Köpa hus.

Långt, antagligen tråkigt inlägg. Enjoy.

Åhhh... Jag är inne i en sån här köpa-hus-sug-period. Tänk att ha sitt eget hus och trädgård att sköta om. Kunna måla och tapetsera precis som man själv vill ha det. Välja möbler och verkligen känna 'Åh, jag är hemma, detta är mitt'. Sen kommer de där frågorna. Var vill jag bo? Hur vill jag bo? Vill jag bo nära mamma? Vill jag bo kvar här uppe bland mina fantastiska vänner? Vill jag bo nära centrum eller långt ut i shottahejti som nu? Det låter kanske fånigt men det är faktiskt jobbigt. Har vi råd ens? - Nej. Och när jag är så sugen på att prata om detta med sambon min, ja då lyckas han vara sjuk. Varför väljer jag såna tillfällen? Nej, han spelar nog inte. Han har inte mått bra på hela dagen, stackarn. Så blir jag tjurig för att jag inte har någon att bolla idéer med. Och om jag bollar idéer med en vän, och kommer fram till det exklusiva, det där drömhuset och drömplatsen för mig, ja, då måste ju D också tycka det. Annars är jag tillbaka på ruta ett igen.

Nu är vi på väg hem. Prosit ligger

55a5a7a801f74ee953da7bd706711419.png

Nu är vi på väg hem. Prosit ligger tillsammans med gosedjuret Harald utslagen av allt lek och bus. Skönt när barnen är lugna i bilen, eller vad säger ni?


Roliga söndags-timmen.

-3c7914555432fbaa42bf93f67234a43.png

Roliga söndags-timmen.


D fryser...

40a0ebe207450bf1fa27def6d4671a37.png

D fryser...


Lyckans lycklig.

God förmiddag.
Idag är en bra dag, jag känner det. Kaffet har jag slurpat i mig, frukost är fortfarande i tankarna, Prosit leker av sig före bilfärd, mamma lagar middag idag och jag känner mig som en ny människa. Varför? Antingen för att jag sovit bra, eller för att kaffet var otroligt gott. Kanske för att det är den bästa vintern på länge. Kan också vara för att det var så lyckat igår, att träffa Sandra & Lenny med barn. Kanske på grund av tatueringen? Eller för att jag snart ska jobba igen? Nej, det är faktiskt inte ett ironiskt inlägg, det är ett sådant här seriöst inlägg, för en gångskull. Jag trivs med livet helt enkelt.

Så välkommen dagen.

Man ska inte kasta sten...

... i glashus. Lillasysters blogginlägg, innan hon ändrade.


Så ser den ut, min nya tatuering.

Här har ni den efterfrågade. Jag är så himla nöjd med den. Nu är den under läkning så ni har överseende med det. För Er som inte har tatuerat Er eller inte vet så förklarar jag att färgerna snart jämnar ut sig. Anledningen till att vi inte fyllde i den ovanför är för att den nya svarta färgen blir, naturligtvis inte så svart som den är nu. Därför gör vi om den ovan, om det kommer behövas, efter läketiden för att få rätt nyans. Så nu slipper ni mailbomba mig om det, okej?

 

HÄR kan ni se hur den såg ut förut. Ser ni hur bra Mattias har skuggat dödskallen? Himla kanon alltså, så mycket nöjdare är jag. Mer levande blir den. Om det är det dödskallar nu ska vara. Det är ju en diskussionsfråga i sig, men huvudsaken (inte dödskallen) är att jag är sååå nöjd. I love it!

 

Nu kommer vaselin-köpandet öka.

Nu är vi på väg till Sandra, min b

0-4929179fe3e8f2cf1352f7af201ddf07.png

Nu är vi på väg till Sandra, min barndomskompis. Vi har knappt träffats sen nian. Någon gång på gymnasiet också. Tanka är tyvärr nödvändigt. Tänkte bara uppdatera er, så ni vet var jag håller hus.


Trafikregler.

Nu tänkte jag rada upp ett antal trafikregler som jag anser väsentliga. Jag förstår ärligt talat inte att det inte händer fler olyckor än vad det gör. Så snälla trafikanter, håll Er nu till mina regler.

 • Använd blinkers.
 • Blinka innan du bromsar.
 • Håll avståndet. Särskilt Ni lastbilschauffisar.
 • Kör aldrig med trasiga lyktor när mörkret har fallit.
 • Bedöm avståndet ifall ni hinner köra ut framför en annan bil, eller inte.
 • Tänk på väglaget. Kör inte för fort på snö.
 • Tänk på att efter tio minus tar inte saltet lika bra.
 • Om du kör i snigelfart (dvs 60 på en fin och klar 90-väg), släpp fram bakomliggande fordon.

ps, ni fotgängare och cyklister, använd reflex.

Tack för uppmärksamheten.

Ny tatuering.

Nu har min tatuering äntligen blivit kanon. Jag kan nu gå i t-shirt, linne och bikini (ja, inte just denna årstiden kanske) utan att skämmas. Tusen tack Mattias. Ni får ingen bild ännu, vill att den ska läka lite mer först, men jag lovar Er att det kommer snart.

Jag bara älskar att jobba kväll fö

2cb7ea568b865944dc2af624e1008041.png

Jag bara älskar att jobba kväll för att hinna hem, knappt hinna få igen ögonen för att komma på att nu ska jag jobba igen. Meeen, nu är jag här igen.
Jag tänkte ta ett kort på mig där ute, i det fina vita men det var mycket folk ute och kände mig lite ego ifall alla ser att jag står och tar kort på mig själv. Och den uppfattningen vill jag inte att folk får om mig.


Då glider jag iväg.

Jaha, då ska jag ut i det underbara vädret och slira iväg till jobbet om en stund. Vi hörs antagligen först imorgon  på eftermiddagen. Håll tummarna imorgon då att tatueringen blir av. Blir jag inte nöjd med skissen blir det ingen ny.

Håll tummarna, tack.

Fånigt uppförande.

Jag har en fånig tendens att alltid fläta mitt hår när jag är koncentrerad. Särskilt när jag tittar på film. Och det är inga stora flätor, nej här gör vi små, små mini-flätor som knappt går att få upp. Jag tycker synd om D när han får sitta och försöka få upp dem, samtidigt som det kommer massa fula ord ur munnen, hans. Och jag är inte ens medveten om att jag gör dem. Har ni några fåniga eller olämpliga tendenser ni gör utan att veta om det?


Shopaholic.

Varför shoppar jag loss när jag är nervös, har ångest eller är sur? Jag har ingen "Stopp-gräns". Det är jobbigt. Nu har jag satt upp en regel.


Jag får inte handla ett enda klädesplagg före maj
.


Så det så. Så kom igen nu, köp kläder till mig, jag kan ju inte göra det själv. (Strl XS. Okej, egentligen S, men vilket som går bra).

Smarty-Anna.

Jag är aningen nervös av all snö på vägarna eftersom jag en gång krockade med bilen. Ja, jag fick sladd. Så här lät det i bilen, kort och gott:

Jag: Ahhh... Varför är det så många bilar? Varför kan det inte bara finnas en enda bil, som vi äger (min teori var då att man kan köra hur som helst, var som helst, utan att behöva ta hänsyn till andra bilister, eftersom de inte finns).
D: Jo, men det skulle inte vara så kul om bilen går sönder. Hur skulle vi då komma hem?
Jag: Jaha... Du tänker så...

Så här mycket snöar det hos mig.

Så här mycket snöar det här!

Hur mycket snöar det hos dig?

Knappt så att man ser min bil, ens.

Pros!t propsade på en bild på honom själv. Jag vågar inte göra något annat än vad han säger.


Smycken.

Idag fick jag de här fina smyckena från JFR.


Det är ett handsmycke som är multifunktionellt, det vill säga att du kan smycka dig på olika sätt med det. För att exakt förstå vad jag menar tycker jag du skall gå in på JFR's HEMSIDA eftersom denna bild inte är helt rättvis. Jag är inte den bästa fotografen som föddes.

Det var superenkelt att beställa och det finns flera olika betalningssätt, så det är bara att välja det som passar dig bäst. Och levererades strax därefter. Snygga smycken och låga priser, så gå in och kolla om det är något just du gillar DÄR.

En liten stuga.

Helt vanlig konversation mellan mig och D.

D: Var är alla handdukar?
Jag: Jag vet inte. Eller en är här uppe.
D: Ja, för det är ganska jobbigt när man duschar och är dyblöt och ska ta sig till handduksskåpet.
Jag: Eller två stycken är här uppe. Eller, vänta. Tre stycken är det.
D [suck]: Jaha...
Jag: Men tänk om vi skulle haft badrummet precis bredvid sovrummet, då hade det ju varit sååå mycket enklare att lägga tillbaka dem.
D: Jo, för vi har ju sååå stort hus.

Vi bor i en liten stuga i skogen. Det räknas som en etta...

Jag är så bra på att rita, eller?

3a6ee11bf47b1bd6a74e51d91bbfe585.png

Jag är så bra på att rita, eller?


Titta... och le.

Den HÄR killen är ju bara fantastisk. Kan du göra något annat än le när du ser honom?

Tatuering.

Åh... Nu har jag fått erbjudande om att göra om min tatuering på armen... Det är klart jag vill. Men nu får jag kalla fötter. Tänk om den blir fel igen. Detta är liksom sista chansen känns det som.

En snabb-resumé. Först, i min unga ungdom gjorde jag ett kinatecken tillsammans med min då bästa vän. Naturligtvis blev vi ovänner och jag, som jag alltid gjort, bestämde mig för att göra något drastiskt utan eftertanke om konsekvenser och gick in till tatueraren, sa: 'Gör vad du vill med den, bara det inte syns att det är ett kinatecken'. Ja, det var det första misstaget. Det ser ut som ett omvänt hakors. Därför kan jag inte ha på mig t-shirts eftersom då syns bara halva och jag mår dåligt av kommentarer om vad den föreställer. Då går jag till en annan tatuerare. Ber honom bygga ut denna (den period när jag var galen i dödskallar) så han tatuerar in en dödskalle under, med några fåniga streck utåt, för att senare bygga ihop den med den övre. Men när han gjort dödskallen, ja då påstår han att han inte kan bygga ihop den. Det var misstag nummer två jag gjorde. Så, nu har jag två stycken misslyckande och inbillar mig tredje gången gillt. Tatueraren nu, han är superbra. Jag pratade med honom nyss och han pratar om att bygga ut med tribal. Jag är inte ett superfan av just tribal's, men det finns inte mycket annat att göra... Och vad som helst är väl bättre än det här, eller?


Så, nu har jag för första gången visat er läsare min fula tatuering. Nu vill jag ha stöd och att ni säger 'Självklart måste du göra om den, och det kommer bli hur bra som helst!'

Mummel.


Jag: Hörde du mig?
D: Ja... (mummel, mummel)
Jag: Du lyssnar ju inte på mig!
D: Jo... Jag bara är...svamlar.

Ja, älskling. Du svamlar ibland.

Datorkunnig. Nej. Byta blogg? Tyvärr.

Jag funderade på att vara så besvärlig och flytta min blogg. Men tyvärr orkar vår dator inte med den sidan. Det är som Aftonbladet. Jag vet inte ifall det är för mycket reklam, möjligtvis för mycket trafik på sidorna, men jag är tyvärr ingen datorexpert så kan inte lösa det själv.

Anledningen till att jag har tänkt byta är för det är roligare att blogga där, lättare att att skriva, ändra mallen osv osv. Ett underlättande alternativ helt enkelt. Meeen, det ska jag tydligen inte.

Nu ska jag se om jag får in vår katt.

Nu har jag diskat så fingrarna skr

0-36b5cd52a7f6e6d8e16ff362a2792916.png

Nu har jag diskat så fingrarna skrynklats sig. Och ja, det behövdes...


Stryk det där.

Stryk det där med drömmarnas land. Jag älskar att bo nära svärfar. Proppen gick, och vad skulle jag gjort utan hans hjälp?

Bikini i minus 17 grader.

På min väderuppdatering till höger, under presentationen, står det att det är minus 10 grader. Jaha, här ute i skogen är det minus 17. Himla skönt det. Jag tänkte gå ut sen och fotografera lillgrabben (Pros!t, alltså). Han ska vara glad att han inte är en riktig fotomodell som får betalt, för då skulle jag sätta på honom en bikini inför sommarens mode, och då skulle han frusit. Möjligtvis badbyxor.

Drömmarnas land.

Människan är ju aldrig riktigt nöjd. Enligt mig. Ibland kan jag inte låta bli att drömma mig bort. Jag drömmer att jag bor inne i ett samhälle, eller möjligtvis lite utanför men ändå gångavstånd. Mina vänner bor nära så jag kan springa iväg, eller dem till mig, så kan vi dricka morgonkaffe tillsammans. När jag slängt in tvätten kan jag gå till ett solarium och sola mig, sedan hem och duscha och sedan är tvätten klar och då hänger jag upp den. Sedan går jag och handlar kvällens mat, bjuder över en vän, lagar maten till det att D kommer hem från jobbet och sedan myser vi hela kvällen. Sällskapssjuk? Jag? Jo.

Men jag har det ganska bra ute på landet, fint överallt och man får det där privata. Men hallå eller. Det kunde faktiskt bo lite fler kompisar här. Pros!t är inte alltid så social...Prosit som fotomodell.

God morgon.
Tillbaka till verkligheten som man brukar säga. Alltså vardagen. Att vardagen kan skilja sig så från helgen. Nåja, det är bara att sätta igång med sådant som ska göras. Typ beställa tid med handledare, öh, ja precis. Beställa tid med handledare. Men, lugna. Jag har massa att göra här hemma med idag. Håll tummarna för att mitt minneskort till min nya kamera kommer idag så jag kan fotografera lite. Tänkte i så fall gå ut med Prosit så får han leka fotomodell. Det ska ju bli fint väder, säger de där på radion.

Jag klarar inte mer. Jag explodera

-5601b000dc305cee17716692cd50438.png

Jag klarar inte mer. Jag exploderar. Men man kan ju inte lämna så lite kvar...


Tre filmer idag.Tre filmer har vi dragit igenom idag. Först 'Hajar som hajar', sen 'Försoning' och till sist '2012'. 'Hajar som hajar' var ju bara för rolig. Jag har inte sett den innan och jag älskar hajen Lenny. 'Försoning' var en mycket speciell film. Jag vet inte om jag gillar den eller inte. Vissa stunder fanns inget bättre att titta på, och nästa stund fattade jag ingenting. Det som var bra med den var att när en scen visats, visade de en till fast från en annan synvinkel. Helt skum var den, men jag tror den var bra. '2012' var kanon. Men guuud vad irriterad jag kan bli när folk ska kyssas hit & dit när det bara är minuter kvar för att lyckas rädda alla människor. Varför ska de hålla på med sånt, när de vet att det är ont om tid?

Bilder från igår.

Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det var städat till en början. Men vi hade roligt.


Vad gör vi?

Jag vet inte vad jag hade skrivit. Eller hur man ens lyckas...


Nu ska jag njuta av min pizza.

Dagen efter.

Så här ser jag ut dagen efter. Varning för otäcka bilder.

Förstår ni vad jag menar med svinto-hår?

Mössan förklarar de här två sista bilderna.


Idag hittar ni mig i soffan, med coca-cola, choklad, ostbågar, chips och allt annat som innehåller kalorier. Nej, jag är faktiskt inte bakis, men jag har en himla ångest som alkoholen alltid delar med sig av. Därför förtjänar jag lite kalorier idag.

Chrille försöker reda ut mitt svin

0-38773ba88bf5ae00bca374541b427b3b.png

Chrille försöker reda ut mitt svintohår...


Har festen spårat ut, eller?

0-22879abac72c6d2f10a7e42fa4f1d35e.png

Har festen spårat ut, eller?


Kalasandet kan bööörja.

Pjuh, snart färdiga med städningen. Vi ligger bra till i tiden tycker jag. Nu är det kaffe-paus (ovanligt?). Prosit är ute i kylan och smiter från all städning. Jag har fått plocka ihop alla hans leksaker, men det är inte jag som spritt ut dem på det viset. Nåja, han får la städa upp efter mig när mina kläder är tillbaka på det vanliga stället. Alltså golvet.

Kalas.

Idag ska jag ha kalas. Det ska bli roligt, men förarbetet är dock inte lika roligt. Man vill liksom göra ett gott intryck hur man bor, inte visa det där stökiga man normalt bor i. Jag menar 'skenet bedrar' är väl ganska normalt här i Sverige eller? Eller kanske 'I de lugnaste vatten...' Ja, ni förstår. Nu ropar den där karl'n jag bor tillsammans med på mig. Dags att börja jobba efter lunchpausen.

Jag sitter på soffryggen så jag oc

215d82b5ccd2698d981db6e20fc0c179.png

Jag sitter på soffryggen så jag också kan titta på tv. Husse och Matte har lagt upp en mysfilt till mig. Det var väl snällt? /Prosit


Mer jobb till mig.

1b4ca176cc53c9317f50d01fa0679890.png

Mer jobb till mig. Det är gott.


Fjorton & Kärlek.

Min lillasyster är fjorton. Det är himla roligt att prata killar med henne.

Jag: Nå? Vem är du kär i?
L: INGEN!
Jag: Jo, du är fjorton, klart du är i kär i någon kille.
L: Nej, det är jag inte.
Jag: Är du lesbisk?
L: Nej, det är jag verkligen inte.
Jag: Men vaddå? Det är väl inget fel med det?
L: Nej, men jag gillar killar.
Jag: Åh! Du gillar killar! Flera stycken?
L: ANNAAA! Nej, det gör jag inte.
Jag: Men du sa ju...
L [avbryter] : Tyst.
Jag: Men...
L: TYST!
Hon vänder sig om, säger något oförståeligt.
Jag: Vad sa du?
L [utan att vända sig om]: Jag pratar inte med dig. Jag pratar med nalle. Sen fortsätter hon en (givande?) diskussion med nalle.

Det var tydligen känsligt att snacka killar med henne...

Varför?

Varför går jag alltid på allt på TVshop? Varför tittar jag ens på TVshop? Jag får verkligen lägga undan telefonen om jag tittar på TVshop. Samma regler gäller om det är 'Gissa-ordet-program' på TV. Varför?

Bara någon är trevlig mot mig kan de nog sälja vad som helst. Jag kan vara så lättlurad och naiv. Det är inte bra. Tur jag har D som håller i tyglarna. "Anna, det där är inte sant. Anna, tänk efter. Anna, säger inte alla så?". Pjuh, tur att han talar mig till rätta. Men hur gör man när han jobbar?

Titta vad jag har fått av min mamm

0-6adb9daed7984a68ad2dd1c6300dce21.png

Titta vad jag har fått av min mamma. Tusen, tusen tack säger jag.


Frågeteckning.

Ni vet ju hur smidig D är. Han slår i tårna hej vilt varje dag. Idag har även armen utsatts för yttre skadegörelse. D har bränt sig tre gånger på samma arm idag. Vissa lär sig av sina misstag, andra inte...

Idag skulle föreläsaren säga frågetecken. Det blev kul. Hon sa nämligen 'frågeteckning'. Gulligt ord i min mening.

Kladdis.

Olofs kladdkaka blev godkänd. Mycket socker smakade den, antar att det berodde på oboyen, men hålla eller? Socker är ju sååå mumma.

Olof bakar kladdkaka till mig. Vi

29d6b99eb27b80e456838715b8a920d2.png

Olof bakar kladdkaka till mig. Vi hittade ingen kakao, så det får bli med oboy. Spännande värre. Var inte oroliga, jag håller mig på avstånd. Inget bakande för mig. Jag ska inte förstöra något. Dock är det första gången Olof gör kladdkaka. Uppföljning kommer.


Kaka.

Växjö, idag igen. Bara till tolv, sen ska jag upp och hälsa på Olof. Han lovade att bjussa på kaffe. Han skulle iväg på eftermiddagen så jag sa "Men bara om du hinner alltså" (ja- jag nästan bjöd in mig själv) "Jag kan nog fixa lite kakor också", svarar han. Åh! Han vet hur man lockar mig. Kakor är oemotståndliga.

Kanske dags att göra sig i ordning. Ska köra om en halvtimme, lite mer. Men jag har varken sminkat mig eller haft min dagliga dispyt med mitt hår. Så, önska mig lycka till!


Nåå?

389b2ba555abc78a6407107887234ca6.png

Nåå?


Rosa prickar på blåa naglar?

Det tar på krafterna att åka till Växjö. Jag kommer placera mig i soffan resten av kvällen. Funderar på att lägga lite rosa prickar på mitt blåa nagellack. Det kan bli fränt. Så, imorgon är jag tillbaka igen.

Jag är så fruktansvärt bäst.

0-41baf9872170d29e07b97ee462e2c62b.png

Jag är så fruktansvärt bäst.


Växjö.

Så, då sticker jag till Växjö strax då. Ska bara servera på mitt Café inne på Facebook först. Nej, jag har inte diskat. Vi hörs och ses inte sen. Vi skrivs. Tjoo!

-0.

Är inte noll, noll? Eller finns det -0 och +0? Det var mer än jag visste...

Sista terminen påbörjad.

God morgon.

Att döma av början på inlägget, alltså 'god morgon', är jag på bra humör idag. Lite nervös av någon konstig anledning. Men förhoppningsvis går det över snart.  Idag ska jag till Växjö, börja på den här nedrans c-uppsatsen. Men, think positive, det är sista terminen nu. Wiiieeeehuuu. Sen får jag börja jobba igen. På riktigt. Alla tiders det. Sen har jag en massa disk att ta i tu med, nej inte ta itu men ni fattar var jag menar, efter besöket igår. Sen ska jag även klä på mig, sminka mig och fixa med mitt svinto-hår. Pust, så mycket att göra alltså.

Uups.

Jaha. Just när jag trodde att ingen skulle ramla in genom dörren tar jag mig en smakbit i min ensamhet på kladdkakan. Precis när jag tagit sista tuggan på biten ramlar sju personer in, snubblande över alla skor i hallen. Jag skyllde på att det var Prosit som provsmakat, men folket såg tveksamma ut...

Jag utmanar ödet. Hoppas inte D se

0-277e4ba7979a38fb53204976061eb422.png

Jag utmanar ödet. Hoppas inte D ser det, och om han gör det hoppas jag han misstänker Prosit...


Mp3-sko!

Checka in DESSA dojjor. Här kommer ett smakprov.


För lite dricka att välja mellan.

Idag var jag och handlade. Linda ringer.

Linda: Hej, vad gör du?
Jag: Handlar. D har gett mig en inköpslista.
Linda: Haha, tror han inte du kan handla själv, eller?
Jag: Nej.
Linda: Du köper det du behöver? Det räcker väl?
Jag: Ja, jag tycker det. Men vi är lite oense. Lite överdrivet med inköpslista.

Detta samtal pågår medan jag går runt i affären, jag checkar av listan då & då, handlar vidare, stannar vid läsken. Fortsätter samtalet med att det finns alldeles för lite alternativ av dricka. Kaffe förstör magen, mjölk är äckligt, läsk blir man tydlingen tjock av, bubbelvatten är omiljövänligt, sodastream-flaskorna gör att vattnet smakar plast osv. Jag avbryter samtalet för att jag ska köra och ringer upp henne när jag kommer hem. Jag tittar på min inhandlade ouppackade kasse och se till min förvåning att jag lik förbaskat glömt mjölken. D som är ett mjölkfreak. Men bra var ju det, D fick köpa mjölk och jag tiggde till mig ett choklad.
Kvällen är räddad. Ibland är det bra att glömma saker.

Träningsvärk för mindre.

Jahopp. Då har jag städat tills träningsvärken satt igång. Då har man verkligen städat. Nog för att jag inte är speciellt vältränad, men hallå eller? Träningsvärk för mindre. (I dessa meningar gömmer sig budskapet "Hej, kom och hjälp mig!")

En kladdkaka står på spisen och den "får inte röras". Den är i förebyggande syfte ifall det skulle ramla in besök. Schysst.

En liten tanke...

Jag var inne och läste på Egoinas blogg och hos skrev om DET HÄR. Så en liten tanke, eller varning om ni så vill, skriv inget olägligt om arbetsplatsen. Jag skriver i princip ingenting om min, som för övrigt är på en psykiatrisk avdelning, på grund av all sekretess som medföljer det jobbet. Jag har hela tiden med mig i huvudet om jag ska skriva hur ett arbetspass varit. Om jag ska skriva en lugn eller orolig dag/natt på jobbet kan det lilla kopplas ihop om någon känner någon där. Jaha, då har denne säkert sovit inatt. Nähä, var det min släkting, vän, något annat som var orolig? Det låter precis som den personen, måste vara så. Sen kan i värsta fall rykten spridas på något som kanske inte alls stämmer. Jag kan däremot skriva om jag haft en bra eller dålig dag, för då är det min upplevelse av dagen. Ingen vet om det är en patient som gjort min dag bra eller dålig. Jag stortrivs på mitt jobb, och älskar att åka dit. Enda nackdelen är att jag inte kan eller får dela med mig av mina upplevelser...

 

ps, tänk även på att om det inte finns sekretess kan det även vara så att chefen inte förstår ironi...


Teknisk eller oteknisk?

Pjuh! Vilken ansträngande dag. Jag vet inte om jag ska kalla mig teknisk eller oteknisk. Men jag radar upp lite. Idag har jag lyckats med följande:

1. Spara ett arbete till skolan på något ställe i datorn, men utan att veta var. Tur att jag har en sambo som hittade det efter 20minuters slit.

2. Låsa min egen blogg när jag skulle ändra mail-adressen så jag inte kom in på den. Tur att jag lyckades hacka mig in i min egen blogg.

Okej, det var bara två saker. Jag hade för mig att det var tre. Men det sista har jag glömt. Säkert lika bra det. Nå teknisk eller oteknisk? Allt har hittills löst sig i alla fall.

Pose.

Pros!t flikar in med en pose.

 


Kan du läsa detta?

Eilngt en uneörnskding på ett engskelt uivtnierset så seplar det inegn roll i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord står i, det enda som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.

Tänkvärt, va?

KÄLLA

Synvillor.

Tänkte att vi kan köra lite synvillor. Se vad ögat kan lura dig.


Vilka prickar är svarta respektive vita?

Är cirklen rund?


Hur många ansikten ser du?

Vad döljer sig i denna bild?

KÄLLA

Lillen.


Har vår lille kille varit så här liten?

Efterlysning.

Hoho? Efterlyser vaket folk. Var befinner ni er? Varför underhåller ni inte mig så jag kan vakna på riktigt? Eller betyder tystheten att jag ska slå upp boken "Samhällsvetenskapliga metoder"? Åh... Jag vill inte, vill inte, vill inte. Men måste. Så sluta dra ut på det, Anna.

Dygnsrytm

Jag är uppe tidigt idag. Jag har fått för mig att försöka komma upp i tid, alltså när D går upp, för att komma in i någon form av dygnsrytm. Jag inbillar mig att jag ska bli piggare om jag inte sover allt för länge om morgnarna. Just nu, tvivlar jag.

Här ligger den utslagna. Mjölksyra

0-49b2ff36dfb25df200acced05199e5a0.png

Här ligger den utslagna. Mjölksyra i benen efter 20 minuters sittande på huk, sen svek balansen.


Schysst.

Jag skulle berätta en rolig grej för familjen igår vid matbordet.

Jag: Åh, jag ska berätta en rolig grej!
Familjen: Jaha...?
Jag: Jo, det var så här: Jag brände mig hemma härom dagen...
Familjen (avbryter): Det var roligt! HAHAHAHA.

Alltså de vek sig av skratt. Och sedan fortsatte de skratta åt varandra eftersom de lyckats skratta på samma (fel) ställe allihopa. Kul. Såå roligt att berätta något för dem.

Prosit säger P(r)ickabuu!

0-6596f94b07c8e6f1a6ace32e0c8115a2.png

Prosit säger P(r)ickabuu!


Twister är nog det roligaste som e

0-18d7865a3088f14c97631a4fa8d752ee.png

Twister är nog det roligaste som existerar. Här kämpar jag och lillasyster. Gissa vem som vann. Bild på den utslagna kommer imorgon. Nina, du får inte gissa.


Checka in vad mamma ska till. 'Exp

6497ea4f0b015d2e404f8814a22c876e.png

Checka in vad mamma ska till. 'Expertutbildning'. Hur utbildar man experter? Vilka kan det?


Gör inget onödigt.

Ingen fara mina vänner. Jag lever. Vi har bara haft fullt upp idag, för en gångskull. Vi vaknade, löste melodikrysset (observera 'löste') och så har vi varit hos Tobbe i Karlshamn och fikat. Så tyvärr har jag inte hunnit skriva av mig idag. Kaffe hela dagen, me like. Nu hugger D och lillebror ved, mamma lagar stek och jag gör... som vanligt inget sådär som kräver speciellt mycket energi. Nu ska jag sitta här, invänta maten och påpeka fel om någon gör det. Mycket tidsfördrivande.

Myskväll.

Nu är vi placerade i Blekinge, hemma hos mamma. Lillasyster har precis visat mig runt på Växtverket, fritidsgården där. Den verkar ju spännande. Energi i överflöd fanns det i alla fall. Nu ska jag bara mysa. Det behöver man ibland.

Hm.. Har jag glömt något eller är

0-1803c8a770e6f97adb6725a736856e9c.png

 

Hm.. Har jag glömt något eller är jag redo att åka till mamma? Just det. D har inte kommit hem än...

 


Åååh. Frustrerande.

Finns det något mer irriterande än att inte hitta en bok man verkligen behöver när man vet att man har den och använde den förra veckan? Jag bara undrar...


"Full fart mot helgen"

Nu ska jag göra ett race i skolarbetet innan det är dags för helg. Jag längtar efter min mamma och syskon så vi åker antagligen dit i eftermiddag, när D har kommit hem från jobbet. Så kul. Bara det att jag ska försöka hinna färdigt med det jag ska innan. Det vill säga; skolarbetet, vattna blommorna, duscha, sminka mig, städa undan och diska. Innan klockan hinner slå ett. Önska mig lycka till.

Glee.

Snart är det Glee. Jag var lite skeptisk till denna serie i början, men jag tycker om att titta på det. Faktiskt. Det finns heller inget bättre på TV ikväll, i mitt tycke. Har ni tänkt på hur ni ser ut när ni säger 'glee'. Jag ser ut att försöka få fram ett fånigt falsk-smile. Bara kom och tänka på det innan. Man (jag) ser ganska rolig ut.

Iiie, va lycklig jag är nu. Nu är

0-55cc5edae399eef666b4a800fe5b5d33.png

Iiie, va lycklig jag är nu. Nu är jag redo för vintern. 'Sent', tänker ni. Men jag säger 'bättre sent än aldrig'. Nu har jag fått återfuktande krämer, nagelförstärkning, nagelbands-fuktgivande kräm, sminkborttagnings-servetter (kan va skönt att ta bort sminket någon gång så där ibland) dessutom fick jag halsband, maskara, olja och ring. Gratis. Jag gillar när folk fjäskar för mig, vare sig det är ett företag eller privatperson. Bara så ni vet.


Haiti.Sänder en liten tanke till Haiti...

Tummen ner för torsdagar.

Torsdag. Jag gillar verkligen, verkligen inte torsdagar. Jag har aldrig gjort det. Torsdag är som en otursdag för mig. När jag var liten så var det alltid den längsta dagen i skolan eller hade vi de tråkigaste lektionerna. Som gymnastik och så. Torsdags-motviljan har följt med mig i hela mitt liv. Jag undrar varför, egentligen. Det är ju trots allt dagen före fredagen och efter fredagen är det helg. Det borde vara en bra dag. De flesta avskyr måndagar, men inte jag. Då är det ny vecka med nya tag. Men torsdagar hade jag verkligen velat stryka från veckan.

Ser ni vad det står? Tyckte det vo

4a5890756ded14f4dd1714ad66d52d6d.png

Ser ni vad det står? Tyckte det vore en bra start på dagen. Naturligtvis taget ur Allers, nr 3. Jag fick den igår, så veckan är räddad. Dock har jag aldrig gillat torsdagar, men eftersom Allers kommer på onsdagar underlättar det starten på torsdagen. God morgon förresten.

 


Smidigt, D. Smidigt.

Jag har nämnt förut att D alltid slår i tån minst en gång per dag. Det stämmer fortfarande. Nu när han kommer hem från jobbet efter juluppehållet visar han (stolt) upp ett nytt (manligt?) sår på kroppen varje dag. Antingen har han gått in i något så det är ett blåmärke, eller har han bränt sig eller har han rivit sig. Ja, jag ville bara säga det.

Jo, men tack.

På restaurangen hade jag luva på mig.

Pizzamannen(Svensk brytning): Fryser du?
Jag: Ja, det är askallt ute.
Pizzamannen (Tittar på D): Ska vi lägga henne i pizzaugnen?

Taaack för det. Nog för att jag skulle behöva lite färg på kroppen...

Jag fick pizza. Wiie!

0-203ae39ce5b1c7f4b06dce2d7c51113f.png

Jag fick pizza. Wiie!


Pizza.

Nu vill jag ha mat. Kan någon säga till min karl att slita sig från ladugården [laggååden] för att köpa pizza till mig? Jag vågar inte tjata själv. Jag tar bloggen och er till hjälp.

Okej, då blottar jag mig.

Nu ska jag rada upp lite som verkligen är jag. Så ni lär känna trotset som bor inuti mig. Jag har nu intaget försvarsposition, så attackera på bara, ni får nog kämpa länge om ni vill ändra någon av mina inställningar.

Anna's specialiteter:

Jag har aldrig tränat och kommer förmodligen aldrig att börja. Antagligen på grund av min dåliga balans och koordinationsförmåga. Jag har provat lite olika, bland annat arobic och de som reder ut alla de där rörelserna samtidigt plus i takt med musiken, de är verkligen värda eloger. Dessutom är det en trots mot all hets just om träning. Alla tränar. Min hjärna säger 'Varför utsätta sig för saker som gör ont? Nyttigt? - Ha! Säg det till alla ben som bryts och muskler som sträcks'.

Jag äter inte grönsaker. Tomat, gurka och om jag måste kan jag trycka i mig riven, rå morot. Inget annat. Sallad anser jag vara för kaniner, det är deras mat. Det är inte gott, så varför skall jag äta det? - Ingen logik.

Jag snyter mig aldrig. Det beror på att jag nog inte vet hur man gör. Hur mycket snor jag har i näsan får hamnar ingenting i pappret utan rinner bara när jag tar bort pappret. Däremot rullar jag ihop pappret och trycker upp i näsan och låter det suga i sig substansen.

Jag tvättar inte mina nya kläder jag beställer eller köper innan jag använder dem första gången. Jag är inte rädd för baciller helt enkelt.

Jag stryker aldrig tvätten. Möjligtvis skjortor. Nej, inte ens det. D stryker skjortorna själv. Jag drar lite i sömmen när jag hänger upp dem, och vips så blir de (någorlunda) raka.

Jag lägger ner halva mitt liv på skolan. Bara halva. Jag måste kunna leva också. Än har jag fixat skolan, så varför kämpa tills man får andnöd?

Jag är beroende av kaffe. Anser att det är världens bästa drog.

Jag älskar socker och skulle aldrig klara att leva utan det.

Om ingen stoppar mig kan jag äta ost, nobless, kladdkaka, chokladpudding och julskinka tills jag stupar.

Jag hostar när jag topsar mig i örat.

Jag tvättar oftast inte av sminket när jag lägger mig. Nej, med den enkla förklaringen att jag brukar vara för trött.

Jag älskar nagellack och kan fila och joxa med naglarna flera timmar per dag.

Är jag hungrig har jag väldigt kort stubin. Fråga alla jag känner.

Jag blir totalt ursinnig för de som säger att alla med psykiatrisk problematik är farliga, dumma i huvudet och så vidare. Oftast är de dem finaste människor jag mött med ett stort hjärta och jag vill påstå att de som säger elakheter om dessa människor har ingen aning om vilka personerna är, eller vad de lider av (finns nog en miljon olika diagnoser) och allt de säger grundar sig på rädsla. Ska man säga något ska man säga det med en ordentlig grund.

Tycker att religion är påhittade sagor, men att alla får leva i den saga de vill så länge de inte skadar eller försöker hjärntvätta mig eller någon annan. Alla lever vi i någon form av saga.

Jag glömmer alltid något när jag ska någonstans. Tror det ingår i arvet. Alla i min familj är sådana. Att springa tillbaka fem gånger innan avfärd är inget ovanligt. Trots det finns det alltid kvar något som jag skulle tagit med.

Jag kan inte baka. Jag har försökt, men gör alltid fel på något vis. Så det projektet är uteslutet i min värld. Mina barn får en baklös mamma. Haha, det blev ju roligt.

Jag har en förskräcklig skadeglädje. Jag tror det beror på rädsla, för även om jag är superädd så skrattar jag så mycket att jag inte får fram ett ljud. Fråga D när han i somras ramlade ner för stegen.


Så, nu har jag blottat en bråkdel av mig själv. Jag hade kunnat fortsätta, men orka liksom. Som att ni ens läst igenom detta.

Utvärdering.

God morgon. Jag vet egentligen inte varför jag skriver 'god morgon' men det låter trevligt och ska ge ett gott intryck tror jag.

Nåja, idag ska jag ner till skolan och grillas. Älskad eller ratad projektplan. Håll nu tummarna så lärarna verkligen älskar vår plan så vi slipper sitta hela veckan med att göra om allt. Nu peppar jag mig själv med kaffe, världens bästa drog.

Eftersom jag är speciell (ja, jag tycker faktiskt att jag kan påstå detta) skall jag, senare idag göra 'Anna's specialiteter' för att ni ska veta hur man blir så snygg och smart som jag. Nej, skojade bara. Bara för att ni ska förstå hur jag tänker. Eller, nej. Om jag ska vara ärlig ska jag göra en lista på hur jag fungerar i syfte att försvara mina beteenden tror jag. Många som ifrågasätter mina tankegångar och sätt att göra saker och ting på. Så, kika in senare får ni se.

Nu är det Växjö som gäller. Hej & hå.

Nvm.

Btw, irl 'nvm' means 'never mind'. Bara så ni vet. Hoppas ni kan tyda datorspråket, om inte så har ni översättningslista längre ner. Rofl.


Stänga av telefonen i en vecka?

Ibland leker jag med tanken att stänga av mobiltelefonen en vecka. Hur skulle jag må efter en vecka? Jag borde överleva för på 80- & 90-talet, ja då använda man sig inte av mobiltelefon. Möjligtvis ringde man till kompisar på deras hemtelefon.

Jag: Hej! Ska vi leka?
Kompis: Jag ska bara fråga mamma...
(Jag väntar)
Kompis: Ja, det kan vi! Var ska vi vara?
Jag: Ska vi vara här?
Kompis: Vänta, jag ska fråga mamma ifall hon kan köra.
(Jag väntar)
Kompis: Ja det kan hon. Jag kommer om tio minuter.

Hur enkelt som helst. Ett samtal på max en minut. I vissa fall gick jag hem direkt till kompisar och frågade om vi  kunde leka. Då var det inget snack om mobiltelefoner. Om jag överlevde då, så ska jag väl kunna göra det nu? Frågan är egentligen om min mobil skulle överleva eftersom vi lever i, låt mig säga 'mobil-kulturen', så när jag väl startar mobilen kommer den antagligen explodera av alla sms och missade samtal. Så, för mobiltelefonens skull låter jag bli att stänga av den. Eller ska jag?


(Jag letade igenom hela datorn för att hitta en bild på mig när jag pratade i telefon. Tyckte det skulle vara passande, men jag är nog inte någon särskild mobilnörd ändå. Hittade inte ett enda. Så D fick ha den rollen idag)

Nu kom mina kläder.

Idag kom mina kläder. En vecka försent, men jag tror fortfarande att lastbilen körde av vägen. Tur han kom upp på vägen igen så jag fick mina kläder. Några av dem i alla fall. Resten får jag nästa vecka. Tvättmaskinen går för fullt, och nu börjar jag undra ifall jag verkligen behöver tvätta en tvätt till. Jag har ju fått mina nya kläder så jag är inte i behov av nytvättade...

Datorvärldens förkortningar.

Äntligen har jag fått fram vad 'nvm' betyder. Min bror, som förövrigt är sexton och kan hela datorvärlden och dess språk, har skrivit detta 'nvm' ofta till mig. Jag har funderat och funderat på vad det kan vara. Men jag kom verkligen inte på det. Kan ni? Jag frågade honom innan idag. Men försök komma på själva vad det betyder så skriver jag det senare.

Fick även en lista av honom, från Wikipedia, men han säger att den stämmer. Så läs och lär gott folk.
 • afk - away from keyboard, inte vid datorn (d.v.s. ej anträffbar via datorn)
 • brb - (I'll) be right back, (jag kommer) strax tillbaka
 • btw - by the way, förresten
 • ftw - for the win, för vinsten, till exempel "computers for the win"
 • gtg/g2g - got to go, måste dra.
 • imo - In My Opinion, min mening, enligt min åsikt
 • irl - in real life, i verkliga livet (jämför afk)
 • lol - laughing out loud, skrattar högt. Även lewl och ibland lawl.
 • omg/omfg/zomg - Oh my god också "omfg" (Oh my fucking God), "O herregud" och "O herre jävlar"
 • yw - you're welcome,du är välkommen (Var så god).
 • jk - just kidding, skämtar bara.
 • lmao - laughing my ass off, skrattar arslet av mig
 • noob/nub/nab/snoob/n00b/newb/nåb/froob - Betyder ungefär "nybörjare". Stavas ofta n00b. Ursprungligen en omskrivning av "Newbie".
 • rofl - rolling on floor laughing, rullar på golvet och skrattar.
 • tbh - to be honest, ärligt talat.
 • Thx - Thanks, Tack
Wikipedia skriver även att detta språk tillhör online-kulturen. Hur många kulturer finns det runt om i världen egentligen? Får jag välja så lever jag i Smålands-kulturen.

Uuups.


- Ah. Jag satte foten på fel håll. Eller jag menar...

En typisk mening som kan komma ur min mun. Tur att omvärlden ändå förstår...

Hypnos.

Tvättmaskinen är igång och Prosit är överlycklig. Han sitter där nere och stirrar på den, försöker fånga vattnet som sipprar ner och ibland bara stirrar han, nästan utan att blinka, på den. Tror han är aningen hypnotiserad. Skönt, då kanske jag kan hinna städa färdigt innan mattorna ligger huller om buller igen.

Yes man.

Igår tittade vi på 'Yes man' och det var det roligaste jag sett på länge. Ofta får jag en känsla som 'liiite för mycket nu, Jim Carrey' men inte en enda gång i filmen. Såklart var han tvungen spåra ur i några scener men verkligen inte för mycket. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Har ni sett den? Vad tyckte ni? Om ni inte sett den rekommenderar jag den starkt.

Jag brukar skryta med hur snäll oc

2a69f3bd220e64eb8bac7f077ff7f0f6.png

Jag brukar skryta med hur snäll och väluppfostrad Prosit är. Skenet bedrar ibland. Och när jag får se såret gör det genast mycket mer ont. Nedrans katt.


Min önskning.

Jag önskar mig en systemkamera. Om någon köper en sådan till mig lovar jag att doktorn kommer diagnostisera mig med 'fotografi-mani'. Men det gör inget. Jag gör ju allt för er. Ni skulle få se hur många bilder som helst. Aldrig fel med bilder. Så tveka inte, ge mig en systemkamera.

Imorgon

Nu är det D's tur att slå sig ner framför datorn. Jag har, trots allt, suttit här hela dagen. Kan ni tänka er? Imorgon skall här tvättas och städas, ni vet, imorgon. Men imorgon är ju egentligen då idag vilket kan hända att jag står fast vid imorgon idag, fast imorgon. Vi får helt enkelt se vilken dag tvätten blir tvättad. Prosit älskar ju att tvätta så jag ska se vad han säger om det hela. Imorgon.

När D är färdig framför datorn ska vi se 'Yes man'. Men nu, 'Familjen annorlunda'. Jag känner mig ofta annorlunda, men så många barn... Det är ganska annorlunda.

Men inte ropa 'hej' för tidigt...

Jag har suttit hela dagen med den här f*rbannade bloggmallen och jag bör ha lyckats. Det verkar så. Så kom igen, bara att kommentera nu. Jag väntar på att kommentarerna skall strömma in nu. Så Shoot.

Jag vet felet.

Jag vet nu vad felet är på min blogg. Någon kod i min mall spärras av exploer. Så, nu ska jag göra om hela mallen eftersom jag inte orkar leta efter vilket kod det är. Vilket av alternativen (leta kod eller göra om mallen) är lika med pest eller kolera. Men men, jag har gjort mitt val och under dagen skall detta fixas. Förhoppningsvis ska det gå att kommentera för alla ikväll.

Lillebror, hjälp...

Eftersom blogg.se inte vill känna sig vid problemet med det här att det inte går att kommenterar betyder att jag får fixa detta själv. Jag ska, under dagen, försöka få tag i lillebror och se vad vi kan göra åt detta. Det betyder kanske att under dagen kommer bloggen vara lite ostrukturerad. Möjligt att den alltid är det, men värre än vanligt menar jag. Har fått flera mail om kommentarerna. Ni vet att mailadressen står till vänster, under presentationen va? Om det skulle vara något. Typ att det inte går att kommentera eller så.

Gissa vem som bakat vilket bröd. V

0-360f13bdab6f3ef0ab1ca2c159bde914.png

Gissa vem som bakat vilket bröd. Vem använde hälften så mycket vatten än vad det stod i receptet?


Jag brände mig på vattnet, utropad

0-398ff246d2604b00159249661e74531f.png

Jag brände mig på vattnet, utropade en himla massa fula ord samtidigt som jag tittade åt D. När jag spottat färdigt säger D: 'Det var mitt fel'. Plötsligt mådde jag oförklarligt bättre. Konstigt, det var ju inte hans fel, det var ju mitt. Men va skönt det känns när någon annan tar på sig skulden. Hade han inte sagt så skulle jag förmodligen fortfarande tjurat. Barnsligt, jag vet. Men hey, that's me.


...och jag som trodde vi skulle va

-b14b75a0a08dfdfda2c834dfe23ec5a.png

...och jag som trodde vi skulle vara i skolan på tisdag. Himla bra överraskning jag fick när jag extra-kollade i kalendern.


'Slapp' - fruktansvärt ord.

Idag är en sådan där slappdag. Det är mysigt. Dock avskyr jag ordet 'slapp'. Fruktansvärt fult ord. Jag associerar till annat än vad jag troligen ska. 'Slapp'... Urk. Men vi har mysigt, film, snart göra god middag, ytterfilé och klyftpotatis, sen film igen och frossa i mig godis. Wunderschön. (Inga engelska ord idag? - Nej, det blev ett tyskt. Najs. Uups, där kom det).

Kommer Du på något fult ord?

Status.

Status: Upptagen.
Status: Hos Nina.
Status: Glad.
Status: Kissignödig.
Status: Spelsugen.
Status: Ett glas vin i magen.

Vad alkohol kan göra...

Titta vad alkoholen kan förvirra sinnena. Jag känner absolut inte igen mig.


Beer, beer, beer...

Detta är roligt. Jag kommer nog aldrig sluta skratta alltså.


Bloggtorka.

Vi har fått fika och mat hela dagen. Helt underbart. Kan inte någon komma hem och tvätta till oss också? Ingen som vill tillbringa lördagskvällen så? Nej, nej. Tänk inte på oss.

-Ja, jag har drabbats av bloggtorka.

Nu har vi varit och fikat och spel

77ba7fd9d3139d64129de7fb0aa3e6c3.png

 

Nu har vi varit och fikat och spelat wii. Jag tackar Johnny för underhållningen och fikat nu funderar jag på att prova mina nya rökelser som ni ser på bilden. Sen är vi bortbjudna igen så vi slipper tänka på mat. Gutt. Kan ni svara på varför håret på huvudet inte växer lika fort som håret på benen? Det är väldigt frustrerande.

 


Snön makes me go crazy!


Min bil.


Snön får mig att go crazy.

Rådjur på gården.

Det är så mysigt här hemma på gården. Rådjuren kommer och hälsar på. Lite otrevliga är de när jag öppnar dörren. Även om jag vill bjuda på äpple så springer de iväg.
Konstiga djur det där.


Hur mycket skatt skall dras från lönen?

God morgon.
Eller, ja. Jag vaknade vid halv ett. Men känner mig fortfarande nyvaken. Har hällt i mig en kopp kaffe och en halv Red Bull, men än har inte koffeinet börjat verka. Nåja, natten gick bra att jobba, in case att ni vill veta. Idag blir det nog lugnt. Jag har skrivit färdigt lite skolgrejer nu och funderar på vad jag ska göra här näst. Åka skridskor kanske? Nu har jag tjatat om det så länge så det borde bli av tycker jag. Bara jag får vakna till först. Det är liksom sju minuters promenad till isen. Men, ja. Vi får se.

Hur mycket skatt ska man be arbetsgivaren att dra av ifall de frågar? Jag har ingen aning om sådant och jag vill mycket hellre att de drar för mycket skatt än för lite. Jag vill liksom inte behöva betala tillbaka något. Det är jag för snål för.

Engelska ord, it is.

Si så här på småtimmarna börjar ögonlocken bli tunga, ögonen kliar och jag vill bara hem till mina boy's. Ja, från och med nu kommer jag försöka vara lite flashig med flashiga engelska words eftersom det verkar vara den nya trenden. Och jag är ju inte den som är den. Nej, jag antar alla utmaningar. Kan andra - kan jag.

Min nya Bloggidol.

Nej men hey. Jag har hittat min nya idol. Inget elakt men't Spiderchick, Egoina, EgoinasMamma & Jenny, jag kommer inte säga upp mina dagliga besök hos er men försök att hålla samma takt och stil som DEN HÄR tjejen. Nu vet jag vem jag ska rätta mig efter i framtiden. Jag ska, åtminstone försöka, bli lika bra som hon. Jag är fast i hennes blogg. Så, nu vet ni var jag befinner mig om ni inte får tag på mig.

Domedagen kommen.


Ja, ni ser HÄR. Domedagen är här. Bara så ni vet. Lev som om det är din sista dag. Snart kokar vi upp. Det är bara att gå utanför dörren så får man en sådan där usch-vad-varmt-det-är-känsla. Eller? Artikeln låter allvarlig. Bli inte rädda mina vänner, jag misstänker att forskningen visar fel, sånt snille som jag är.

Värmeslingor i vägen.

De här nedrans snövägarna. Var är plogbilen? Var befinner sig saltbilen? Varför är nittiovägarna fulla med snö? Tummen ner för all snö på vägarna. Jag har en uppfinning dock. Om vi lägger värmeslingor i vägen så håller ju det snön borta, den smälter ju då. Varför har ingen kommit på det förut? Så mycket ström skulle det väl inte gå? Det kan ju styras av ett vindkraftverk, eller?

Som sagt, han är i trans. Kolla ba

0-674753deabd6ae2cf8156db3930d75cf.png

Som sagt, han är i trans. Kolla bara de där gröna ögonen.


Prosit är stormförtjust i sin nya

0-28ae8329d5abdcc7f52093bbac22d171.png

Prosit är stormförtjust i sin nya leksak. Det är ett långt rör. Ett sådant som man hade när man var liten mellan leksakstälten. Bilden ser nästan ut som ett sånt där graviditetskort på bebisen i magen. Det går naturligtvis inte att ta ett osuddigt kort på Prosit när han är inne i någon form av trans.


Dagligt språk.


En helt vanlig konversation. Kalla oss 'kassa', 'roliga', 'långsökta', 'tröga' eller något annat. Men kul har vi.

D (ironi-rösten): Är det nikotin i snus?!
Jag: Ja, det är det.
D: Jag som trodde det var koffein?
Jag: Nej, det är det i Treo.
D: Nej, i kaffe.
Jag: Nej, i Red bull.
D: Nej, kaffe - koffein. Det hör du väl?
Jag: Red Bull. Det hör du väl?
D: ?
Jag: Bull, oxe, ko. Fin ko - Koffein [Kofin]


Besvikelsen är stor.

Besvikelsen enorm. Kom inga HM-kläder idag. Nej, för det är visst röd dag idag. Just på den dagen då mina kläder skulle komma. Snacka om besvikelse. Och jag, jag är inte den som är den. Jag tycker det är lördag varje dag nu när D är ledig från jobbet. Hänger inte med ett skvatt. Var det inatt jag skulle jobba? Imorgon ska jag i alla fall. Snurrig är jag...

Snöbrottning.

Nu har vi varit ute och snöbrottats, jag och D. Tänk er att springa emot någon och kasta sig över denna och ni faller pladask bägge två. Och det gör inte ont. Så mycket snö har vi nu. Wunderfult. Myspys på hög nivå. Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag hämta posten. Mina HM-kläder kommer idag.

Vad säger ni nu då?

0-24b56357e3e90beb07a4e20ba6d8a544.png

Vad säger ni nu då? Även om det inte är sant så är tröjan cool och jag trivs i den.


Trans i facebook.

Jag är helt såld på Facebook nu. Jag är i trans. Detta är roligt.

Vi är så himla bra. Och så himla g

 

 

Vi är så himla bra. Och så himla gamla, sitter och löser korsord en tisdagseftermiddag.

Taget ur Allers nyaste nummer. Ja. Jag är stolt prenemurant på Allers.


Två saker.

Två saker vill jag ta upp.

Det första.
Det här med att det inte går att kommentera är tydligen inget fel på blogg.se´s server utan hos er andra. Tydligen. Hon (som jobbar på blogg.se)  ber alla som inte kan kommentera ladda ner Firefox och använda sig av det istället för Explorer. Personligen tycker jag Firefox fungerar bäst överallt, så det använder jag...

Det andra.
Vi har kommit på att alla är olika. Jag har exempelvis hostreflex i örat, en läsare fick ont i käken när hon kissade. När jag satt och kissade var jag tvungen och känna efter i min käke. Men, nej, inget ont där. Men jag blev varm om tårna. Om jag fortsätter upptäcka konstigheter med mig själv, finns det risk för att bli kallad utomjording då?
-Neeej. Jag kissade inte på tårna som D frågade. De blev varma inombords.

Ett år fullt av kärlek.

Ett helt år har gått sedan jag och D bestämde oss för att bli ett par. Härligt det. Det bästa beslut jag tog under hela år 2009. Men fort har det gått, jag hinner inte med riktigt. Men det går väl fort när man har roligt eller? (Ja - ni får definiera 'roligt' hur ni vill, jag bjuder på det)

Idag blir det nog kinamat. Om vi kommer ut från skogen vill säga. Det snöar ju hej vilt här ute. Annars får det väl bli en macka eller två. Prosit, det där snömonstret, är ute och vägrar komma in. Upp i träden och klättra, fast han håller på att halka ner varenda tassteg han tar, och jagar flingor som faller, och sladda runt i snön som en annan räserbil. Nåja, tur han har kul i alla fall.


Kärleksfullt har det varit...

Titta vad min älskling väckte mig

1c5365912778d4e988518c9696e5877e.png

Titta vad min älskling väckte mig med idag (med älskling menar jag D, inte Prosit).


Genomskådligt.

Haha. Jag är så himla bra. Stackars D. Han kan aldrig hålla något hemligt för mig. Det nästan så att till och med jag tycker synd om honom. Nyss fick han ett sms.

D: (flyger upp ur soffan) Oj. Pappa har försökt ringa. Det står bara: David, kom in.
Jag: Varför det?
D: Jag vet inte. Bäst jag går in.
Jag: Handlar det om mig?
D: Jag vet inte.
Jag: Får jag följa med in då?
D: Det stod "David, kom in".
Jag: Då handlar det ju om mig!
D: (Tyst en stund) : Jag vet inte.
Jag: Får jag följa med in då?
D: (skyndar att ta på sig skorna): Nej. (...och smäller igen dörren

Han är så rolig D. Han avslöjar sig på alla sätt och vis. Igår blev jag sur för att han inte kom ihåg att imorgon är vår ettårsdag. Lite löjligt är det, men lite gulligt tycker jag. Åtminstone komma-ihåg-gulligt. Nåja, så säger han i morse vid köksbordet: "Imorgon måste jag iväg". Jag svarar: "Nej det får du inte, för jag har inget till dig och jag orkar inte köra iväg imorgon och fixa något bara föra att". Sen har han inte sagt ett ljud om detta och nu misstänker jag att han bett Jakob köpa något. Så himla genomskinligt. Förlåt att jag är som jag är D. Smart!


Där fick ni, suckers!

Jag tänkte sätta ihop en liten ordlista från mitt eget språk. Men eftersom jag inte anser att jag säger fel så tar det lite tid. D säger till mig när jag säger fel och då skriver jag upp det. Ett ord som alla redan vet är ju 'bikinimask' som jag använder mig av. Men kolla på bilden! Va säger ni nu, va? Ha, ha, ha?

 


Ge mig.

Ge mig en systemkamera nu. Blir ju asgrymma bilder med en sådan mannick.
Ge mig, ge mig, ge mig.

Psykstress.

Hallå förmiddag.
Blev nyss uppringd och lite fler nätter på psyk. är inplanerade. Gott. Pengar, pengar, pengar.  Idag är det dock plugg, plugg, plugg som gäller. Imorgon ska projektplanen vara inne. Så det finns inget annat som gäller just nu. So long.

Nej, Linda. Det är faktiskt ingen som påstått att jag är normal... Ang. DETTA inlägg.

Host-reflex i örat?

Jag tror att min host-reflex sitter i mitt öra. Jo, det är sant, för varje gång jag topsar mitt öra (med en tops, efter jag duschat) då hostar jag. Är det normalt?

Katt myser framför brasan.

0-79de9091acbdfbcd456b785a1fc032f0.png

Katt myser framför brasan.


Underhållning på hög nivå.

Nu passar det att be om ursäkt, va? Nu. För att jag, så snäll som är, la ut att du, Frank,  står för mat och dryck. Men okej då. Du är ju rolig, och har humor så du får givetvis stå för underhållningen så kan jag stå för mat i alla fall. Känns tryggt att du står för underhållningen. Då kan jag vara säker på att kalaset blir kul liksom.

 


Hejdundrande fest den 2 juni, tydligen.

Bara för att klargöra allting så ingenting blir fel så säger jag så här. Den andra juni tar jag förhoppningsvis examen. Min önskan är att ha en hejdundrande fest här hemma med alla mina goa vänner och familj. Nu är det ett halvår till juni, vilket betyder sex månader som ändå är sex månader och inte imorgon. Därför planerar jag sakta. Naturligtvis kommer jag bjuda alla jag känner, men inte än eftersom jag inte planerat något ännu. Frank var så snäll och hjälpte till att sprida detta rykte på facebook, fast jag sa till honom att inget är klart. Därför står nu Frank för mat och dricka så alla vet det.

Efter denna konversationen har jag antagligen inget annat val än att försöka fixa denna supercoola fest. Vill någon hjälpa mig med planering osv är ni välkomna. Kanske ett tema? Typ ZOO-tema eller något.

 


När D är ute och fiskar unnar jag

-76020b037739b2e250983a27f5fbce3.png

När D är ute och fiskar unnar jag mig laxmackor. Vad heter det nu? När mannen är borta dansar kvinnan på bordet?


Oförskämd.

Nu kommer jag med mina ord igen. Inget fel idag. Jag hörde meningen "Det där var oförskämt" igår. 'Oförskämt'... De svenska reglerna säger att ett 'o' sätts först av ett ord om de är 'anti / mot'. Sant. Typ som oprofessionellt, oviktigt, osannolik, ovetande osv. Vi använder också orden utan 'o':et om vi menar att något är professionellt. Men oförskämd. Vem använder ordet förskämd?

Brist på karisma.

Nyss...

Jag: Kan du säga något kul jag kan skriva om i bloggen?
D: Något kul?
Jag Ja.
D: Hm...

Sen blev det tyst. Antingen kom han inte på något eller så fångade "Bands of Brothers" hans uppmärksamhet. Spelar kvitta för i vilket fall så fick jag inget svar. Så tyvärr. Det blir inte roligare än så här idag. Min humor sover redan. Borde jag också göra snart.

Snosdusa.

Mitt nya ord som jag missbrukar. Eller egentligen använder jag det inte särskilt ofta men när jag väl gör det blir det fel. Snosdusa. - Ja, ni förstår vad jag menar, eller?

Teknikfreak.

Jag vill så gärna ha en digital systemkamera. Vet någon vad en bra sådan är och var man kan få tag i en? Det blir ju så underbart fina foto med sådana. Ge mig en nu, please. Jag är så sugen. Teknik-pryl-sugen är jag. Jag vill som sagt ha en digital systemkamera, en vanlig digitalkamera, den från samsung med dubbla skärmar, jag vill ha en LCD- eller LED-tv så vi kan slänga den i sovrummet som snart brinner upp. Ja det var nog allt, men tre teknik-prylar för mig är mycket. I normala fall bryr jag mig inte om sånt... En annan form av svininfluensan?

Popcorn.

Idag var vi i jaktstugan och eldade och grillade korv (nej -vi eldade inte korven, dumt ordval, men orkar inte tänka just nu). Jag hittade en tunna, full med majs. Jag ville slänga alla i elden så hade vi fått hur många popcorn som helst. Hela stugan skulle varit full med popcorn. Vilken lycka det skulle varit. Det fick jag naturligtvis inte. Det var tydligen till grisarna. Höns äter majs. Men grisar äter väl allt i och för sig.

Titta vilka fina blommor jag fick

0-7ea936880278f20af2e5b5768d6162d1.png

Titta vilka fina blommor jag fick av mamma. Jag fick även en chokladtomte och Lauantai-korv. Lauantain är redan slut så klart. Men frågan är ju, kommer chokladtomten eller blommorna överleva längst?


Vi spelar Buzz. Varför förlorar ja

0-7650300dc41c65f90ab8a6a78577a16b.png

Vi spelar Buzz. Varför förlorar jag alltid? Till och med mot lillasyster. Säg inte det till någon. Jag tycker det är lite pinsamt.


Vinterlandet Småland.

En skön tur i vinterlandet. Ja, det kan man säga. Vi har varit ute och gått på stelfrusen snö. Nej, inte is utan snö som är så kall att man inte sjunker ner i den. Nej, fortfarande inte is. Det är precis som jag skriver. Prosit tror som vanligt att han är en hund och följde med hela rundan, klättrade upp i vart och vartannat träd (det gör dock inte hundar vad jag vet, det är där han skiljer sig från dem), studsade upp och ner på kullarna och ligger nu som en slagen hjälte på köksgolvet. Bra ställe, särskilt när man diskar och ska laga mat. I vilket fall så är det himla mysigt att vara ute i kyla.  Näsan rinner, ansiktet torkar ut, näsan klibbar igen, man blir osäker på balansen, supervarm i kroppen men iskall i ansiktet, men det är faktiskt mysigt. Nu står mamma i köket och ska laga grytstek och kebabkött. Mumma. Service på hög nivå. Känner att jag nog får gå ner och plocka in disken. Hon ska inte behöva göra allt.

Fast jag kan utnyttja D lite idag. Jag har faktiskt jobbat hela natten.

Småtrött på småtimmarna.

Även fast jag är sittandes på jobbet är jag nöjd med dagen. Mamma och lillasyster kom, himla god mat hos Benny och Cissi och fina vägar att köra på till jobbet (hoppas de är lika fina när jag ska köra hem). Även god mat på jobbet. Rostbiff. Kan det bli bättre? Även att jag var proppmätt efter maten hos Benny och Cissi så försvann hela min självdiciplin. Jag kunde inte låta bli att vräka i mig en massa rostis. Så gott. Men nu sitter jag här (som följd efter maten), småtrött nu på småtimmarna. Men snart ska jag hem och sova. Det ska bli så himla gott.

Nolltio. -010.

Nu har vi, här på jobbet, knäckt den stora gåtan: När vi nu sagt 'nollnio', ska vi säga 'tio' nu då? Nej - det kommer från och med idag heta 'nolltio'. Enkelt.

Gott nytt årtionde!

Så gott nytt år på er alla festprissar! Nu inleder vi ett nytt årtionde, och det ska bli ljuvligt. Jag har världens bästaste sambo, världens goaste katt, och världens bästa familj! Kan det bli bättre? Nej. Jag är så lycklig och nu kommer det bara bli bättre. Tack alla som finns för mig. Älskar er!

RSS 2.0