin nya ipod.

Jag:Vad gör du?
Lillasyster: Kollar kartor.
Jag: Varför det?
Lillasyster: Jag har inget att göra.Har lyckats reda ut håret idag. Al

13b94af631a0fb234b681c6e76528a98.png

Har lyckats reda ut håret idag. Alltid lika intressant att se ifall jag lyckas. Tur det finns spray-balsam. Om en stund ska jag bege mig till skolan. Kör tidigt idag. Vet ju inte ifall det är halt. Sen ska jag och D förhoppningsvis till sjukan om han kan få en tid idag. Funderar på att färga håret med. Det är min planerade dag, men som vi alla vet, det blir aldrig som man planerar.
God morgon gott folk!


D är sjuk.

Min lilla D är ju en sjukling idag. Stackaren har nog åkt på lunginflamation. Ja, det är klart kan ju vara svininfluensan. Alla har ju den nu för tiden. Jag hörde på radion imorse att 7000 i norrland (finns det ens så många människor där) haft svininfluensan. Det betyder alltså, att väldigt många överlever den. Så give the diskussion up.

Tillbaka till D. Jag har hotat honom att ifall han inte ringer och beställer läkartid senast imorgon före klockan 12,  blir jag kvar hos mamma. Så det så. Killars stolthet... Man måste ta till hot för att de ska bege sig till sjukhuset... Om mitt är ett hot eller inte det går ju att diskutera.

Smärta är inte min grej.

Idag har varit en bra dag. Det var en väldigt bra och intressant föreläsning med en rolig föreläsare. Den var heller inte lång själva föreläsningen, det är också ett plus. (Dock jobbigt när man pendlar). Men efter skolan gick jag och lunchade med kära Emmy, alltid lika trevligt. Sedan begav jag mig hem åt mammas håll. Shoppade med lillasyster, hon fyllde ju år igår så hon förtjänade lite kläder. Jag råkade även köpa ett par svarta jeans till mig. Sen kom det hemska som jag förträngt hela dagen. Tandläkaren. Jag avskyr att gå dit. Det gör ont, fast jag får bedövnings-gel (ja, inte sprutbedövning, det gör ont), man spottar blod, verktygen låter värre än ett tatueringsverktyg, tandläkaren är tjatig om tandtråd och fluor och det känns som att tugga på sten när man går där ifrån. Äckligt. Men jag överlevde faktiskt. Men jag är inte säker på att jag går nästa år. Smärta är liksom inte min grej.


Lillasyster skall osså vara med.

Får Lillebror vara med, får Lillasyster vara med. Rätt ska vara rätt.


Lillebror stylar. Han har en ny te

0-2e0a23d4096d78f795e6dca5240ab8c4.png

Lillebror stylar. Han har en ny teknik att visa sina muskler på. Istället för att slå på mig spänner han sig.


Däckad i soffan. Som vanligt på kv

0-73e5297cbc96499b6d4f692cb7b3f7cc.png

Däckad i soffan. Som vanligt på kvällen.


Grattis lillasyster.

Lillasysters födelsedag idag. Stora tjejen blir fjortis. Tänka sig. Och den har jag bytt blöjor på!

Sällskap i duschen.

Idag när jag duschade fick jag sällskap. Av krypet nedanför. Jag är inte rädd för spindlar, vilket de flesta tjejer, i min omgivning i alla fall, är. Så min första instinkt var att skrika, men jag kom på mig själv. Jag är ju inte rädd för dem. Nej, så jag gjorde allt i min makt att undvika att dränka den stackaren. Jag flyttade mig hit och dit för att åbäket skulle slippa få vatten på sig. Skulle den mot förmodan få vatten på sig ställde jag mig i ägen för strålen direkt så den lille kunde flytta på sig. Men då stod den ju helt stilla, vilket jag också snällt fick göra. Stackaren var ju livrädd, stelfrusen. Nåja, när jag duschat färdigt springer jag ut för att hämta min kamera, så jag kan visa spindeln för er, mina läsare, och kommer tillbaka till duschen, vem leker inte med min nya vän då? Jo, såklart Prosit. Han försökte äta upp den! Efter allt jag gjort för att den skulle överleva. Det gjorde den också, efter att jag gjorde hjärt- och lungräddning på den.


 

 


Finn ett fel.

Vad är det som är i trädet, som inte skall vara där?

 

 


Tjockis!

65aee5e98298b865015bddbed73ab071.png

Tjockis!


Diskisch.

Jag har diskat. Jag är så himla bra.


Permalink & Trackbacks?

Vad är det för skillnad på permalink & trackbacks? Är det inte samma som kommentera? Eller som det står på min sida 'din åsikt, tack'.

Testikelskåp?

Konversation i sängen igår.

Jag: ...men ett sådant där, på ubåtar. Som kommer upp ur vattnet, som liknar ett sjömonster.
D: Ett periskop?
Jag: Testikelskåp?! (Väldigt förvånad)
D: (Suck) Nej, periskop.
Jag: (Besviken) Jaha..

Nu vet jag inte om D pratade otydligt eller om det var för längesen jag rensade mina öron men jag kan inte komma på hur jag i all sin dar fick ordet 'periskop' till 'testikelskåp'. Dessutom finns ingen logisk förklaring till varför vi pratade om det över huvudtaget. Men det är än en gång bevisat: Man lär sig något nytt varje dag. Undrar vad det blir idag.


 


2år borta från bloggen.

Ser ni vad jag gjort? Jag har tagit bort alla inlägg sedan 2007. Jag satt och läste igenom bloggen härom dagen (nej, ibland har jag inte särskilt mycket för mig) och kom på att de åren är ju förbi, det är ju inte mitt liv längre, och perioder i de åren vill jag helst inte minnas. Så, nu är min blogg fräch igen. Från Januari-09 och framåt finns alla inlägg, de två andra åren är nu borta. Jag har sparat dem själv, som en dagbok, så jag kan läsa det när jag är 95. Skönt detta känns.

Fast om man ska dö lycklig skiter vi nog i att läsa den där dagboken ändå tror jag. Nu ska jag göra lite nytta.

Prosit hjälper mig med att städa i

0-3c64f5916627199f511c88a21ce69947.png

Prosit hjälper mig med att städa i Bloggen.


Myspys framför Tv:in.

0-20ec50c539d7c23635d3d550173f25c0.png

Myspys framför Tv:in.


Min nya kalender för kommande år.

0-1da61178ae9d6db99c5489b10c6d28ba.png

Min nya kalender för kommande år. Strax Desperate Housewives. Veckans höjdpunkt.


Ät vad du vill = smal. Paul McKenna - metoden.

Världens bästa diet har kommit till min insikt. Den går ut på att följande:
 • Ät när du är hungrig.
 • Ät vad du vill - inte vad du borde äta.
 • Ät medvetet- njut av varje tugga.
 • Sluta äta när du känner dig mätt.
Jag är ju inte särskilt inne för dieter osv. Kalorier hit och kalorier dit. Jag vet knappt vad kalorier är. Jag köpte faktiskt en SOLO-tidning att ha på bussen hem i söndags där det står om en diet vid namn McKenna. McKenna är precis likadant som jag alltid gjort. När jag är hungrig äter jag. Vill jag äta pizza göra jag det. Blir jag mätt slutar jag äta, även om det är hälften kvar på tallriken och jag njuter av allt jag stoppar i min mun. (Det lät konstigt) Men jag menar att jag exempelvis aldrig skulle få för mig att äta ärtor, broccoli, spenat, pizzasallad, majs, oliver, svamp, morötter, ananas eller någon annan liknande kaninmat, eftersom det är äckligt medan vissa menar att det är nyttigt. Men se på mig. Jag måste säga att särskilt tjock är jag inte och har aldrig varit och aldrig har jag varit glad för grönsaker. Där ser ni! McKenna fungerar. Jag är smal, äter massor av pizzor och Mc Donald´s-hamburgare och ändå smal. Måste vara för att jag njuter av varenda tugga. Underbart.


Stenbocken.

 

Torr humor? Vad snackar de om? Min humor är superblöt. Envis? Jag? Aldrig, jag har bara en bra teknik för att alltid få som jag vill. Att andra är avundsjuka på det kan inte jag hjälpa. Och 'känslokyla'? Det är väl inte fel att tycka att gamla kan vaccinera sig, för skulle det komma biverkningar flera år senare är de ju ändå nästan döda. Spelar det någon roll? Det är väl inte 'känslokyla'? Bara konstaterande. Det som stämmer mest är ju människokroppen: hud leder och benbyggnad. Bara att de glömt lägga till muskler.

 

Ps. Thank you Frank (det rimmar nästan), du lärde mig hur jag gör med kopieringsgrejen. Plus att du kommenterar. Det är inte många som gör det inte. Du och D, ni är de bästa kommentatorerna. (Kan man uttrycka sig så?)


Fågelinfluensan och Galna kosjukan finns också.

Jag kom naturligtvis på en sak till angående förra inlägget. Det verkar som att vi glömt bort att det finns andra sjukdomar också. Hörde på radion i morse att en 14årig kille, som inte var i riskzonen hade insjuknat i vad man tror är svininfluensan och ligger nu på sjukhus och är illa däran. Men, observera att vi tror att det är svininfluensan. Kan det inte vara att det är något annat? Jag hoppas inte läkarna glömmer bort att kolla andra symptom. Om svininfluensan inte funnits nu, vad hade de trott att det var då? Vi har överlevt både galna kosjukan och fågelinfluensan plus dess like. Varför skulle vi inte överleva detta? Och om det nu dör många, då är det säkert en naturkraft som utförs i syfte att minska befolkningen.
Låt naturen ha sin gång!

Mina 10 orsaker att inte vaccinera mig.

Ja, lite tjatigt det här men svininfluensan men jag står fast vid mitt beslut. Alltså jag kommer inte ta någon vaccination. Jag och Emmy pratade hela förmiddagen och, inte så förvånande, så tyckte vi precis likadant. Jag ska rada upp lite av mina argument varför jag inte kommer att ta den.

 • Jag är frisk och ung med bra immunförsvar.
 • Svininfluensan skiljer sig endast från vinterkräksjukan genom att den är aningen jobbigare att genomhärda.
 • Jag arbetar inte med barn, så jag känner ingen risk att smitta någon oskyldig.
 • Media har blåst upp detta alldeles för mycket.
 • Tillverkarna av vaccinet slipper ansvaret för eventuella biverkningar. (Alltså kan det finnas biverkningar)
 • 2000-4000 dör varje år av vinterkräksjukan, men det talas det inte om. Med andra ord är det fler som dör av vinterkräksjukan.
 • Folk har fått svininfluensan trots att de vaccinerat sig.
 • Man kan bli sjuk av vaccinet, varför utsätta sig för det menar jag?
 • Astra Zenica tjänar miljader på detta vaccin, som vi inte vet biverkningarna på.
 • Jag säger som Egoina, jag går på magkänslan.
Om ni inte tror på vissa av påståendena så finns det en sida HÄR där ni kan läsa själva. Jag säger som jag gjort hela tiden, nämligen att jag förstår äldre som vaccinerar sig eftersom de ofta har sämre immunförsvar och de vaccinerar sig även mot vinterkräksjukan. Eftersom det är mycket av alla bakterier på dagis, kan jag förstå ifall man vill vaccinera sina små barn och eventuellt de som arbetar med barn. Men varför i hela friden skall jag vaccinera mig? Jag kan inte hitta en enda anledning till varför jag skulle.

Våga bli sjuk
, som Egoina säger.

Har jag glömt något viktigt, kommer det i nästa blogginlägg.


Prosit, morgontrött idag? Fantasti

0-73c349666d4c53236319a6284fc72c04.png

Prosit, morgontrött idag? Fantastiskt, då kan jag vila ögonen en stund till.


D har lagat mat till mig idag. Jam

0-72bcb6787311672f8c0405a83229df33.png

D har lagat mat till mig idag. Jammie.


Någon som kan kopiera sidor på internet?

 

 

 

Jag har en liten fundering. Många kan ju "klippa ut" exempelvis msn-konversationer eller facebook-konversationer men hur gör man det? Jag hade också velat kunna kopiera en sida som en bild och lägga ut ibland. Tycker det vore skoj. Särskilt att lära sig. Kunskap är ju såå kul. Och man lär sig ju varje dag, så varför skulle denna dag vara ett undantag? Så please, help me.Dagens citat.

'Politiker är som krokodiler, stora i käften men saknar öron.'
- Bert Karlsson


Kul med ordvitsar.

Rolig konversation på bussen.

Maggan: Vet du vad 'blablabla' betyder på skånska?
Tattarn: Nä
Maggan: Blixtlås!
Frank: Aha, Åskledare menar du.

Nu kommer jag naturligtvis inte ihåg vad det hette på skånska och jag har letat på hela internet efter det, utan reslutat. Så är ju inte säkert hon talade sanning. Men det var ju inte det som var det roliga i denna konversation.


Sen.

Myser i soffan. Känner för, nu när jag är lite piggare, att promenixa lite. Jag menar, visst det är kallt, men torrt. Och det är bättre syre utomhus. Det gillar vi. Ska beställa böcker till kursen vi startat nu. Kan vara på tiden. Jag är inte den som alltid ligger bäst i tid. Aldrig faktiskt. Inte i springlopp och inte när det gäller att beställa saker i tid. Men hittills har jag överlevt. Gött.


Rör jag mig i sängen på nätterna e

0-2c60a818003b1141dd0a9b30e3550202.png

Rör jag mig i sängen på nätterna eller?


Borta bra, hemma bäst.

Äntligen hemma. Det har varit en fantastisk resa men borta bra, hemma bäst. Det är så speciell känsla för på båten blandas ju både banden med fansen och så kul att träffa dessa talanger. Jag menar, lyssna bara på Asoka! Prosit hoppade jämtass när vi kom hem och jamar och vet inte riktigt om han ska följa efter mig eller D. Vi gick bort till svärfar för att gratta honom på fars dag och Prosit följde vart enda steg vi tog, ja han gick till och med nästan in till dem, till det att han hörde hunden. Då sysselsatte han sig med att reta hunden utanför dörren istället, till vi kom tillbaka. Nu ska jag och D kolla på Körslaget. Spännande värre nu.


Bussresa.

Nu sitter vi på bussen hem. Gött.

Idag är det kaffe som gäller.

39b53b8d0e4f904451d567b0a77a28ea.png

Idag är det kaffe som gäller.


Jag säger bara en sak. Vi har kul!

0-2ca98191071e4bcc858383b1b62be2a9.png

Jag säger bara en sak. Vi har kul!! Frank talar för alla.


Titta vad man kan hitta på färgan!

180443c03ac74d8df2e3572ac6ca1f64.png

Titta vad man kan hitta på färgan! Så sött!


Nu är vi på båten. Spännande. Vi v

6119d98e35a3892bfffe731af13fa02b.png

Nu är vi på båten. Spännande. Vi vet ju inte vilka hytter vi får än, så vi står i baren och fördriver tiden. Det är inte helt fel :) Kvällen kommer bli bra känner jag.


Nu har det börjat läskas.

0-5854e7247b426677f90a930c0ff9f763.png

Nu har det börjat läskas.


Kan man se ut så här? Det får bli

082bc0a665271c4d60cdef7dae581d34.png

Kan man se ut så här? Det får bli så idag allafall. Idag ska vi på Rock at Sea. Såå spännande :)


Skål! Jag bjuder på en osminkad An

0-742852bf95ed1dbad3800738e115e5cb.png

Skål! Jag bjuder på en osminkad Anna idag.


Kass humor eller vad?

D: Skärp måste jag packa ner också!
Jag: Du... Jag vet vad du ska packa ner. Skärp! *Stort leende på läpparna*
D: Skärp dig.

Vi har så roligt haha.Jag tänker inte ta sprutan. Basta.

Min svärmor försöker alltid med skrämselpropaganda när hon vill att jag ska tycka något annat än vad jag gör. Idag försökte hon att få mig till att ta den här förbannade vaccinationssprutan. Varför? Jag vill inte. Hon hotade till och med med att lägga mig i bagaget i bilen och köra in mig. Men jag tror inte hon gör verk av sina hotelser. Det är bara skrämselpropaganda. Jag tänker inte ta sprutan. Jag är helt frisk och skulle jag mot förmodan få svininfluensan så tror jag att jag överlever ändå. Igår när jag jobbade ville en sköterska sätta en nål i armen på mig, men jag undvek ganska kvickt då hon hotade med det. Jag vill inte, och står fast vid det. Så enkelt är det. Om jag så ska vara tvungen att klättra högt upp i högsta trädet som finns för att ingen ska nå(l) mig så gör jag det, även fast jag har höjdskräck. Jag sitter hellre där till denna hysteri är över än att ta sprutan.


HahahaHÄR

Hittade denna på Egoinas blogg.


Tankspridd.se http://www.tanksprid

0-2e14841e6a7e6dc6ed63637022bd3d79.png

Tankspridd.se
http://www.tankspridd.se


Så fint svärfars tackpaket blir :)

3c766a2034e9b91defe76504972ba670.png

Så fint svärfars tackpaket blir :)


För tidigt med ny kalender?

Nu har jag asat mig upp ur sängen. Har pratat med mormor en stund och Prosit vägrar vara inne. Lera är ju SÅ kul. Verkligen när han kommer in. D kom hem runt tre inatt och har åkt tillbaka till jobbet. Så när han kommer hem runt ett (om han inte behöver jobba över) kommer han antagligen att behöva sova någon timme eller så. Hur kul kommer jag få? Prosit är ute och D är inte hemma. Helt ensam. Nåja, jag klarar nog mig. Funderar på att åka iväg och leta efter en kalender till nästa år. Är det för tidigt?

Jag har ont i huvudet. Jag vill in

-f19b8d8a4976d52a05509cebcd7a137.png

Jag har ont i huvudet. Jag vill inte gå upp. Men jag måste.


Finns det någon sötare?

0-18c9eff82cd7efeb5faf1b0ccfc4672d.png

Finns det någon sötare?


Så här sover jag.

0-406115b914661c6055f682bb39bf4b70.png

Så här sover jag.


Psykiatriska avdelningen.

Ännu fler besökare! Vi har slagit rekordet tre dagar i rad. Så trevligt. Idag har jag inte hunnit blogga särskilt mycket. Har tillbringat eftermiddagen på psykiatriska avdelningen. Ja, misstolka mig inte, jag har faktiskt jobbat, inte varit inlagd. Och stortrivs. Det bästa arbetet jag någonsin haft. Bemötandet av personalen är obeskrivlig, men jag kan försöka genom att säga att jag alltid blir lika glad när jag kommer. Jag får glada 'hej' och 'ska du jobba idag?'. Man känner sig verkligen välkommen. Om inte annat så spelar de väldigt bra.

Så, idag har jag tjänat pengar. Det behövs. Men när jag väl kommer hem ringer D's telefon. Och då var det dags för honom att åka och jobba. Så nu ligger jag här i sängen med en katt hängande i armen (han har bitit sig fast), försöker blogga och hoppas på att D slipper vara iväg så länge. Kul att vi är sambos men knappt ses. Kanske är ännu en anledning att vi trivs tillsammans?


Spelar däcken egentligen någon roll?

Det är helt magiskt med vinterdäck. Helt plötsligt känner jag ingen oro alls inför min färd hem efter jobbet idag. Men ärligt, är det verkligen så stor skillnad på sommar- och vinterdäck? Eller är det bara så att eftersom man känner sig säkrare blir man även en säkrare förare? Eller är det på riktigt så att det är stor skillnad? Åker man av vägen lika lätt som med sommardäck. Jag menar, i 90 kilometer i timmen, spelar det någon roll då? Antagligen är det stor skillnad, jag förstår inte varför bara.

Nåja, nu ska jag förbereda mig för en dag på sjukhuset. Ska bli kul att komma tillbaka, behöver lite bryt från skolan, inte endast med underbart lov utan även jobb. Ett kul jobb, med härliga arbetskamrater och dessutom lön. Helt fantastiskt. Jag är så lyckligt lottad känner jag.


Vinterdäcken på.

Såhär på morgonkvisten roade jag och svärfar oss med att byta till vinterdäck på min bil. Spännande. Eller inte. Det var mest kallt, men jag är såå tacksam. Vad kan jag ge som tack? Jag ska ju iväg och jobba sen, så tänkte jag skulle svänga inom affären och köpa något som jag kan ge honom imorgon. Det är han verkligen värd. Och förövrigt verkar vinterdäcken fungera bra, jag kom upp för hela backen utan att ens sladda en endaste gång. Det ni!

Vi slog besöksrekordet igår med fyra till läsare. Helt fantastiskt. Då blir det genast mycket roligare att skriva. Nu är det kaffedags.

Men, vad kan man ge som tack för vinterdäcken? - Och nej, jag tänker inte ge svärfar blommor. Det känns fel.


Det här möts jag av i morse.

0-1cffd788590938f07b8b8bf22b9fc8b2.png

Det här möts jag av i morse. Det snöar hela tiden.


Vår humor.

Ett litet utdrag från vår vardag:

Jag: Du ska ju stötta mig i vått och torrt!!
D: Det gör jag ju! Jag stöter på dig i alla väder.
Jag:??

Efter ett tag kom jag på hur han menade. O, ja, vår vardag står ständigt ut med dessa kommentarer som vi placerar i ett fack som vi kallar humor.

(Tur vi har samma humor, är nog därför vi trvis så bra tillsammans)


Hur gör han egentligen? Går han på

0-23e38958921ad3b4f32fc92c820bcc4d.png

Hur gör han egentligen? Går han på hemliga gymnastiklektioner när jag inte är hemma?


Världens äckligaste choklad. Jag ä

0-5f10628c76823a740baf43ec82e9cbf8.png

Världens äckligaste choklad. Jag älskar de nötterna och Marabouchoklad men verkligen inte tillsammans. Tyvärr Marabou denna gång har ni misslyckats. Tummen ner.


Så fint det blir. Jag har lagt und

4892eacffe71f2d28f991550fb1c90e8.png

Så fint det blir. Jag har lagt undan alla kläder, även D's vilket betyder att jag kan hans lådor utan och innan. Jag tror inte att han blir arg för det. För, för det första hittade jag inget hemligt och för det andra slapp han själv stoppa in kläderna.


Okej, skaaa städa.

Okej, nu ska jag verkligen sätta fart med städningen. Varför är det så tråkigt? När det väl är fint är det ju kul. Saknar D. Kanske för att jag inte vill städa själv. Delvis, men jag saknar alltid honom hela tiden när han inte är här. But I survive.

Svininfluensan

Hallå, Sverige vakna. Vi är så lättlurade. En har dött av svininfluensan där och en där. Eller? De var visst sjuka för något annat också. Vi vet inte om det var svininfluensan som dödade dem. Så låter media. Vi får aldrig reda på om det verkligen var influensan. Men vi antar att det är den. För den är ju sååå 'farlig'. Ja, eller hur. Varför pratar vi inte om hur många som dör av vinterkräksjukan? Nej, för det skriver inte media om. Vi är så lättlurade. Lätt-lätt-lättlurade. Vinterkräksjukan är ett nytt virus för varje år. Den dödar många människor, framför allt äldre. Men det vet vi ju inte, så vi tror på media. Att svininfluensan är värre. HAHAHA säger jag. Trams det här med vaccinet. De äldre har enligt mig all rätt att ta det eftersom de har sämre immunförsvar, de får ta för vinterkräksjukan också. Men vi andra friska? Varför utsätta oss för att få sjukan i onödan? Nej, jag lever som vanligt och vägrar bli lurad av media. Det är ju alltid någon som tjänar pengar på detta. Grattis ni, för ni har lurat, hm.. Väldigt många!

Stackars barnen kolla Aftonbladet. Tidningarna förstorar både hur farlig sjukan är och hur farligt vaccinet. Hur ska de ha det?

Magmuskler?

Jag är helt inne på det här med att träna magen med min Abtronic x2. Tror ni det fungerar? Ont får jag allafall. Och om jag nu utsätter mig för det här, ja då hoppas jag verkligen att jag snart får platt mage. Annars blir jag sur. Snart dags att plocka upp alla kläder från sovrumsgolvet. Jippie.

Nostalgi.


Sysslor.

En tvätt är i maskinen. Jag är så duktig. Jag får faktiskt mycket gjort när jag går hemma. Jag är så glad att vi fick vara lediga en vecka från skolan för en gångsskull. Händer ju aldrig, men jag är så rastlös så idag ser planerna för dagen ut följande:

 • Tvätta tre tvättar
 • Plocka in den rena tvätten (som ligger utslängd på hela sovrumsgolvet)
 • Drick kaffe
 • Rensa på övervåningen, slänga bort gamla papper, damma osv
 • Dricka kaffe
 • Blogga lite då & då
 • Ha läget under kontroll på Facebook
 • Dricka kaffe
 • Leka med Prosit
 • Eventuellt lägga mitt spegelvända pussel
 • Dricka kaffe
 • Snacka med Emmy ang litteraturen och kommande kurs
 • Läsa all reklam i posten
 • Dricka kaffe
 • Även läsa min Allers som kommer idag :)
Om inte detta räcker för att sysselsätta mig så får jag la lägga mitt andra spegelvända pussel med, men de tror jag inte jag hinner. Sysselsättning gillar vi. Hinner jag med allt idag har jag inget att göra imorgon, men då är det bara förmiddagen jag behöver sysselsättas för på eftermiddagen får jag jobba :) Wiiie.

Kaffe och korsord. Det är en bra s

7c10b104d19fda1d5cfb255433c3ff17.png

Kaffe och korsord. Det är en bra start på dagen.


Antingen blockerar Prosit datorn i

2d30f391ed609cb96ae152dcdf66510f.png

Antingen blockerar Prosit datorn i ren protest i ett försök till uppmärksamhet (som han lyckas med) eller vill han bara hjälpa mig att blogga, men tror inte det är så kul att endast läsa bokstaven 'x'. Vi kom överens om att han först måste gå en stavningskurs.


Besöksrekord idag.Besöksrekord för mig och min blogg idag! Wiieehuu!Ingen mer fika i bloggen.

Det blev ingen fika med Linda idag. Hon kunde tyvärr inte komma till Värnamo, men jag åkte in ändå och köpte mig min handväska som ni säkert förstått. Och jag är supernöjd. Prosit hjälpte till att märka den riktigt, så man verkligen vet att den är min. Ingen annan har ett exakt sådant rivspår som jag. Prosit påstod att det är för säkerheten. Skulle den bli stulen så kan jag identifiera den. Även om jag vet att jag säkert kunnat göra det genom att säga vad den innehåller så förlåter jag honom. Han är trots allt min lilla bebis.

Men det här med fika. Om jag skriver ordet 'fika' i min blogg, innan jag fikat, alltså mer korrekt 'ska fika', så medför detta att fikan inte blir av. Så härdan efter om jag ska fika med någon kommer jag inte skriva det här förän efteråt, för annars verkar det alltid komma något emellan. Det betyder att jag gång på gång får rätta mig och säga att jag hade fel, fikan blev inte av. Det är antagligen för att jag ska lära mig att ha fel. Men det är jobbigt.

Skratta eller gråta. Jag vet inte

0-71661899a82326b08246fa7cfc18393a.png

Skratta eller gråta. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Har man katt så har man. Ska jag gråta över att Prosit redan repat den eller glädja mig åt att nästa gång jag vill ha en ny, visar jag bara repan och jämför det med ifall det skulle varit D's bil som en anledning till en ny. Ny handväska då, inte bil. Jag tror ändå jag skrattar istället för att gråta.


Väsk-abstinens botad.

0-2ba3b7e7e92f244dfc839d8def1172fa.png

Väsk-abstinens botad.


Jag hade kunnat skriva 'din mormor

66832b9c4437c576146da36d8f3f6f48.png

Jag hade kunnat skriva 'din mormor vill ha hjälp med däcken, bullar ligger ovanför kylskåpet'. Men varför inte krångla till det? Fick ju faktiskt med att han gärna får byta mina med. Vad D kommer bli glad när han kommer hem. Men det är ju faktiskt dags att byta till vinterdäck. Trist...


Desperate Housewives ikväll.


Världens bästa serie. Ikväll. Åh, jag längtar.Ullared-serien var ju kass. Vad var det som var så himla bra med den?

Händelserik dag.


Jag har precis lagat mina sliiitna byssor. Som jag även sagt i flera fler år att jag ska göra. Mina favorit-byssor. De är så slitna så de borde inte ens skänkas bort, men jag älskar dem, kan inte göra mig av med de. Hade en sömmerska sett mina stygn hade hon nog skickat mig på en omedelbar sy-kurs, men hade en mode-drottning sett jeansen innan och tittat efteråt hade hon blivit stolt. Det är relativt med stygn.

Ja, idag har jag hunnit äta frukost, tränat magen, sminkat mig, gjort mig i ordning, sytt till mina byssor för att senare åka till Värnamo och fika med Linda. Det ska bli kul. Jag kanske råkar gå in i någon väskaffär eftersom jag är mitt uppe i min väsk-abstinens. Vi får se.

Ps, brödet gick inte att äta. Inte ens fåglarna får det. Då lär de se ut som de där fiskarna som blåser upp sig.

Jag är så jävla bra. Inte alls ske

0-67cfbb3ffd79282f68d178df4cb68048.png

Jag är så jävla bra. Inte alls skeva eller så.


Vad är nöjet med att baka?


Jag förstår verkligen inte nöjet med bakning. Bakning är liksom inte min grej. Man blir klippig om fingrarna och får inte bort degen från vare sig redskapen eller händerna och man får ont i magen av all deg man bara måste äta. Hur tråkigt som helst. Men även fall min ståndpunkt är att det är hur tråkigt som helst att baka, så gör jag det ändå. Men det är en beordran från Mr. D. Hur han nu kan våga ge mig ett sådant ansvar för något som jag avskyr. Jag har redan råkat lägga i dubbelt med jäst. Han ska få smaka först, säga om brödet duger eller inte, sen ska jag säga sanningen. Dessutom två olika sorters jäst. Tror ni att magen reagerar på detta?Till bibblan och träna?

Sitter och chattar med moster. Lika intressant varje gång. Hon visar mig underbara bilder på hotellet där hon och hennes man ska fira tio-årig bröllopsdag. Helt underbart fint. Jag hoppas på att vi, jag och D kan spara ihop något till nästa sommar så vi kan åka någonstans. Eventuellt till nästa höst, då har jag ju hunnit jobba lite också. Men det är lite dubbelmoral, för hur mycket jag än vill åka på semester, så vill jag lika mycket köpa skor och handväskor. Jag är inne i min handväske-abstinens-period. Jättejobbigt. Funderar på att åka in till Värnamo någon dag i veckan. Är såå sugen. Vi får väl se. Nu skrev min moster att hon skulle till Bibblan och träna. Jag förstår inte kombinationen?

I lördags var vi hos Nina. Bilder säger mer än ord.
Finns det någon som inte skrattade?Maaat! Jag är hungrig.

0-2e7b5314dd36431ba72f4d03103eca7b.png

Maaat! Jag är hungrig.


Julkalendern för i år som vi fick

0-456d439bfc1182310850ff4cd0d994a5.png

Julkalendern för i år som vi fick av Nina & Olaf


RSS 2.0